Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου  29/1/2015


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αθλητικών σωματείων μπάσκετ και βόλεϊ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αθλητικών σωματείων μπάσκετ και βόλεϊ, μαθητών, αθλητών και γονέων θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή και ώρα 12:00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Πύργου, μπροστά από το Δημαρχείο, για την αναστολή της λειτουργίας του Δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου Πύργου “Γεώργιος Βασιλακόπουλος”.

Στο μεταξύ,  εξώδικο προς τον δήμο Πύργου κατέθεσε ως εκπρόσωπος πέντε αθλητικών σωματείων και πολιτών για το «λουκέτο» στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου, η δικηγόρος Πολυτίμη Παυλάτου. Από τις  22 Σεπτέμβρη έκλεισε ο δήμος το Γυμναστήριο λόγω φόβου «κατάρρευσης» της στέγης του Κλειστού. Από την αυτοψία που έγινε στις 2 Οκτωβρίου από τις τεχνικές υπηρεσίες απεδείχθη ότι υπάρχουν μεν προβλήματα αλλά όχι κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Παρά ταύτα χωρίς απόφαση του ΝΠΔΔ που λειτουργεί το Κλειστό, ο δήμαρχος Πύργου εμμένει στην απόφασή του και κρατά αυτή τη δομή κλειστή. Αποτέλεσμα όλων αυτών, τόνισε στην ΕΡΑ Πύργου η κα Παυλάτου ήταν να σταματήσουν οι ανήλικοι αθλητές να αθλούνται ή να «μεταναστεύουν» σε άλλα γυμναστήρια εντός και εκτός πόλεως και να μην μπορούν να συμμετάσχουν σε σχολικά και άλλα πρωταθλήματα, ενώ πολλά παιδιά προσδοκούσαν διακρίσεις και μοριοδότηση εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων
 
Σπείρα Ρομά στα χέρια της αστυνομίας

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν μέλη σπείρας που έκλεβαν μίνι μάρκετ και αυτοκίνητα στην Ηλεία και την Αχαϊα. Μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα συνελήφθησαν το απόγευμα της περ. Τρίτης στην Πάτρα από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών 5 Ρομά ηλικίας 27, 24, 23, 22 και 21 ετ΄ν σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και εμπρησμό. Με τις ίδιες κατηγορόιες βαρύνονται ακόμη 4 μέλη της εγκληματικής ομάδας και πρόκειται για 3 ημεδαπούς Ρομά ηλικίας 29, 22 και 21 ετών που κατοικούν στην ηλεία και ένας αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
 
Ανοιχτή συζήτηση για την Βιοκλιματική Ανάπλαση στην Αμαλιάδα

 Σε ενημέρωση – ανοιχτή συζήτηση καλεί την προσεχή Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου και ώρα 5μ.μ. ο Δήμαρχος Ήλιδας τον Εμπορικό Σύλλογο, το Τεχνικό Επιμελητήριο και τους φορείς της πόλης για το θέμα της εκτέλεσης του έργου «Βιοκλιματική Ανάπλαση». Η εν λόγω σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και θα συμμετέχουν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος έργων και οι επιβλέποντες του έργου από τις τεχνικές υπηρεσίες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα έως σήμερα δεδομένα.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29/01/2015 - 12:15