οι εργαζόμενοι των Τσιμέντων Χαλκίδας στην ΕΡΤ

Εύβοια: Έλεγχοι της Περιφέρειας για τη νομιμότητα εργοδοτικών πρακτικών

Ο Μπουραντάς υποσχέθηκε ελέγχους στα κλειστά εργοστάσια.

Σύσκεψη με τα σωματεία της ΣΕΛΜΑΝ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΝΕΟΣΕΤ και ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ.

Την Πέμπτη 8 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, κοινή σύσκεψη των Δ.Σ. των σωματείων, Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Σέλμαν, Προβλήτας Λιμένος Σέλμαν, Ιντερκέμ Ελλάς, Νεοσέτ, Μηχανικής και του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Θανάση Μπουραντά.

Τα Σωματεία εργαζομένων ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη για την κατάσταση η οποία επικρατεί στις αντίστοιχες παραγωγικές μονάδες και για την πολιτική απαξίωσης την οποία ακολουθεί η εργοδοσία , οδηγώντας στο κλείσιμο των επιχειρήσεων, στέλνοντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους και στο μαρασμό την τοπική οικονομία.

Παρότι , οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν σταματήσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα, εξακολουθούν να μην ανταποκρίνονται στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους , οι οποίες απορρέουν από την εργατική νομοθεσία , μη καταβάλλοντας δεδουλευμένες αποδοχές και αποζημιώσεις, κρατώντας σε ομηρία τους εργαζόμενους, που έχουν περιέλθει σε οικονομική εξαθλίωση και αδυναμία να ανταποκριθούν σε βασικές οικογενειακές και κοινωνικές υποχρεώσεις.

Την ίδια στιγμή, που κάθε παραγωγική δραστηριότητα έχει σταματήσει, οι συγκεκριμένες Εταιρείες εξακολουθούν να κρατούν στα χέρια τους τις άδειες λειτουργίας τους και να δεσμεύουν τους χώρους εγκατάστασης τους.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε ελέγχους μέσω των υπηρεσιών της Περιφέρειας , εντός του Αυγούστου, προκειμένου να διαπιστωθεί η νομιμότητα των ακολουθούμενων εκ μέρους των εργοδοτών πρακτικών και να προχωρήσει στην λήψη μέτρων για την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Πηγή: εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54