Στην ΕΡΤ3 η ταινια του Νίκου Αλευρά «Αντιλαλούνε τα βουνά»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 Φεβρουαρίου 2015

Απόψε στις 21.30, στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΡΤ και την ΕΡΤ3, μια ακόμα ταινία του πρωτοποριακού και ανατρεπτικού δημιουργού,Νίκου Αλευρά «Αντιλαλούνε τα βουνά»

Σχετικά με τη ταινία: Μιά φορά κι ένα καιρό, σ' ένα βουνό που ζούσε τρία δισεκατομμύρια χρόνια και είχε λίμνες, ποτάμια, δάση, λουλούδια, πουλιά και χίλια μικρά ζωάκια, ήρθαν κάτι τύποι με μπουλντόζες, ανοίξαν δρόμους μέχρι την κορφή του και αφού κόψαν δέντρα και κάναν ατέλειωτες πληγές στο σώμα του, βάλανε μιά τεράστια κεραία 80 μέτρα, για να επικοινωνούν υποτίθεται οι άνθρωποι μεταξύ τους και με τον εαυτό τους.

Η ακτινοβολία ήταν τεράστια για τα γύρω ζωντανά και για τα παιδιά του διπλανού δημοτικού σχολείου, αλλά περισσότερο για τα άγρια λουλουδάκια και τους αμάραντους!

Το Βουνό αμεσως άρχισε ένα παραπονεμένο αμανέ και άρχισε να αντιλαλεί μελαγχολικά γιατί κανείς δε "μίλαγε" μαζί του. Αμέσως ξεσηκώθηκαν οι αναρχοαυτόνομοι του χωριού και με επικεφαλής τον Κανάρη, τον Κολοκοτρώνη και τον Αλευρά, με μπαρούτι ελληνικής κατασκευής και με άγριους αχινούς δώσανε την προσωρινή αισθητική λύση...

Η συνέχεια επί της οθόνης? αφορά την ΠΟΙΗΣΗ και την παγκοσμιοποίηση!

ΚΑΜΕΡΑ: Νίκος Αλευράς
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Νίκος Αλευράς,Γιάννης Κολόζης
ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΤΑΖ: Γιάννης Κολόζης
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20/02/2015 - 10:45