Ειδήσεις από ΕΡΑ Πύργου

Μάνα και γιαγιά πέταξαν το βρέφος στον κάδο

Η  μητέρα και η γιαγιά πέταξαν το νεογνό το μεσημέρι της Δευτέρας, στη χωματερή Λεχαινών, σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και το Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών.! Πρόκειται για μια 20χρονη, Αλβανικής υπηκοότητας που τους τελευταίους μήνες διαμένει στο Νεοχώρι της Κυλλήνης, η οποία με την βοήθεια της 44χρονης μητέρας της πέταξαν το μόλις μερικών ωρών βρέφος, σε έναν κάδο απορριμμάτων, πενήντα μέτρα από το κέντρο του χωριού! Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η 20χρονη γέννησε στο σπίτι με την βοήθεια της μητέρας της. Αφού πέρασαν κάποιες ώρες, όπου το μωρό ήταν ζωντανό, η 44χρονη γυναίκα το τύλιξε με ένα σεντόνι και το πέταξε στον κάδο των απορριμμάτων.Στα ίχνη τους έφθασε η αστυνομία μετά την αξιοποίηση πληροφοριών. Οι δυο γυναίκες οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελέα Αμαλιάδος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

 

Ξεψύχησε στην άσφαλτο

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε χθες το μεσημέρι ένας 56χρονος εργάτης από τη Ρουμανία, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο λεωφορείο στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στο Κουρτέσι. Το τροχαίο συνέβη λίγα λεπτά μετά τις δύο το μεσημέρι και ο θάνατος για τον 56χρονο Ioan Vatanu ήταν ακαριαίος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 56χρονος επιχείρησε να διασχίσει την εθνική οδό κάθετα στο 53ο χλμ και ενώ βρισκόταν στην πλευρά του ρεύματος κυκλοφορίας προς Πάτρα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του οδηγού του λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αχαΐας, που εκτελούσε το δρομολόγιο Πύργος – Πάτρα, ο Ρουμάνος ξαφνικά βρέθηκε μπροστά στις ρόδες του οχήματος.

 

Κάθοδος ετεροδημοτών

Ιδιαίτερα μεγάλη είναι και φέτος η κάθοδος των ετεροδημοτών στο Νομό μας για τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, η οποία κορυφώνεται σήμερα.

 

Σύλληψη για χρέη

Συνελήφθη χθες στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, 47χρονος ημεδαπός για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο. Το ύψος των οφειλών του 47χρονου, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο των κατασκευών, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 148.999,38 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.


Πεζοπορία με πανσέληνο

Νυχτερινή πεζοπορία με πανσέληνο, οργανώνουν ο Δήμος Πύργου και φορείς της περιοχής  στις 21 Αυγούστου 2013. Η διαδρομή θα ξεκινήσει από την Εκκλησία Αγίου Νικόλαου στο Κατάκολο, περνά από Άγιο Ανδρέα, Αρχαία Φειά, Βίλα Μαντζάκουρα, Κτήμα Μερκούρη, Ακρωτήριο, Λεβεντοχώρι, Σκαφιδιά, ξενοδοχείο Aldemar και καταλήγει στον Άγιο Ηλία. Ώρα έναρξης της πεζοπορίας 18.00 μμ. Διάρκεια 4:30 ώρες. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 20 Αυγούστου.

 

Κινηματογραφικές προβολές

Το δημοτικό διαμέρισμα Κατακόλου και το Λιμενικό Ταμείο Πύργου, με τη συνδρομή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, διοργανώνουν κινηματογραφικές προβολές καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, με ταινίες για όλη την οικογένεια. Οι προβολές θα γίνονται στο αλσύλλιο Κατακόλου, αρχής γενομένης την Παρασκευή 16 Αυγούστου.

 

Βραδιά Καραγκιόζη

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Ωλένη» διοργανώνει σήμερα στις 9 το βράδυ παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών Αθανασίου στην πλατεία του χωριού. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση «ο Καραγκιόζης γραμματικός» με ελεύθερη είσοδο καθώς και να συμμετέχουν στη λαχειοφόρο κλήρωση με δώρο ένα ποδήλατο. Νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν τη δική τους φιγούρα Καραγκιόζη την οποία, φεύγοντας, θα πάρουν μαζί τους.

Καιρός

Αρκετά ζεστός καιρός σήμερα αλλά και αύριο γιορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας στην Ηλεία. Ειδικότερα, σήμεραΤετάρτη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 33 με 34οC στα περισσότερα πεδινά, τοπικά 35 με 36οC, 30 με 31oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.    Για αύριο, Δεκαπενταύγουστο, περιμένουμε επίσης ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί στους 22 με 23oC στα πεδινά, 18 με 19oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι στους 34 με 35οC στα περισσότερα πεδινά, τοπικά 36 με 37οC κυρίως στα πιο εσωτερικά, 31 με 32oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι επίσης 4 με 5 μποφόρ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54