Κύμα αντιδράσεων για την άρση των πλειστηριασμών

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό βάζει η σταδιακή άρση της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Με δηλώσεις του o υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς είχε προαναγγείλει πως επιδιώκεται μερική αναστολή της απαγόρευσης πλειστηριασμών από το 2014 βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων. Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου διαβεβαίωσε ότι «δεν τίθεται ζήτημα άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την α΄ κατοικία όσων βρίσκονται σε θέση αδυναμίας. Εκείνος που μπορεί να πληρώσει θα πληρώσει. Τα κριτήρια θα καθοριστούν από το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών». Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μην διανοηθεί να στείλει χιλιάδες οικογένειες στο δρόμο». «Η κυβέρνηση, και ο κ. Σαμαράς προσωπικά, είναι αποφασισμένοι να κατασχέσουν πρώτες κατοικίες», τόνισε η Κουμουνδούρου.


«Η χώρα διανύει περίοδο παρατεταμένης ύφεσης και λιτότητας και είναι απαράδεκτο, σε αυτές τις συνθήκες, να απειλείται και να βάλλεται το στοιχειώδες δικαίωμα του πολίτη στην κατοικία του», τονίζει η ΔΗΜΑΡ

Μετά τη λεηλασία μισθών και συντάξεων οι τοποτηρητές του μνημονίου μεθοδεύουν το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, σχολιάζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Την ανάγκη να σημάνει συναγερμός για το λαό, σχολιάζει το ΚΚΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13/08/2013 - 09:42