Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 11-02-2015



Υποχωρεί η στάθμη στο Πέταλο-σταθερή στο Πύθιο

Στα έξι μέτρα βρίσκεται σήμερα η στάθμη των νερών στο Πέταλο των Φερών, καταγράφοντας πτώση κατά μισό μέτρο σε σχέση με τις χθεσινές μετρήσεις. Το ύψος του νερού παραμένει στο όριο συναγερμού, ωστόσο αναμένεται περεταίρω σταδιακή πτώση. Σταθερότητα υπάρχει στο Πύθιο, όπου και σήμερα η στάθμη βρίσκεται στα 5.50 μ., με όριο επιφυλακής τα 4.70 μ.  

Ολοκληρωτική καταστροφή στο συσκευαστήριο σπαραγγιού Τυχερού

«Ολοκληρωτική» είναι η καταστροφή στη μονάδα επεξεργασίας και συσκευασίας σπαραγγιού και ροδάκινου στο Τυχερό, καθώς οι εγκαταστάσεις έχουν κατακλυστεί από 2 μέτρα νερό και οι ζημιές σε πάνελ, μηχανήματα και ψυγεία εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ. Στις 13.30 μ.μ έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο πρώην δημαρχείο Τυχερού, στην οποία έχουν προσκληθεί ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, ο δήμαρχος Σουφλίου, υπηρεσιακοί παράγοντες και παραγωγοί, προκειμένου να αναζητηθούν οι λύσεις που θα επιτρέψουν την έγκαιρη αποκατάσταση και επαναλειτουργία της μονάδας. «Εάν δε γίνει κάτι άμεσα, θα χάσουμε τη χρονιά, θα χάσουμε τις αγορές, θα χάσουμε ακόμα και τις φυτείες», δήλωσε στην Ε. ΡΑ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κοινής Γεωργικής Εκμετάλλευσης Τυχερού, Θανάσης Μαλτεπιώτης. Οι 32 παραγωγοί-μέλη του συνεταιρισμού θα ζητήσουν από τις υπηρεσίες άμεση παρέμβαση στο ανάχωμα της περιοχής Λύρας, το οποίο υποχώρησε από την πίεση των πλημμυρών και όγκοι νερού συνεχίζουν να κινούνται προς την περιοχή του συσκευαστηρίου. Παράλληλα, θα διεκδικήσουν ενισχύσεις για την αποκατάσταση της μονάδας, ώστε να προλάβει να λειτουργήσει μέχρι το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου, που ξεκινά η νέα περίοδος για τον συνεταιρισμό.  

Συγκεντρώσεις «αξιοπρέπειας» σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη

Στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας έδωσαν ραντεβού οι χρήστες των  μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ανταποκρινόμενοι στο πανελλαδικό κάλεσμα των social media για συγκεντρώσεις «αξιοπρέπειας». Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη στις 6 το απόγευμα. Ανάλογη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης.  

Ορεστιάδα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για επανασύνδεση του ρεύματος

Ξεκίνησε από την Επιτροπή Χορήγησης Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου Ρεύματος του δήμου Ορεστιάδας η εξέταση των αιτημάτων επανασύνδεσης του ρεύματος.  Δικαίωμα επανασύνδεσης έχουν οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της Πρόνοιας του δήμου, που λόγω χρεών τους είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στο αντίστοιχο γραφείο του Δήμου και να προσκομίσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ, την ταυτότητα τους και στοιχεία επικοινωνίας, προκειμένου το αίτημα τους για επανασύνδεση ρεύματος να εξεταστεί από την αρμόδια Επιτροπή.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από το Γραφείο Πρόνοιας του δήμου.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11/02/2015 - 14:22