Eιδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

 

Περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ οι ζημιές στην Π.Ε.Καρδίτσας

 

Αυτοψία στις ορεινές περιοχές που δοκιμάστηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος συνοδευόμενος από τη διευθύντρια τεχνικών έργων κ. Τσέλιου. Επισκέφτηκαν όλο το οδικό κύκλωμα της λίμνης Πλαστήρα, όπου έχουν σημειωθεί 10 μεγάλες καταπτώσεις και όπως διαπίστωσαν σε όλο το μήκος του, το δίκτυο είναι προσβάσιμο ενώ συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί. Έπειτα ο κ. Τσιάκος επισκέφτηκε την ιχθυοτροφική μονάδα του κ. Μίσσα και διαπίστωσε το πολύ μεγάλο μέγεθος της καταστροφής που υπέστη η επιχείρηση, η οποία με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα συζητήσει το θέμα με τον περιφερειάρχη κ Αγοραστό για τις δυνατότητες που υπάρχουν στήριξης των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία. Σημαντικό πρόβλημα υπάρχει στο Καροπλέσι στο δρόμο προς Σάικα και το δασικό χωριό, όπου ένα τμήμα του δρόμου έχει κοπεί. Προσωρινά έχει αποκατασταθεί η οδική επικοινωνία αλλά στο συγκεκριμένο σημείο θα χρειαστούν εργασίες μεγαλύτερης κλίμακας. Παράλληλα, με ενέργειες της αντιπεριφέρειας, κλιμάκιο μηχανικών του στρατού σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες της διεύθυνσης τεχνικών έργων, επισκέφτηκαν το γέφυρα τύπου μπέλευ στο Πετρωτό. Όπως προέκυψε δεν έχει πρόβλημα στατικότητας, αλλά χρήζει γενικής επισκευής, κάτι που θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Πάντως σε μια γενική αποτίμηση των ζημιών που έγινε, το ποσό που θα χρειαστεί για την αποκατάσταση των ζημιών θα ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ. Το σχετικό έγγραφο αναμένεται να αποσταλεί τις επόμενες ημέρες στο αρμόδιο υπουργείο.

Στο μεταξύ ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός με επιστολή του προς την εφορεία νεώτερων μνημείων της αρχαιολογίας, επισημαίνει τον κίνδυνο που διατρέχουν τα πέτρινα παραδοσιακά γεφύρια που βρίσκονται στο δήμο και τα οποία κινδυνεύουν με κατάρρευση, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν τύχει της απαιτούμενης συντήρησης.

Τέλη για τα αδέσποτα ζώα από το δήμο Καρδίτσας

 

Την επιβολή τέλους για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας. Το τέλος θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ και θα ανέρχεται στα 2,40 ευρώ για την πόλη της Καρδίτσας και στο 1,20 ευρώ για τις δημοτικές ενότητες του πρώην καποδιστριακού δήμου. Τη σχετική εισήγηση έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Αντωνίου ο οποίος τόνισε ότι τα χρήματα θα δίνονται κυρίως για στείρωση των ζώων, για θεραπεία από τυχόν τραύματα και για τοποθέτηση τσιπ. Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Φιλοζωικός όμιλος Καρδίτσας με την πρόεδρο κ. Θάνου να επισημαίνει ότι το σημαντικότερο όλων είναι η στείρωση των ζώων, αλλά και η ανάγκη να υπάρξει συνεργασία με την αστυνομία για την επιβολή προστίμων σε ασυνείδητους ιδιοκτήτες που εγκαταλείπουν τα ζώα τους. Την πρόταση του δήμου υπερψήφισαν η διοικούσα παράταξη και ο επικεφαλής του «ΝΕΣΤΩΡ» κ. Ηλίας Σχορετσανίτης, «λευκό» ψήφισε η παράταξη του πρώην δημάρχου κ. Παπαλού και «όχι» οι παρατάξεις Βαρελά, Λέμα και Κρανιά, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για εύκολη λύση, για αποσπασματικά μέτρα, για αναγκαιότητα διεκδίκησης των απαιτούμενων χρημάτων από το κράτος και όχι από τους δημότες.

Αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα έξω από τα δικαστήρια

Το αντιφασιστικό αντιρατσιστικό μέτωπο αλληλεγγύης Καρδίτσας, το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καρδίτσας και άλλοι φορείς και συλλογικότητες καλούν σήμερα έξω από τα δικαστήρια τους Καρδιτσιώτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Όπως αναφέρουν στο σχετικό κάλεσμα, σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση γνωστού Χρυσαυγίτη για την επίθεση με πτυσσόμενο γκλοπ σε φοιτητές που ο ίδιος είχε στοχοποιήσει για την πολιτική τους στάση. Με σύνθημα «να μην αφήσουμε σπιθαμή ελευθερίας στους φασίστες – ούτε στην Καρδίτσα-ούτε πουθενά» καλούν τον κόσμο στην αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11, έξω από τα δικαστήρια της πόλης.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54