Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

Τεράστια τα προβλήματα σε ορεινά και κάμπο από την κακοκαιρία

Τεράστια προβλήματα δημιουργήθηκαν κυρίως στα ορεινά, αλλά και στην πεδινή ζώνη του νομού Καρδίτσας, λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης. Την εκτροπή του Αχελώου προς τη Θεσσαλία αφού δεν την κάνουν οι πολιτικοί, φαίνεται πως αποφάσισε να την πάρει στα χέρια του ο ίδιος ο ποταμός, αναφέρει χαρακτηριστικά σε δελτίο τύπου ο Δήμος Αργιθέας. Η σήραγγα που ενώνει τον Λιασκοβίτη με τον Αχελώο για τις ανάγκες του φράγματος εκτροπής είτε γιατί τα φερτά υλικά φράξανε την έξοδο των νερών είτε γιατί δεν επαρκεί να περάσει ολόκληρη η ποσότητα νερών, έφτιαξε τη λίμνη στο Λιασκοβίτη, καλύπτοντας τον υπάρχοντα δρόμο και τις γέφυρες του Πετρωτού, την παλαιά πέτρινη τοξωτή, καθώς και τη σύγχρονη τύπου Belley, κλείνοντας έτσι το δρόμο Καρδίτσας-Άρτας. Ο Αχελώος πλημμύρισε και στο διάβα του σκέπασε τις γέφυρες Κοράκου, Καταφυλλίου και Τέμπλας, ενώ η έντονη βροχή και ο δυνατός αέρας προκάλεσε ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ. Από τις κατολισθήσεις έχουν αποκλειστεί χωριά και οικισμοί και κινδυνεύουν σπίτια και κτηνοτροφικές μονάδες. Λόγω υπερχείλισης του ποταμού Πετριλιώτη, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων της Επ. Ο. Μουζακίου - Αργιθέας (γέφυρα Πετρωτού), από το 50ο χλμ. Λόγω υπερχείλισης του ποταμού Αχελώου, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων της Επ. Ο. Καρδίτσας – Άρτας (γέφυρα Κοράκου), από το 54ο χλμ.

Στα προβλήματα θα πρέπει να προστεθεί η παντελής έλλειψη ιατρικής φροντίδας, λόγω ανυπαρξίας γιατρών στην Αργιθέα –ούτε ένας γιατρός αυτή τη στιγμή σε 8 αγροτικά ιατρεία της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας με έγγραφό του προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό ζήτησε να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αίτημα που έγινε δεκτό. Για να υπολογιστεί το μέγεθος των ζημιών, θα πρέπει να υποχωρήσουν πρώτα τα νερά.

Αξίζει να σημειωθεί πως καταπτώσεις και κατολισθήσεις σημειώνονται σχεδόν σε όλο τον ορεινό όγκο.

Στην πεδινή ζώνη, ώρες αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι των οικισμών Μαραθέας και Κόρδας που ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν έσπασε φράγμα στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον ποταμό Μέγα. Ωστόσο τα χειρότερα δε συνέβησαν, αφού τα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας κατάφεραν να αποτρέψουν τα νερά να περάσουν τα αναχώματα και να μπουν στους δυο οικισμούς, ωστόσο καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιές.

 

 

Κινητή μονάδα μαστογράφου στην Καρδίτσα

 

Στο Παυσίλυπο σταθμεύει από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, η οποία θα παρέχει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε γυναίκες ηλικίας από 40 έως 70 ετών, που δεν έχουν τη δυνατότητα για τον παραπάνω έλεγχο. Ραντεβού συνεχίζονται να κλείνονται στο τηλ 2445350034, από τις 8 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54