Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΤΡΙΤΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανά Διεύθυνση Αστυνομίας:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
• Η κυκλοφορία των οχημάτων απαγορεύτηκε από το 18ο χλμ. έως το 30ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), λόγω χιονόπτωσης – παγετού και κατολίσθησης που έλαβε χώρα στο 20ο χλμ. αυτής.
Στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα κάτωθι σημεία:
• Επαρχιακή Οδός Γρεβενών – Σαμαρίνας, από το 27ο έως το 54ο χλμ.
• Επαρχιακή Οδός Γρεβενών – Χ/Κ Βασιλίτσας, από το 27ο έως 45ο χλμ.
• Επαρχιακή Οδός Γρεβενών – Περιβολίου, από το 23ο έως το 43ο χλμ.
Στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο Εθνικό και υπόλοιπο Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
• Λόγω χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 14ο χλμ. έως το 28ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου)
• Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε, λόγω κατολίσθησης, από το 40ο χλμ. έως το 44ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), ωστόσο η συγκοινωνία διεξάγεται κανονικά από παρακαμπτήρια οδό (μέσω Πεύκου) και δια μέσω Εθνικής Οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων (μέσω Πενταλόφου).
• Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε λόγω καθίζησης, από το 11ο χλμ. έως το 21ο χλμ. της Εθνικής Οδού Καστοριάς-Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, ωστόσο η κυκλοφορία για τα επιβατηγά και φορτηγά οχήματα εώς 3,5 τόνους, διεξάγεται μέσω της Εθνικής Οδού Καστοριάς – Πρεσπών Φλώρινας (μέσω Αποσκέπου) και για όλα τα οχήματα μέσω της Επαρχιακής Οδού Κορεστείων – Βυσσινιάς – Τοιχιού – Καστοριάς.
Στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
• Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε, λόγω έντονης βροχόπτωσης - καταιγίδας και συγκέντρωσης ομβρίων υδάτων στο οδόστρωμα, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Κοζάνης (Κοίλων) έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλαμιάς στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αλεξανδρούπολη προς Ηγουμενίτσα, ωστόσο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται δια μέσου της Εθνικής Οδού Κοζάνης - Ιωαννίνων.

ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ – ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (ΜΕΣΩ ΒΙΤΣΙΟΥ)

Η Π.Ε. Φλώρινας / Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ενημερώνει ότι η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) έχει διακοπεί στο 18ο χιλιόμετρο λόγω κατολίσθησης και θα παραμείνει κλειστή μέχρι την αποκατάστασή της.

ΤΟ Ε.Κ.Φ. ΣΥΓΧΑΙΡΕΙΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

Ως διοίκηση του Ε.Κ.Φ. συγχαίρουμε τους νέους βουλευτές του Νομού μας, για την εκλογή τους στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Συγχαίρουμε τον καθένα ξεχωριστά για τον αξιοπρεπή αγώνα που έδωσε, για τις θέσεις του, σε αυτή τη σύντομη προεκλογική περίοδο.

Ευχόμαστε να έχουν τη δύναμη να ανταποκριθούν στις ανάγκες του αξιώματος, με το οποίο τους τίμησαν οι συμπολίτες μας. Η ευθύνη που βαραίνει τους νέους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία είναι μεγάλη και απαιτεί μαχητικότητα και αφοσίωση με μοναδικό κριτήριο το καλό του τόπου και της χώρας μας.

Προσδοκούμε και επιδιώκουμε εποικοδομητική συνεργασία μαζί τους για το καλό του τόπου μας αλλά και των πολιτών του.

ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΑΡΙΝΟΥ 2015 Α ΔΙΕΚ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι για το εαρινό εξάμηνο 2015Α, με έναρξη την 24/2/2015, το ΔΙΕΚ πρόκειται να υλοποιήσει τα παρακάτω τμήματα νέων ειδικοτήτων:
1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ
2. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ - ΤΥΡΟΚΟΜΟΣ
3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν για την ενημέρωσή τους με την γραμματεία, από 13:30 έως 19:30, στο τηλέφωνο 2386022185.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΥΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: «ΣΧΕΔΙΑΖΩ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Βεύης Φλώρινας σε συνεργασία με το Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, τους Σχολικούς Συμβούλους, τους Υπευθύνους σχολικών δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, το ΚΕ.ΣΥ.Π. και τον Σ.Σ.Ν. Φλώρινας προγραμματίζει διήμερο σεμινάριο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, με θέμα:
 «Σχεδιάζω και υλοποιώ καινοτόμα προγράμματα»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Φλώρινας και σκοπό έχει τη γνωριμία των συμμετεχόντων (250 εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Φλώρινας) με τους φορείς που δραστηριοποιούνται σε  θέματα εκπαίδευσης και περιβάλλοντος, τη συμμετοχή τους σε βιωματικά εργαστήρια ( θα πραγματοποιηθούν 10 εργαστήρια την Παρασκευή 6-2-2015 και 10 το 7-2-2015) και την ενεργό εμπλοκή τους στο σχεδιασμό και υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων.

