Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής

Νεκρός  από πνιγμό ανασύρθηκε 28χρονος


Νεκρός από πνιγμό ανασύρθηκε ο 28χρονος Ναζιμίδης Δημήτρης  από την Κομοτηνή, ο οποίος αγνοούνταν από το απόγευμα της Κυριακής.
Οι γονείς του άρχισαν να τον αναζητούν από τις 9 το βράδυ, οπότε και ειδοποίησαν το Λιμενικό Φαναρίου και Πόρτο Λάγους.
Οι έρευνες ξεκίνησαν με βάρκες στη γύρω περιοχή της παραλίας Αρωγής του Δήμου Κομοτηνής, για να τον εντοπίσουν σε απόσταση μόλις 30 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 2 μέτρων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άτυχος νεαρός άνδρας δεν ήξερε καλό κολύμπι, ενώ βρέθηκε να έχει και μάσκα.
Το πτώμα του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, για νεκροψία-νεκροτομή.
 

Την Τετάρτη στην κυκλοφορία ο κάθετος άξονας της Εγνατίας στη Ροδόπη


Την ερχόμενη Τετάρτη 14 Αυγούστου, θα δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος Κομοτηνής-Νυμφαία-Μακάζα.
Πρόκειται για τον κάθετο οδικό άξονα της Εγνατίας οδού, μήκους 22,5 χιλιομέτρων, που θα ενώνει την Ελλάδα και την Βουλγαρία.
Αν και είχε ακουσθεί αρχικώς για τελετή εγκαινίων με επισήμους και με επιφανή  κυβερνητικά στελέχη να είναι παρόντα-είχε ακουσθεί ακόμα και το όνομα του πρωθυπουργού-, ένα τέτοιο ενδεχόμενο φαίνεται να απομακρύνεται προς το παρόν.
Η υλοποίηση του κάθετου άξονα αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των παραγωγικών και επιχειρηματικών τάξεων του νομού, για την ανάπτυξη διμερών σχέσεων, αλλά και τόνωση της τουριστικής κίνησης της περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια οι απόψεις διίστανται, καθώς ο εμπορικός κόσμος, διατυπώνει επιφυλάξεις για την εκροή αγοραστικού κοινού, προς την Βουλγαρία, λόγω χαμηλών τιμών σε πολλά είδη και αγαθά.
 

Άριστα  για τα προϊόντα Αστραία της  οικογενειακής επιχείρησης  Σταυριανάκη


 Ακόμη μια διάκριση για το  νησί της Νίκης, τη Σαμοθράκη, έχει ένα ακόμα λόγο να περηφανεύεται! Πρόκειται για  το ελαιόλαδό της, τις ελιές της, αλλά και άλλα προϊόντα που σιγά σιγά, εναρμονιζόμενοι οι νέοι επιχειρηματίες με τη ρητή εντολή της εποχής: Επιστροφή στις ρίζες και στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, εμπλέκονται όλο και περισσότερο και αυτό είναι και το ενθαρρυντικό!
Η Astraea είναι μία παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση με βάση της το νησί της Σαμοθράκης, το χώμα του οποίου ενδείκνυται για καλλιέργεια ελαιόδεντρων. Αποτελεί δημιούργημα 2 αδερφών του Γιώργου Σταυριανάκη (Βιολόγος) και του Κώστα (περιβαλλοντολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικολογία), ενώ η μητέρα των παιδιών, Αναστασία Σταυριανάκη έχει αναλάβει τον τομέα των Δημοσίων σχέσεων.
Τα αδέρφια Σταυριανάκη ξεκίνησαν να καλλιεργούν τα ελαιόδεντρα της ποικιλίας Αδραμυτινή, -μια ποικιλία που καλλιεργείται μόνο στη Σαμοθράκη, στη Λέσβο και στην ομώνυμη πάλαι ποτέ πόλη Αδραμμύτιο του Βορειοδυτικού τμήματος της Μικράς Ασίας- στα οικογενειακά κτήματα στην περιοχή Κοιτάδα στη νότια Σαμοθράκη, τα οποία είναι ενεργά τα τελευταία 70 χρόνια!
Η επιχείρηση πήρε το διπλό χρυσό  βραβείο για το Αγουρέλαιο και για τις μαύρες τις μαριναρισμένες στον παγκόσμιο  διαγωνισμό the Great Taste Awards 2011  στο Λονδίνο! Μια και δίνεται η δυνατότητα να «κρατηθεί» για δύο χρόνια το βραβείο, η επιχείρηση φέτος δεν συμμετείχε στο διαγωνισμό, λόγω  περιορισμού κάποιων δαπανών!
«Προσπαθούμε πολύ σαν οικογένεια ! Έχουμε όλη τη φροντίδα των κτημάτων, αλλά ταυτόχρονα έχουμε και την επεξεργασία της ελιάς!», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής,  η Αναστασία Σταυριανάκη, υπεύθυνη για τις Δημόσιες Σχέσεις!
Η εταιρεία ξεκινά να προωθεί στην ξένη  αγορά  κυρίως  μια νέα πολύ δυνατή  σειρά εκλεπτυσμένων –γκουρμέ- προϊόντων τα Αστραία Γουρμέ Πρόντακτς: «Βγάζουμε 4 διαφορετικά ελαιόλαδα τα οποία το ένα είναι με λέμον κρας, το άλλο είναι με πάπρικα, το τρίτο με φεναλ σιντς και το τέταρτο με σκόρδο και καυτερή πιπεριά», σημείωσε η κ. Σταυριανάκη!
 Η γραμμή αυτή των προϊόντων «πετάει» για εξωτερικό και ο  προορισμός τους   είναι  να χρησιμοποιηθούν  για μαρινάρισμα λαχανικών, κρεάτων και ψαριών, με στόχο να …απογειώσουν τη γεύση!
 Επίσης η επιχείρηση Αστραία έχει  ξεκινήσει συνεργασία με τον Γυναικείο Συνεταιρισμό   «Γαία»  από τον Βόρειο Έβρο.
«Οι Γυναίκες θα  ετοιμάσουν προϊόντα με τα δικά μας ελαιόλαδα. Αυτό θα είναι ένα ορεκτικό, το οποίο θα το συμπεριλάβουμε στην γκάμα των προϊόντων μας. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε δυνατότητα συνεργασίας, γιατί η Γαία έχει ISO 22.000, που είναι απαραίτητο για την εξαγωγή των προϊόντων. Το λέω αυτό  γιατί υπάρχουν συνεταιρισμοί γυναικών που παρασκευάζουν  προϊόντα, αλλά αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες  πιστοποιήσεις, δεν μπορούν να φύγουν  στις αγορές του εξωτερικού. Οπότε καλό θα είναι και οι συνεταιρισμοί, οι οποίοι βλέπουνε να υπάρχει μέλλον στα προϊόντα τους, να φροντίσουν να αποκτήσουν πιστοποιήσεις, γιατί στο εξωτερικό θέλουνε να εμπιστευθούνε την πιστοποίηση για να αγοράσουνε το προϊόν», σημείωσε καταλήγοντας η κ. Σταυριανάκη.


