Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου  4/3/2015


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΣΥΠΑ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ) ΣΤΙΣ 12ΜΜ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ Η ΜΗ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 14 ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων και διαρροών, σχετικά με τη συνέχιση ή μη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης (αφελληνισμού-ξεπουλήματος) των 14 κρατικών περιφερειακών αεροδρομίων, η ΟΣΥΠΑ διοργανώνει διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου στις 12.μμ.

Στη Συνέντευξη αυτή, την οποία μπορούμε να παρακολουθήσουμε από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας (www.osypa.gr) μέσω του σχετικού link που θα εμφανίζεται θα ενημερωθούν τεκμηριωμένα τα Μ.Μ.Ε., η κοινή γνώμη, οι φορείς και οι τοπικές κοινωνίες για τις καταστροφικές συνέπειες της συνέχισης της διαδικασίας, στην οικονομία, στο κοινωνικό σύνολο και στην εθνική κυριαρχία.

Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα τηλεφωνικής παρέμβασης .



ΓΕΡΜΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
 
Ο ‘’ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ’’ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ 3,5 ΔΙΣ ,ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ 12 ΔΙΣ, ΤΟΥ ΔΙΑΓΟΡΑ 35 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

Να υπενθυμίσουμε ότι η  ανάδοχος κοινοπραξία, FRAPORT ,που ανήκει κατά 60% στο γερμανικό δημόσιο, για τα 40 χρόνια που θα ελέγχει τα αεροδρόμια θα καταβάλει ποσό συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα των Περιφερειακών αεροδρομίων υπό το καθεστώς που λειτουργούν τώρα, εκτιμώνται στα 12 δισ. ευρώ.

Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ της Ρόδου έχει έσοδα 35 εκατομ. και ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ της Κω 15 εκατομμύρια.

«Τα υπόλοιπα 8,5 δισ. ευρώ ( από τα 12 δις) θα πάνε στο γερμανικό δημόσιο»

Οι επενδύσεις 1,4 δισ. ευρώ που σχεδιάζει η κοινοπραξία θα υλοποιηθούν με παράλληλη αύξηση των τελών αεροδρομίου, από τα 14,5 ευρώ, στα 30 ευρώ περίπου μέχρι το 2028, γεγονός που θα οδηγήσει φυγή των low cost εταιρειών από τα ελληνικά αεροδρόμια.

Με την ‘’παραχώρηση’’ των14 Περιφερειακών ,που στην ουσία λειτουργούν ως «αιμοδότες» και για τα μικρά αεροδρόμια που πρέπει να μείνουν ανοιχτά για κοινωνικούς αλλά και εθνικούς λόγους κινδυνεύουν να κλείσουν τα περισσότερα.

Επίσης δημιουργείται μια μονοπωλιακή κατάσταση, με αποτέλεσμα η Γερμανία να μπορεί να λειτουργεί εκβιαστικά προς την κυβέρνηση και να πιέζει προς την κατεύθυνση που κάθε φορά τη συμφέρει, ενώ θα σημειωθούν και φαινόμενα «γκετοποίησης» του ελληνικού τουρισμού από τη γερμανική πλευρά όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ σε συνέντευξη τύπου σε Ρόδο και Κω.

 
ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΡΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

’’ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΤΕ ΤΗ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ’’

Να αντισταθούν  στη παράταση του ωραρίου και να τη καταργήσουν στη πράξη καλεί το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς ,όλα τα σωματεία Ιδιωτικών υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου, με αφορμή τη ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, από την πλειοψηφία των συμβούλων για άλλη μια φορά της παράτασης ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων τουριστικών περιοχών κατά τους θερινούς μήνες ( Μαρτίου- Νοεμβρίου 2015) καθημερινά μέχρι τις 12ώρα τα μεσάνυχτα και τις Κυριακές.

 Για άλλη μια φορά, τονίζουν οι εκπρόσωποι των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, αποφάσισαν για μας Πρόεδροι Εμπορικών Επιμελητηρίων ,Πρόεδροι Εμπορικών Συλλόγων ,Εμπορικών Ομοσπονδιών και κάποιοι εργατοπατέρες που θεωρούν τους εαυτούς τους συνέταιρους με όλους τους προηγούμενους ,για το κέρδος και μόνο των επιχειρήσεων.

‘’Η επιστολή που στείλαμε σαν σωματείο εργαζομένων του κλάδου στο Περιφερειακό συμβούλιο απαξιώθηκε ,δεν διαβάστηκε καν από τον Πρόεδρο με την αιτιολογία ότι στην σύσκεψη για την γνωμοδότηση συμφώνησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Χατζησαββας μαζί με τον πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου Ρόδου ,τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων ,και τον πρόεδρο του Εμπορικού επιμελητηρίου Δωδεκανήσου που ο εν λογω κύριος ήταν ο μπροστάρης για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας’’ τονίζει το Σωματείο προσθέτοντας πως θέλουν να κάνουν τα νησιά μας <<ειδικές ζώνες>> ,χωρίς κανένα περιορισμό στα ωράρια λειτουργίας και με φθηνό εργατικό προσωπικό.

‘’ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑΣ’’

Οι Ιδιωτικοί υπάλληλοι Ρόδου δε παραλείπουν επίσης να επισημάνουν πως η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν αύξησε το εισόδημα των εμποροϋπαλλήλων, εκατοντάδες είναι οι απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, όσοι έχουν δουλέψει ατελείωτες απλήρωτες υπερωρίες ρεπό, δεν δημιούργησε θέσεις εργασίας αντίθετα ο κλάδος του εμπορίου είναι ο δεύτερος κλάδος μετά τις κατασκευές, σε απώλειες θέσεων εργασίας, δεν τόνωσε την ¨αγοραστική δύναμη¨ και δεν εξυπηρετεί τους ¨καταναλωτές.