Tα εργαστήρια θα είναι δίωρα.
Παρασκευή  6- 8 μ.μ.  και Σάββατο     9-11 π.μ.

 Το Σάββατο  11:15 - 12:45 π.μ. θα πραγματοποιηθεί  παρουσίαση των εργαστηρίων στο Πνευματικό Κέντρο αίθουσα "ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ".
Ώρα προσέλευσης: την Παρασκευή στις 5:30μ.μ.  το Σάββατο στις 8:30π.μ.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής δεν επιλέχθηκαν εκπαιδευτικοί εκτός ν. Φλώρινας.
Επίσης δεν ικανοποιήθηκαν όλες οι προτιμήσεις λόγω της μεγάλης συμμετοχής σε συγκεκριμένα εργαστήρια.

Κατάσταση συμμετεχόντων στο  www.kpemelitis.gr

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ   ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
1. Πολατίδου Άννα     Σχολικος Σύμβουλος  Φιλολόγων  Φλώρινας   
Τίτλος εργαστηρίου:   Λογοτεχνικό εργαστήρι: Ψάχνοντας το κόκκινο γιλέκο

2. Μπαφίτη Άννα  Κοινωνιολόγος, M.Ed., Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων   Τίτλος εργαστηρίου: Εμψυχώνοντας τους μαθητές για να  αποδέχονται και να ανήκουν

3. Παπαχαρίσης Σπύρος Υπεύθυνος ΣΕΠ - Κέντρου Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού Φλώρινας   Τίτλος εργαστηρίου: Project στον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό (Test επαγγελματικού προσανατολισμού, e-Portfolio) (εργαστήρι Πληροφορικής).

 4. Ταμουτσέλης Νίκος  Εικαστικός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
 Τίτλος εργαστηρίου: Γεωμετρία Χώρος και Φύση

5. Μούσιου Όλγα  Σχολική Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας
Τίτλος εργαστηρίου:  “Το Παραμύθι και η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: ευαισθητοποίηση και οικολογικές αξίες στα κλασικά και τα σύγχρονα παραμύθια”

6. Κασκαμανίδης Γιάννης Σχολικος Σύμβουλος  3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας. Τίτλος εργαστηρίου: Στο εργαστήριο του ιστορικού: Κάνοντας ιστορία με υλικά από τον τόπο μας, για να μην είναι το παρελθόν μια ξένη χώρα

7. Κασίδου Στέλλα  Σχολική Σύμβουλος   2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας     Τίτλος εργαστηρίου: Ιστορία από τις πηγές - Τοπική ιστορία

8. Βαϊρινού Κωνσταντία   Σχολική Σύμβουλος  14ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής                 
Τίτλος εργαστηρίου: Προσεγγίζοντας την τέχνη

9. Γκούλη Δήμητρα- Αλχασίδης Νίκος   Υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων
 Τίτλος εργαστηρίου: Η Αλίκη στη χώρα των τροφών

10. Π.Ο. ΚΠΕ  Βεύης Φλώρινας  Τίτλος εργαστηρίου: Λεκάνη απορροής και ανθρώπινες δραστηριότητες  

«ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

Το Έργο «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό - ΟΔΥΣΣΕΑΣ» απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

Θα ξεκινήσει στην πόλη της Φλώρινας και του Αμυνταίου τον Φεβρουάριο την υλοποίηση των ακόλουθων εκπαιδευτικών προγραμμάτων εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας:
Επίπεδο Α1: Εισαγωγικά μαθήματα στην ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό, καθώς και στον τρόπο ζωής της ελληνικής κοινωνίας (Αρχαρίων και Ψευδοαρχαρίων), διάρκειας 125 ωρών

Επίπεδο Α2: Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας (150 ώρες), στοιχείων της Ελληνικής Ιστορίας και Ελληνικού Πολιτισμού (25 ώρες). Συνολική διάρκεια: 175 ώρες

Μετά την ολοκλήρωση κάθε επιπέδου, οι εκπαιδευόμενοι δύνανται να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις Ελληνομάθειας.

Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής:
Α)   Καθημερινά από τη Δευτέρα 02-02-2015 μέχρι την Παρασκευή 13 -02-2015 στη Γραμματεία του προγράμματος από 11.00 – 13.00 Μ. Αλεξάνδρου 111 (κτίριο παλιάς νομαρχίας).

Β)   Καθημερινά από την Τρίτη 03-02-2015 μέχρι την Παρασκευή 13 -02-2015 στο ΚΕΠ του Δήμου Αμυνταίου
(Παπαπέτρου 4).

Οι υποψήφιοι εκπαιδευόμενοι υποχρεωτικά θα πρέπει να προσκομίσουν φωτοαντίγραφο διαβατηρίου και άδεια διαμονής.

8Ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ.Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2015

1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ:
Οι σκακιστικοί σύλλογοι Πτολεμαΐδας «Πτολεμαίος», «Σκακιστάκος» και «Δούρειος Ίππος» σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, στα πλαίσια του 13ου Πανελληνίου Ομαδικού Σχολικού Πρωταθλήματος 2015 (Αριθ. Πρωτ. Ε.Σ.Ο.:94988/24-12-2014), διοργανώνει τους προκριματικούς αγώνες, που είναι ταυτόχρονα και οι τελικοί της Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015.

2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) των νομών που ανήκουν στη δύναμη της ΕΣΣΚΕΔΥΜ. (Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Κιλκίς). Υπεύθυνα για την δήλωση των ομάδων είναι τα σωματεία του κάθε νομού.

3. ΣΥΝΘΕΣΗ -ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
3.1 Κάθε σχολείο έχει δικαίωμα συμμετοχής με μία ομάδα ή και περισσότερες.
3.2 Όλες οι ομάδες είναι τετραμελείς(με δικαίωμα δύο αναπληρωματικών) και με την προϋπόθεση της συμμετοχής ενός κοριτσιού στην 4η σκακιέρα.
3.3 Όλες οι ομάδες πρέπει να έχουν έγγραφο με το οποίο να βεβαιώνεται σε ποιο σχολείο ανήκουν τα μέλη της. Όσες ομάδες δεν προσκομίσουν πριν την έναρξη του 1ου γύρου βεβαίωση ότι όλα τα μέλη τους είναι μαθητές του ιδίου σχολείου,θα αποκλειστούν από τους αγώνες.
3.4 Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή μαθητών που δεν συμπεριλαμβάνονται στη βεβαίωση του σχολείου από το οποίο προέρχεται η ομάδα.
3.5 Οι ομάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελούνται από μαθητές–τριες οποιασδήποτε τάξης του Δημοτικού. Οι ομάδες των Γυμνασίων αποτελούνται από μαθητές-τριες οποιασδήποτε τάξης του Γυμνασίου και οι ομάδες των Λυκείων αποτελούνται από μαθητές-μαθήτριες οποιασδήποτε τάξης του Λυκείου.
3.6 Η σύνθεση των ομάδων θα είναι αμετάβλητη με βάση τον πρώτο αγώνα, οι αναπληρωματικοί μπορούν να πάρουν τη θέση οποιουδήποτε των βασικών στη σκακιέρα που έπαιζε (ο βασικός) – οι βασικοί παίκτες δεν αλλάζουν ποτέ σκακιέρα.

4. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ:
Ξενοδοχείο «ΙOANNOYRESORT» 3ο χιλιόμετρο Πτολεμαΐδας Φλώρινας (τηλ.:2463053792-6932320104-5).

5. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ:
Όλα τα σχολεία που θέλουν να συμμετάσχουν, θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν την συμμετοχή τους εγγράφως μέσω των συλλόγων της περιοχής τους στην ΕΣΣΚΕΔΥΜ μέχρι την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στο τηλ./fax 24630-21070 ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Αλεξίου Κωνσταντίνο(6977757507).

6. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
10:00-10:30: Άφιξη – Επιβεβαίωση συμμετοχών
11:00: 1ος Γύρος
12:00: 2ος Γύρος
13:00: 3ος Γύρος
14:00: Διάλλειμα
14:30: 4ος Γύρος
15:30: 5ος Γύρος
16:30: Τελετή λήξης -Απονομές

7. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Ελβετικό ή πουλ 5 γύρων, ανάλογα με τις συμμετοχές, σε τρεις ομίλους χωριστούς για Δημοτικά - Γυμνάσια - Λύκεια. Χρόνος σκέψης 15΄ +10΄΄για τον κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα (για αναλογικά ωρολόγια 25΄ο παίκτης). Ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE και ειδικότερα οι κανονισμοί για το γρήγορο σκάκι.

8. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:
Αλεξίου Κωνσταντίνος.

9. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Ζαχαρίδης Κωνσταντίνος
ΒΟΗΘΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΔΙΑΙΤΗΤΗ: Κρζιζ Μάρτιν (κληρώσεις) και Σούδης Στέφανος(αγωνιστικός χώρος).

10. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
Θα απονεμηθούν κύπελλα στις τρεις πρώτες ομάδες Δημοτικών, Γυμνασίων (και μετάλλια στους παίκτες των). Στα Λύκεια θα βραβευτεί η πρώτη ομάδα με κύπελλο και μετάλλια οι παίκτες της.
Αναμνηστικές βεβαιώσεις συμμετοχής θα δοθούν σε όλους τους παίκτες.

11. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
11.1 Η νικήτρια ομάδα του αγώνα παίρνει 2 βαθμούς και η ηττημένη 0 βαθμούς. Αν το αποτέλεσμα του αγώνα είναι ισόπαλο, οι ομάδες παίρνουν από 1 βαθμό. Η ήττα χωρίς αγώνα τιμωρείται με αφαίρεση 1 βαθμού. Η ομάδα που σημειώνει νίκη χωρίς αγώνα παίρνει 2 βαθμούς και 3,5 πόντους, και η ομάδα που παίρνει το «bye» 2 βαθμούς και 2,5 πόντους.
11.2 Σε κάθε κενή σκακιέρα αφαιρείται μισός πόντος από το σύνολο των πόντων που συγκεντρώνουν οι παίκτες της.
11.3 Τα κριτήρια ισοβαθμίας είναι τα εξής : α) Βαθμοί, β) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων εφόσον όλες οι εμπλεκόμενες ομάδες έχουν συναντηθεί μεταξύ τους, γ) Άθροισμα πόντων, δ) Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η , κ.ο.κ

12. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ:
Υποβάλλονται στον Διευθυντή Αγώνων με παράβολο 50,00€, το αργότερο αμέσως μετά την λήξη της υπόψη συνάντησης. Εκδικάζεται αμέσως από Τριμελή Επιτροπή που αποτελείται από τον Διευθυντή Αγώνων και δύο μέλη που θα επιλεγούν πριν την έναρξη των αγώνων. Οι αποφάσεις της Επιτροπής έχουν τελεσίδικο χαρακτήρα.

13. ΓΕΝΙΚΑ:
α) Για να αγωνισθεί μια ομάδα πρέπει να παρατάξει τουλάχιστον τρεις παίκτες, διαφορετικά μηδενίζεται για τον εν λόγω γύρο. Αν το επαναλάβει για δεύτερη φορά αποβάλλεται από το πρωτάθλημα
β) Μη προσέλευση μιας ομάδας σε ένα γύρο χωρίς προειδοποίηση σημαίνει αυτόματη αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα.

14. ΑΡΧΗΓΟΙ ΟΜΑΔΩΝ:
Οι αρχηγοί των ομάδων, που μπορούν να είναι μόνο μαθητές, έχουν τα παρακάτω καθήκοντα και δικαιώματα: α) Συντάσσουν το φύλλο σύνθεσης της ομάδας τους και το υποβάλλουν στον διαιτητή της συνάντησης τουλάχιστον 10΄ πριν την έναρξη κάθε γύρου. Το φύλλο σύνθεσης ελέγχεται και συνυπογράφεται από τους αρχηγούς των ομάδων και τον διαιτητή της συνάντησης. β) Απαγορεύεται ρητά και απόλυτα στους αρχηγούς των ομάδων να συμβουλεύουν τους παίκτες τους.
γ) Απαγορεύεται ρητά και απόλυτα στους αρχηγούς των ομάδων να συνομιλούν μεταξύ τους ή με οποιονδήποτε παίκτη τους στη διάρκεια της παρτίδας και για οποιονδήποτε λόγο. δ) Υπογράφουν το Φύλλο Αγώνος.

15. ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Το παράβολο συμμετοχής για κάθε παίκτη είναι 5,00€. Ο υπεύθυνος κάθε ομάδας θα πρέπει να καταθέσει το συνολικό παράβολο της ομάδας του.

16. ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ:
Οι 5 πρώτες ομάδες από τα Δημοτικά, και οι 3 πρώτες ομάδες από τα Γυμνάσια
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03/02/2015 - 11:09