 

26 ημέρες ακόμα για το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ

Σε 26 ημέρες προσκαλούνται οι φίλοι της υπαίθρου στην τελετή έναρξης του τριήμερου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ (6-8 Σεπ 2013), μαζί με τους συμμετέχοντες, η οποία θα γίνει στην κεντρική πλατεία του παραθαλάσσιου χωριού Κανάλι Πρέβεζας, στις 20.30 το βράδυ.
Οι νέες και οι νέοι της Ελληνικής υπαίθρου καλούνται να υποδεχθούν νέες και νέους κυρίως αστούς ή παλιννοστούντες (από εσωτερική μετανάστευση) και να διαμορφώσουν μια νέα πραγματικότητα που θα στοχεύει κυρίως στην τοπική ανάπτυξη με αυτάρκεια και βιωσιμότητα.
Με κύρια «όπλα» την τοπική ταυτότητα-πολιτιστική και φυσική κληρονομιά, με στόχο την ενδογενή τοπική ανάπτυξη και με εργαλεία τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, η μόνη οργανική κοινωνία, με κορμό την αγροτική κοινωνία υποδέχεται νέες και νέους, ενημερώνεται, αναμετράται, οραματίζεται και σχεδιάζει τον μετασχηματισμό της σε έναν αυτάρκη χώρο παραγωγής και ζωής με προοπτικές.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «ο χώρος της υπαίθρου είναι ο μόνος χώρος όπου οι επαγγελματίες εργάζονται και ζουν και οι ίδιοι, μαζί με τα παιδιά τους, στον ίδιο περιβάλλον (φυσικό, οικογενειακό, τεχνολογικό, πολιτιστικό, πολιτικό, εργασιακό, οικονομικό κλπ).
Ο χώρος της υπαίθρου αντί να ζει ως εξειδικευμένος χώρος παραγωγής και οι καταναλωτές να είναι κάτι ‘άλλο, αλλού’, οργανώνονται σιγά-σιγά και αποκτούν χαρακτηριστικά και χώρων κατανάλωσης».
Η διοργανώτρια αρχή, Η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας περιμένει όλους στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ, 6-8 Σεπ 2013, στο Κανάλι Πρέβεζας και τους φίλους στην τελετή έναρξης την Παρασκευή, 6 Σεπ 2013, στις 20.30, στην κεντρική πλατεία. Τηλ 6974111252,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο www.festival-newn.gr  (σ.σ. πηγή Δημήτρης Μιχαηλίδης).



Δημοσίευση στατιστικών στοιχείων της Ελληνικής Αστυνομίας για το Α’ εξάμηνο του 2013


Στατιστικά στοιχεία  και δείκτες εγκληματικότητας, αδικημάτων κατά της Οικονομίας, παράνομης διακίνησης μεταναστών, συγκεντρώσεων, αθλητικών εκδηλώσεων, δημοσίευσε η Ελληνική Αστυνομία.
Αφορά  ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια και για την χρονική περίοδο του Α΄ Εξαμήνου του 2013.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, μειώνονται σταθερά από τις αρχές του 2013 οι βασικές κατηγορίες αδικημάτων (ληστείες, κλοπές – διαρρήξεις, ανθρωποκτονίες), που επηρεάζουν άμεσα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.  
Στις παραπάνω κατηγορίες καταγράφονται σημαντικές μειώσεις, που ξεπερνούν σε ποσοστό το 17%

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54