Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΑΒΒΑ ΣΑΠΑΛΙΔΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Στα πλαίσια της Κλαδικής  Έκθεσης Detrop 2015 στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σαπαλίδη Σάββα με τον Πρόεδρο του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Χρήστο Σαραντόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα κ. Marco De La Pupa, όπου συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας με τους αντίστοιχους επιχειρηματικούς φορείς των περιφερειών Umbria & Calabria της Ιταλίας.

Επίσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου συμμετείχε στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα την προώθηση των εξαγωγών στην Ρωσία. Συνάμα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σάββας Σαπαλίδης συμμετείχε και βράβευσε τα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια στην Βόρεια Ελλάδα. Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση  με τον διεθνή σύμβουλο της ΔΕΘ κ. Μποσδελεκίδη, όπου αναδείχθηκε η ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ της ΔΕΘ και του επιμελητηρίου Φλώρινας.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ

Οι μαθητές/τριες, ο διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί, το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (Ε.Ε.Π), το ειδικό βοηθητικό προσωπικό (Ε.Β.Π) και οι γονείς κηδεμόνες, ευχαριστούν θερμά το ζεύγος: Λάζαρο Τράϊκο – Αγγελική Τσώτσου που πρόσφεραν χρηματικό ποσό στο σχολείο μας (Μονάδα Σχολικής Αγωγής Εκπαίδευσης ΣΜΕΑΕ), αντί να προσφέρουν μπομπονιέρες στο γάμο τους.

Το παραπάνω ποσό θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες των μαθητών/τριών στο Τμήμα Αυτόνομης Διαβίωσης – Εξυπηρέτησης του σχολείου μας.

Η ενέργεια του νιόπαντρου ζευγαριού μας συγκίνησε και μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά. Η πράξη τους αυτή είναι μια κίνηση κοινωνικής αλληλεγγύης με ουσιαστικό περιεχόμενο.

Ευχόμαστε στο νιόπαντρο ζευγάρι να ζήσουν ευτυχισμένοι, με καλούς απογόνους και να είναι πάντα τόσο κοινωνικά ευαίσθητοι.

Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου

FID PRIZE 2015-ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΧΕΔΙΟΥ

Ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετέχοντες από 30 χώρες, η Τασούλα Μαρία και η Τζάνη Χριστίνα επιλέχθηκαν στους σαράντα πρώτους καλλιτέχνες των οποίων τα έργα θα εκτεθούν στις 12 Μαρτίου 2015 στο Ecole Supérieure d’Art du Nord-Pas- de-Calais (Γαλλία) και συνεχίζουν στη τελική φάση του διαγωνισμού.....περισσότερα στους φλώρους εικαστικούς.

O παγκόσμιος διαγωνισμός σχεδίου Fid Prize οργανώνεται από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Βόρειου Πα-ντε-Καλαί της Γαλλίας. Οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αναρτώντας ηλεκτρονικά τέσσερα έργα που έχουν γίνει με γραμμές. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από οκτώ μέλη (εικαστικοί, αρχιτέκτονες, γκαλερίστες, ποιητές, συγγραφείς). Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού επιλέγονται οι 100 πρώτοι και από αυτούς οι 40 που θα κλιθούν να αποστείλουν τα πρωτότυπα έργα, με κείμενο τεκμηρίωσης και βιογραφικό, για να συμμετάσχουν στην έκθεση. Στο πλαίσιο της έκθεσης επιλέγονται 20 καλλιτέχνες, ενώ στη συνέχεια προκύπτει η τελική τριάδα που θα εκθέσει στη Galerie Catherine Putman, στο Παρίσι. Ένας από τους τρεις θα επιλεχθεί ως νικητής, με χρηματικό έπαθλο 2000 ευρώ και μια θέση στην κριτική επιτροπή του 2016.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΑΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΤΕΕΤ

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου φτάνει στην Φλώρινα ο ιστορικός τέχνης Μάνος Στεφανίδης για πενθήμερη παραμονή στην περιοχή. Το μέχρι στιγμής πρόγραμμα του, συμπεριλαμβάνει τρεις διαλέξεις.

Η πρώτη θα είναι την Πέμπτη 5 Μαρτίου και ώρα 18.00-21.00 στο μάθημα της ιστορίας με την Ζωή Γοδόση, με θέμα τον Γκρέκο και την επιρροή του στην Νεωτερικότητα, στην Αίθουσα θεωρητικών Μέγας Αλέξαντρος.

Η δεύτερη θα είναι την Παρασκευή 6 Μαρτίου στην συνάντηση κατεύθυνσης του 3ργαστηριου στις 11.00. Θα γίνει διάλεξη με θέμα τους εγκλείστους Έλληνες καλλιτέχνες στην Αίθουσα θεωρητικών Μέγας Αλέξαντρος και η τελευταία θα είναι την Τρίτη 10 Μαρτίου στις 15.00 - 17.00 στο μικρό αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής σχολής στο μάθημα της περφόρμανς της Αγγελικής Αυγητίδου, με θέμα "Η έννοια του σώματος" - περφόρμανς.

Προσωπική επιθυμία και του ιδίου είναι να επισκεφτεί εργαστήρια της σχολής.

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, στην ανανεωμένη ιστοσελίδα της, μεταξύ των άλλων υπηρεσιών που παρέχει, προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα μιας εικονικής περιήγησης σε Ιερούς Ναούς.

Μέχρι στιγμής, στην εφαρμογή έχουν ενταχθεί οι Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονα, Αγ. Γεωργίου, Αγ. Παρασκευής, Αγ. Παρασκευής Πισοδερίου, Αγ. Τριάδας Πισοδερίου, Αγ. Γερμανού, Αγ. Δημητρίου Αγίου Αχιλλείου, Αγ. Νεκταρίου Μελίτης, Προφήτη Ηλία Μελίτης, Αγ. Ειρήνης Μελίτης και Αγ. Γεωργίου Μελίτης.

 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας «ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» συνήλθε σήμερα εκτάκτως 4-3-2015 μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του υπαλλήλου της διοικητικής υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας «ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ»,Τσαούσογλου Αναστάσιου και αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος
2. Να παραστεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο στη νεκρώσιμη ακολουθία
3. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ.
ΚEΤΣΕΤΖΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05/03/2015 - 10:57