Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


«ΕΦΥΓΕ» Ο ΤΑΣΟΣ ΤΣΑΟΥΣΟΥΓΛΟΥ

  Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το μεσημέρι σε ηλικία 57 ετών ο Τάσος Τσαούσογλου, επί χρόνια γραμματέας της Ν.Ε. του Συνασπισμού, μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας.

 Ποιος ήταν…
 Ο Τάσος Τσαούσογλου γεννήθηκε το 1958 στην Τ.Κ. Πελαργού του Δήμου Αμυνταίου από γονείς αγρότες.
  Από τα πρώτα γυμνασιακά του χρόνια γαλουχήθηκε στα ιδανικά της Αριστεράς και εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ εσωτερικού, της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και της Β’ Πανελλαδικής.
  Δραστήριο μέλος του φοιτητικού κινήματος σε όλα τα φοιτητικά του χρόνια στους κόλπους της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Από τα πλέον δραστήρια μέλη του Κινήματος για τα δικαιώματα των φαντάρων, εισπράττει απανωτές δυσμενείς μεταθέσεις και πολύμηνες φυλακίσεις, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας.
  Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της Αριστεράς, του οποίου διετέλεσε και μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής. Επί μακρά σειρά ετών Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ στην Π.Ε. Φλώρινας. Μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας.
  Στη μακρόχρονη θητεία του στην Αριστερά, το όνομά του ταυτίστηκε με την αποφασιστικότητα, την ανιδιοτέλεια και το ότι δεν υποχωρούσε στα ιδανικά και στις αξίες της Αριστεράς.
  Η τεράστια κοινωνική του προσφορά είναι αναγνωρισμένη ακόμη και από τους σκληρότερους πολιτικούς του αντιπάλους, γιατί ο Τάσος μόνο τέτοιους αντιπάλους είχε. Τύγχανε καθολικής αγάπης, εκτίμησης και αναγνώρισης.
  Η κηδεία του θα γίνει σήμερα  Τετάρτη στις 3 μ.μ., στον Πελαργό.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Στις   3/3/15 έφυγε από την ζωή ο σύντροφος μας Τάσος Τσαούσογλου χάνοντας την μάχη που έδινε τους τελευταίους μήνες για τη ζωή του.

Από τα μαθητικά του χρόνια έδωσε το παρόν στους δημοκρατικούς και κοινωνικούς αγώνες στρατευμένος στις τάξεις της αριστεράς, παλεύοντας με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια για τις ιδέες του. Μαθητής εντάσσεται στις γραμμές της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, περνά στη B' Πανελλαδική και δραστηριοποιείται στο φοιτητικό κίνημα με το μπλοκ των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς που έδωσε τις μάχες ενάντια στην εκπαιδευτική "μεταρρύθμιση" και τον ν. 815 καταργώντας τον στην πράξη. Δραστήριο μέλος του κινήματος για τα δικαιώματα των φαντάρων τιμωρείται με πολύμηνες φυλακίσεις και δυσμενείς μεταθέσεις στο στρατό. Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ διατέλεσε μέλος της ΚΕ και επί σειρά ετών Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής  του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και μετέπειτα  του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΕ Φλώρινας, ενώ υπήρξε μέχρι σήμερα μέλος της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας.

Ο σύντροφος Τάσος αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό αλλά και μία βαριά παρακαταθήκη για όλους εμάς που θα συνεχίσουμε να δίνουμε δίνουμε τις πολιτικές και κοινωνικές μάχες με προοπτική τον σοσιαλισμό.

Στην οικογένεια του εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και είμαστε κοντά της αυτές τις δύσκολες ώρες.
Καλό σου ταξίδι Σύντροφε.
Το Γραφείο Τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας χαιρετίζουμε την ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτοδυναμίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συγχαρητήρια για την επάξια εκλογή σας στη θέση του Πρύτανη, με την οποία ένα πάγιο αίτημα της Τοπικής Κοινωνίας έγινε πραγματικότητα. Δεσμευόμαστε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας θα σταθεί στο πλευρό σας και θα συμβάλλει τα μέγιστα σε κάθε προσπάθεια για την αναβάθμιση του πανεπιστημιακού μας ιδρύματος.

 Σας ευχόμαστε εποικοδομητική θητεία και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο της ουσιαστικής πλέον συγκρότησης του Πανεπιστημίου.

