Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τους πλειστηριασμούς

Τριγμούς στη δικομματική κυβέρνηση δημιουργεί η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών. Το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στους κυβερνητικούς βουλευτές, ενώ η αντιπολίτευση ζητά από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην άρση των πλειστηριασμών.

Η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη προέτρεψε τους αρμόδιους να βρουν όσους κρύβονται πίσω από την ευνοϊκή ρύθμιση και όχι να μιλούν για σταδιακή άρση των πλειστηριασμών τονίζοντας ότι έτσι κι αλλιώς πρόκειται για κατοικίες αξίας από 200.000 και κάτω.

Η ίδια δεν δίστασε να μιλήσει για το κίνδυνο «εμφυλίου» στην κοινωνία.

«Νομίζω ότι είναι στο πλαίσιο μιας ιδεοληψίας που κυρίως έχει το ΔΝΤ το οποίο βασίζει ό,τι λέει σε θεωρίες. Έχει κάτι πρωτόκολλα και βάσει αυτή της θεωρίας είπε η τρόικα, δηλαδή ο κύριος Τόμσεν, ότι αν δεν υπάρξει άρση των πλειστηριασμών, τότε θα υπάρξει πρόβλημα στην αγορά των ακινήτων και θα καταρρεύσει η αγορά ακινήτων όπως έγινε στην Αμερική το 2008. Το θέμα όμως είναι ότι είναι προτιμότερο να καταρρεύσει πρώτα η αγορά ακινήτων και μετά να γίνει εμφύλιος, παρά να γίνει πρώτα εμφύλιος και μετά να καταρρεύσει έτσι κι αλλιώς η αγορά ακινήτων και οι τράπεζες και η κυβέρνηση και εμείς όλοι», τόνισε.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Ιορδάνης Τζαμτζής τάχθηκε υπέρ του να ανοίξει η συζήτηση αρκεί να υπάρξουν και κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

«Είμαι υπέρ του να ανοίξει η συζήτηση για το θέμα αυτό, από εκεί και πέρα όμως πρέπει να υπάρξουν και κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Και εξηγώ τι σημαίνει αυτό: Δεν μπορεί να εξομοιώνονται οι συμπολίτες μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, με κάποιους οι οποίοι θέλουν να αποφύγουν να πληρώσουν και καλύπτονται πίσω από αυτούς», σημείωσε ο κ. Τζαμτζής.

Ο Δημήτρης Καρύδης από το ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι είναι λάθος να ανοίγει μια τέτοια συζήτηση στη δεδομένη χρονική στιγμή.

«Πιστεύουμε ότι ειδικά σε αυτό το θέμα δεν θα πρέπει να το ανοίξουμε και να δημιουργήσουμε στην ελληνική κοινωνία μια ακόμα σύγχυση μέσα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και μια αναστάτωση και γι' αυτό λέω ότι οι υπουργοί οι οποίοι βγαίνουν και κάνουν όλες αυτές τις συζητήσεις αυτή τη στιγμή ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση της σύγχυσης και της αναστάτωσης που δημιουργούν στον Έλληνα πολίτη προσφέρουν, είναι ανεύθυνες οι τοποθετήσεις και οι στάσεις, είναι πρόχειρες», επισήμανε.

Στην κοινωνική αντίδραση, από την πλευρά του,  στάθηκε ο Ανδρέας Καρίτζης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν ξέρουμε που μπορεί να φθάσει αυτή η κυβέρνηση αλλά εγώ αντιλαμβάνομαι ότι οι άνθρωποι που στην γειτονιά τους κάποιος συνάνθρωπός τους, κάποιος φίλος τους χάνει το σπίτι, δεν πρόκειται να καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια, μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, μιλάμε για παιδιά, τα οποία φαίνεται αδιανόητο να συζητάμε, εγώ ελπίζω εκ της φύσεως και από τον χαρακτήρα μου να μην φθάνουν τα πράγματα σε τέτοιες καταστάσεις αλλά να σας πω ότι όταν έχεις να κάνεις με τα παιδιά, το οποίο είναι πάρα πολύ κρίσιμο θέμα δεν υπάρχει μέσο άμυνας που δεν θα χρησιμοποιήσεις», είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Διαμαντώ Μανωλάκου από το ΚΚΕ η οποία δήλωσε «Ένας για όλους και όλοι για έναν. Αυτό είναι το σύνθημά μας. Όπου πηγαίνουν να κάνουν κατάσχεση, θα μπαίνουμε μπροστά, όλη η γειτονιά, όλη η περιοχή, αυτή είναι η απάντηση, δεν υπάρχει άλλη λύση».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54