ΣΤΗΡΙΞΗ Ν. ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΣΤΙΔΑΣ

Τη διαβεβαίωση προς τους κατοίκους της Παστίδας και τις τοπικές αρχές ότι θα σταθεί δίπλα τους σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον οικισμό και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν στα έργα της αντιπλημμυρικής προστασίας, στη νέα είσοδο Αεροδρόμιο- Ρόδος καθώς και στην ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς κατέθεσε ο Βουλευτής  Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός στη Λαϊκή Συνέλευση της Δημοτικής κοινότητας.

 ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ ‘’Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΦΠΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ’’

 «Ο ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ οδηγεί σε αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης και αποτελεί κερκόπορτα για την αναπροσαρμογή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ»

δηλώνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, για ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ.

‘’Επισημαίνω’’ πρόσθεσε  ο βουλευτής της ΝΔ ‘’ότι η θέσπιση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ ήταν μία απαίτηση του ΔΝΤ που είχε απορρίψει η προηγούμενη κυβέρνηση γιατί η θέσπιση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, της τάξης του 19-21%, όπως απαιτούσε το ΔΝΤ, θα οδηγούσε σε έκρηξη αυξήσεων στα είδη πρώτης ανάγκης και θα συμπαρέσυρε και τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ που υπάρχουν στα νησιά μας.’’

Σύμφωνα με το κ. Κόνσολα ο υπουργός Οικονομικών κατέβασε τον πήχη του ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ στο 16%, ενώ, εφόσον ανοίγει το θέμα, είναι βέβαιο ότι στη διαπραγμάτευση θα απαιτηθεί αναθεώρηση προς τα πάνω από τους δανειστές.
Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν αυξήσεις στα τρόφιμα, στο ρεύμα, στα φάρμακα, στην εστίαση, στον τουρισμό, στα εισιτήρια των ΜΜΜ, στα ταξί κ.α.

ΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΟΠΗ ΠΕΥΚΩΝ ΣΤΙΣ ΦΑΝΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΡΟΔΟΣΥΛΛΕΚΤΗΣ

Για θράσος που επιδεικνύουν ασυνείδητοι κόβοντας πεύκα στις Φάνες της Ρόδου προκειμένου να τα πουλήσουν κάνει λόγο ο ΡΟΔΟΣΥΛΛΕΚΤΗΣ
‘’Κόβουν τα δέντρα μέρα μεσημέρι ’’τονίζουν τα μέλη της Οργάνωσης αναφερόμενα συγκεκριμένα  σε περιστατικό όπου το δέντρο βρισκόταν 30 μέτρα πάνω από τον κεντρικό δρόμο και η κοπή του πρέπει να έγινε λίγο μετά το μεσημέρι

‘’… είχα πάει στην περιοχή το ίδιο πρωί. για να φωτογραφίσω κάποια αγριολούλουδα και το πεύκο ήταν εκεί!!!’’ αναφέρει  εκπρόσωπος του ΡΟΔΟΣΥΛΛΕΚΤΗ μιλώντας για θράσος αυτών που το έκαναν καθώς ο δρόμος είναι πολυσύχναστος και το δέντρο – αλλά και τα αυτοκίνητα που πιθανόν χρησιμοποίησαν οι δράστες – είναι ορατά από μεγάλη απόσταση…


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ  ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Ν.ΠΑΠΠΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

 Παρουσία του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της 7ης Μαρτίου στη Κω.

Η παραμονή του κ. Παππά στο νησί θα είναι ολιγόωρη προκειμένου να παραβρεθεί μόνο στη Δοξολογία στις 11 το πρωί του Σαββάτου και στη συνέχεια να παρακολουθήσει τη παρέλαση.

ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗ ΚΩ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Συναντήσεις με εκπροσώπους της 80 ΑΔΤΕ θα έχει τη Παρασκευή 6 Μάρτη στη Κω ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος και στο πλαίσιο της εκπροσώπησης της κυβέρνησης για τις εκδηλώσεις της 7ης Μαρτίου στη Ρόδο.

ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Στη σύσταση ομάδας παραγωγών αποφάσισε να προχωρήσει, μετά και την αλλαγή του σχετικού νόμου, η Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Κω, προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα τους στη τοπική αγορά και ιδιαίτερα στα Ξενοδοχεία.

Ήδη σε εξέλιξη είναι συνεργασία του Συλλόγου με την Ένωση Ξενοδόχων για πραγματοποίηση έκθεσης Αγροτουρισμού και άλλες δράσεις που θα αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την Κυριακή 8 Μαρτίου, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κω, διοργανώνει Σεμινάρια εκπαίδευσης σε τεχνικές αυτοάμυνας. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες, με στόχο τη γνωριμία τους με τις τεχνικές αυτοάμυνας και την ενδυνάμωση τους ως προς την ικανότητα αυτοπροστασίας, σε οποιαδήποτε μορφή επίθεσης, βίας ή παρενόχλησης.

  Την εκδήλωση στηρίζουν, με την εθελοντική συμμετοχή τους, τοπικές σχολές και σύλλογοι πολεμικών τεχνών – αυτοάμυνας.

  Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Αθλητικό Πολύκεντρο με την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω.

 Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 22420-67420 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., έως τη Παρασκευή 6 Μαρτίου
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04/03/2015 - 11:53