Ειδήσεις από ΕΡΑ Πύργου

Στο διαδίκτυο η ΕΡΑ Πύργου

Από χθες μεταδίδεται και πάλι διαδικτυακά erapirgou.gr το 24ωρο πρόγραμμα της ΕΡΑ Πύργου μετά την κατασκευή ιστοσελίδας από τους τεχνικούς του Σταθμού. Μια ιστοσελίδα πλήρης, με ειδήσεις, φωτογραφίες, βίντεο, εφαρμογή για επικοινωνία με τους ακροατές μας και μετάδοση του προγράμματος της ΝΕΤ. Αυτή ήταν η «απάντηση» των εργαζομένων της ΕΡΑ Πύργου στον υπουργό Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή που επιχειρεί να καρατομήσει τους περιφερειακούς σταθμούς, μεταξύ των οποίων και την ΕΡΑ Πύργου.
 

Ζωή πεταμένη στα σκουπίδια
 

Νεκρό, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, βρέθηκε χθες ένα νεογέννητο βρέφος στη χωματερή των Λεχαινών. Το εντόπισε ομάδα Βούλγαρων που έψαχνε ανάμεσα στα σκουπίδια και ενημέρωσε την Αστυνομία άνδρες της οποίας, με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Αρ.στείδη Ανδρικόπουλο, έσπευσαν αμέσως στο σημείο. Σύμφωνα με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, όπου μεταφέρθηκε η σορός του βρέφους, το μικρό αγοράκι, εκτιμάται ότι γεννήθηκε πριν από δύο ημέρες , ζύγιζε 2,8 κιλά, είχε ύψος 49 cm και ήταν «τελειόμηνο» και «βιώσιμο» . Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τζιόλα, ο ομφάλιος λώρος του μωρού είχε αποκοπεί άτεχνα και βιαστικά σε σημείο υψηλότερο του κανονικού. Παράλληλα ανέφερε ότι ο θάνατος του μωρού επήλθε μερικές ώρες μετά τη γέννησή του, τουλάχιστον δύο ημέρες πριν! Αποκάλυψε ακόμα ότι το βρέφος έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που εκτιμάται ότι επήλθαν είτε από λανθασμένη στάση της μητέρας την ώρα του τοκετού, με το μωρό να πέφτει στο πάτωμα, είτε κατά τη διάρκεια της εγκατάλειψής του μέσα στον κάδο των απορριμμάτων.

Ανοιχτή αγορά στον Πύργο

Ανοιχτή θα παραμείνει σήμερα το απόγευμα η αγορά του Πύργου, με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές, ντόπιους και επισκέπτες, να κάνουν τα ψώνια τους ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.


636 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στην Ηλεία


Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει, το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που απευθύνεται σε οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο. Στην Ηλεία κατανεμήθηκαν 636 θέσεις που θα καλύψουν άνεργοι με επτάμηνες συμβάσεις εργασίας. Ανά δήμο οι θέσεις κατανεμήθηκαν ως εξής: Ζαχάρως 36, Αρχαίας Ολυμπίας  55, Ανδραβίδας - Κυλλήνης  89, Ανδρίτσαινας-Κρεστένων  56,   Πηνειού  84, Ηλιδας  127, και Πύργου 189.

 

Ανοιχτό το μέτωπο της φωτιάς στον Κλεινδιά

Για δεύτερο εικοσιτετράωρο συνέχισε το καταστροφικό της έργο η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στην περιοχή Κλινδιά του δήμου Πύργου, όπου οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας και άλλων όμορων νομών έδωσαν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της.  Νωρίς το πρωί χθες και ενώ η φωτιά βρισκόταν σε ύφεση,  οι ισχυροί άνεμοι που εκδηλώθηκαν λίγο μετά το μεσημέρι προκάλεσαν  την αναζωπύρωσή της, με κατεύθυνση προς την περιοχή του Πανόπουλου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις  , παρέμειναν στα μέτωπα της φωτιάς καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ το μεσημέρι χθες τραυματίστηκε από πτώση πυροσβέστης της 6ης ΕΜΑΚ, η ομάδα του οποίου συνέδραμε στο έργο της κατάσβεσης.

Δεκαέξι Ηλείοι καλλιτέχνες εκθέτουν τα έργα τους στην πλατεία της Κουρούτας

Δεκαέξι Ηλείοι καλλιτέχνες, άλλοι γνωστοί και αναγνωρισμένοι και άλλοι νέοι που παρουσιάζουν για πρώτη φορά τη δουλειά τους, εκθέτουν τα έργα τους  από χθές στην πλατεία της Κουρούτας. Την έκθεση, που θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Παρασκευή ώρες 8.00 το βράδυ με 12.00 τα μεσάνυχτα διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54