Αιματοχυσία στην Αίγυπτο κατά την επέμβαση της αστυνομίας για τη διάλυση των υποστηρικτών του Μόρσι

Φόβοι ακόμα και για εκατοντάδες νεκρούς στην Αίγυπτο, μετά την επιχείρηση που ξεκίνησαν χθες οι δυνάμεις ασφαλείας για την εκκαθάριση δυο πλατειών του Καίρου (δείτε το video) από υποστηρικτές του έκπτωτου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα κάνει λόγο για εκατοντάδες νεκρούς ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες, κυρίως δημοσιογράφοι που επικαλείται το BBC, μιλούν για σαράντα θύματα. Πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ κάνουν λόγο για επεισόδια και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Φωτογραφίες από τα επεισόδια - Washington Post

Το site της μουσουλμανικής αδελφότητας η οποία και στηρίζει τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας Ikhwanonline κάνει λόγο για 800 νεκρούς. Ωστόσο το υπουργείο Υγείας της χώρας μιλά μόνο για επτά νεκρούς και 67 τραυματίες.

Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και δυο άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι είχαν καταλάβει την πλατεία Nahda και το χώρο γύρω απο το τζαμί Rabaa al-Adawiya, μετά την ανατροπή του Προέδρου στις 3 Ιουλίου.

Κατά τα επεισόδια έχουν γίνει και συλλήψεις μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Αυτό επιβεβαίωσε και το υπουργείο Εσωτερικών με τον εκπρόσωπο του Abdel Fattah Uthman να δηλώνει στο CBCTV ότι οι συλλήψεις έχουν γίνει αλλά είναι πολύ νωρίς να ανακοινωθούν τα ονόματα των συλληφθέντων.

Έξι εβδομάδες μετά την ανατροπή του καθεστώτος Μόρσι, περισσότεροι από 250 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Τη Δευτέρα, μιλώντας στο BBC ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε  ότι οι καταλήψεις δεν θα μπορούν να συνεχιστούν επ αόριστον και ότι οι αρχές έχουν προσπαθήσει να έρθουν σε συμφωνία με τους διαδηλωτές μέσα από διάλογο.

Περισσότεροι από 250 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας σε διάστημα έξι βδομάδων μετά την ανατροπή του Μόρσι.

Πηγή: BBC - Washington Post - Guardian

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14/08/2013 - 15:06

Πολυμέσα

http://youtu.be/u3UBr1uSUqI