Με τιμή
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας
Μπίρος Στέφανος
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Αντωνιάδης Γιώργος
Βόσδου Σωτήρης
Γέρου Κώστας
Παναγιωτίδου Ελισσάβετ
Καραντζίδης Βασίλειος
Κιοσές Ιωάννης
Σαπαλίδης Σάββας

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αγαπητέ κύριε Τουρλιδάκη,
Σας συγχαίρω για την εκλογή σας στη θέση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η εκλογή σας στο ανώτατο αυτό αξίωμα αναδεικνύει την εκτίμηση και την αναγνώριση των συναδέλφων σας για την αξία, τη δραστήρια προσωπικότητά σας και την ακαδημαϊκή προσφορά σας.

Η εμπιστοσύνη που σας έδειξαν εύχομαι να είναι ανάλογη και των υποχρεώσεων και των καθηκόντων σας απέναντι σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα και να λειτουργήσετε με γνώμονα το καλό του Πανεπιστημίου και όλης της Δυτικής Μακεδονίας.

Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία, με υγεία και δύναμη στα νέα σας καθήκοντα.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας   Βοσκόπουλος Ιωάννης

ΤΑ VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Βίντεο από το Επιχειρηματικό – Αναπτυξιακό Συνέδριο “Αειφόρος Ανάπτυξη, Τουρισμός, Επιχειρηματικότητα & Διαβαλκανική Συνεργασία στη Φλώρινα”.

 Σας ενημερώνουμε ότι βίντεο από το Επιχειρηματικό – Αναπτυξιακό Συνέδριο “Αειφόρος Ανάπτυξη, Τουρισμός, Επιχειρηματικότητα & Διαβαλκανική Συνεργασία στη Φλώρινα” θα βρίσκονται αναρτημένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Υπό την Προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Όλγας Μούσιου Μυλωνά συνεδρίασε τη Δευτέρα 02 Μαρτίου 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με δεκαεννιά θέματα στην ημερήσια διάταξη και ένα εκτός αυτής.

Το εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα είναι:
 «Έγκριση της υπ’αριθ. 33/2015 Απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΦ».
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:
1.    «Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 17/2015 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης,   Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας, σχετικά με τα απολογιστικά στοιχεία Δ΄ Τριμήνου 2014», με εισηγήτρια την κα Ελένη Γκορτσίλα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Δ/νσης του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής  Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού  Δήμου Φλώρινας.
2.    «Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 18/2015 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης,   Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας, σχετικά με τη σύσταση παγίας προκαταβολής έτους 2015»,
με εισηγήτρια την κα Ελένη Γκορτσίλα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Δ/νσης του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής  Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού  Δήμου Φλώρινας.
3.    «Έγκριση οριστικού πρωτοκόλλου παραλαβής τηςΠρομήθειας Κοινόχρηστων Ποδηλάτων Δήμου Φλώρινας από την ένωση εταιριών ¨CYCLOPOLIS Ε.Π.Ε. – AMCO Α.Β.Ε.Ε.¨», με εισηγήτρια την κα Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.
4.    «Συγκρότηση επιτροπής εκτίμησης ακινήτων του Δήμου Φλώρινας, για το έτος 2015», με εισηγήτρια την κα Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Ομόφωνα ορίστηκαν οι κ.κ. Ευαγγέλου Νικόλαος, Σερίδης Πέτρος, Τριανταφυλλίδης Κωνσταντίνος και Δημόπουλος Θεόδωρος.
5.    «Συγκρότηση επιτροπής εκτίμησης κινητών του Δήμου Φλώρινας, για το έτος 2015», με εισηγήτρια την κα Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Ομόφωνα ορίστηκαν οι κ.κ. Θεοφανίδης Δημήτριος, Σίπκας Αντώνιος, Δούμτσης Νικόλαος και Τσορμπάρης Άκης.
6.    «Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού», με εισηγήτρια την κα Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
7.    «Έγκριση διάθεσης πίστωσης επιχορηγήσεων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους που δεν ολοκληρώθηκαν το 2014», με εισηγήτρια την κα Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Ακριτίδης Αλέξανδρος, Καρυπίδης Νικόλαος, Παπασωτηρίου Σταύρος, Σεχίδης Θεόφιλος, Κασκαμανίδης Χρήστος, Ρασάικος Τραϊανός και η κα Φιλιππίδου-Παλτατζή Παναγιώτα ψήφισαν κατά.
8.    «Έγκριση δαπανών διοργάνωσης συνεδρίων, συναντήσεων και διαλέξεων», με εισηγήτρια την κα Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
9.    «Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Φλώρινας έτους 2015», με εισηγήτρια την κα Βασιλική Σεχίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
 Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Ακριτίδης Αλέξανδρος, Καρυπίδης Νικόλαος, Παπασωτηρίου Σταύρος, Σεχίδης Θεόφιλος, Κασκαμανίδης Χρήστος, Ρασάικος Τραϊανός και η κα Φιλιππίδου-Παλτατζή Παναγιώτα ψήφισαν κατά.
10.    «Έγκριση της υπ’ αριθμ. 25/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Φλώρινας σχετικά με την  αναμόρφωση  σχεδίου προϋπολογισμού οικονομικού έτους  2015 του Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κα Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Ακριτίδης Αλέξανδρος, Καρυπίδης Νικόλαος, Παπασωτηρίου Σταύρος, Σεχίδης Θεόφιλος, Κασκαμανίδης Χρήστος, Ρασάικος Τραϊανός και η κα Φιλιππίδου-Παλτατζή Παναγιώτα δεν το ψήφισαν.
11.    «2η παράταση προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Δ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ», με εισηγήτρια την κα Βασιλική Σεχίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.  
12.    «4η παράταση προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του έργου : «Ανάπλαση Λεωφόρου Μοναστηρίου», με εισηγήτρια την κα Βασιλική Σεχίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.  
Τα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.
13.    «Οριστική παραλαβή της μελέτης ¨Μελέτη Στάθμευσης Πόλης Φλώρινας¨», με εισηγήτρια την κα Βασιλική Σεχίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.  
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Ακριτίδης Αλέξανδρος, Καρυπίδης Νικόλαος, Παπασωτηρίου Σταύρος, Σεχίδης Θεόφιλος, Κασκαμανίδης Χρήστος, Ρασάικος Τραϊανός και η κα Φιλιππίδου-Παλτατζή Παναγιώτα ψήφισαν κατά.
14.    «Οριστική παραλαβή της μελέτης ¨Αναθεώρηση Κυκλοφοριακής Μελέτης πόλης Φλώρινας¨», με εισηγήτρια την κα Βασιλική Σεχίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.  
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Ακριτίδης Αλέξανδρος, Καρυπίδης Νικόλαος, Παπασωτηρίου Σταύρος, Σεχίδης Θεόφιλος, Κασκαμανίδης Χρήστος, Ρασάικος Τραϊανός και η κα Φιλιππίδου-Παλτατζή Παναγιώτα ψήφισαν κατά.
15.    «Έγκριση παραλαβής Β΄ Φάσης της Πράξης ¨Επιστημονική και τεχνική υποστήριξη του Δήμου Φλώρινας¨, με παραδοτέα τα τεύχη με τίτλο: ¨Τεύχος Παραδοτέων Πράξης - Φάση Β - Υποέργο 1¨ &  ¨Τεύχος Παραδοτέων Πράξης - Φάση Β - Υποέργο 2¨», με εισηγήτρια την κα Βασιλική Σεχίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.  
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Ακριτίδης Αλέξανδρος, Καρυπίδης Νικόλαος, Παπασωτηρίου Σταύρος, Σεχίδης Θεόφιλος, Κασκαμανίδης Χρήστος, Ρασάικος Τραϊανός και η κα Φιλιππίδου-Παλτατζή Παναγιώτα ψήφισαν κατά.
16.    «Έγκριση της με αριθμ. 13/2015 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας σχετικά με τοποθέτηση πινακίδων Π-93 στο ύψος του 1ου και 2ουΔημοτικού Σχολείου Φλώρινας», με εισηγητή τον κο Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
17.    «Έγκριση της με αριθμ. 14/2015 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας σχετικά με τοποθέτηση πινακίδων Ρ-40 επί της οδού Νικ. Χάσου», με εισηγητή τον κο Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, ΑντιδήμαρχοΦλώρινας.
18.    «Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 12596/20-12-2010 πράξης παραχώρησης χρήσης έκτασης», με εισηγητή τον κο Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
19.    «Έγκριση συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας», με εισηγητή τον κο Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04/03/2015 - 10:22