Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου  5/3/2015


ΟΣΥΠΑ ‘’ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΥΠΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ

ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΧΟΝΔΡΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ’’

Την πρόταση της Ομοσπονδίας να παραμείνουν στο ιστό της ΥΠΑ τα περιφερειακά αεροδρόμια, προκειμένου να εξυπηρετούν τους πραγματικούς σκοπούς της ανάπτυξης, του τουρισμού, της προσφοράς στην εθνική οικονομία και στη κοινωνία και βέβαια της εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας επανέλαβε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) Bασίλης Αλεβιζόπουλος σε χθεσινή διαδικτυακή συνέντευξη τύπου.

Αναφέρθηκε στις «καταστροφικές» συνέπειες που θα φέρει η ιδιωτικοποίηση των 14 ελληνικών κρατικών Περιφερειακών αεροδρομίων στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της Περιφέρειας κάνοντας λόγο «για τη δημιουργία μονοπωλιακού καθεστώτος, με πανάκριβα τέλη και φόρους, αλλά και για την αποδυνάμωση τους λόγω στρατηγικών θέσεων».

 Μια τέτοια εξέλιξη πρόσθεσε ο κ. Αλεβιζόπουλος, θα ζημιώσει τις τοπικές κοινωνίες, τους ταξιδιώτες, τον ελληνικό τουρισμό και κατ επέκταση τη χώρα, ενώ έκανε λόγο και για μεγάλη αύξηση των τελών .

Τα τέλη αεροδρομίου τώρα είναι 12 ευρώ, με το που θα αναλάβει ο «Γερμανός επενδυτής», στον πρώτο χρόνο, θα φτάσουν στα 26,5 ευρώ και στον τέταρτο χρόνο θα πάνε στα 32 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη».

 «Οι Γερμανοί θέλουν να κάνουν την χώρα μας φέουδο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «παίζεται χονδρό παιχνίδι σε βάρος της βιομηχανίας και του τουρισμού».

700 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΦΠΑ ΧΑΡΙΣΕ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Σε ότι αφορά στη «στάση της προηγούμενης κυβέρνησης» σχολίασε πως από τη μια προχωρούσε στην παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων , για έσοδα μόλις 140 εκατ. ευρώ το χρόνο και από την άλλη χάρισε στους ιδιώτες του «Ελευθέριος Βενιζέλος» 700 εκατ. ευρώ από ΦΠΑ.

Επιπρόσθετα, οι εργαζόμενοι της ΟΣΥΠΑ επισημαίνουν ότι η ιδιωτικοποίηση των κρατικών αεροδρομίων θα καθορίζει στη χώρα την πολιτική του τουρισμού.

 «Το ζήτημα είναι να μη δώσει η χώρα ένα κομβικό της κομμάτι, γιατί έτσι θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο μονοπωλιακό καθεστώς στη στρατηγική του τουρισμού».

Να υπενθυμίσουμε ότι, με προσφορά που ανήλθε σε 1,234 δισ. ευρώ εφάπαξ τίμημα και 22,9 εκατ. ευρώ ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό, η κοινοπραξία FRAPORTAG (μέτοχοι της οποίας είναι κατά 30% το κρατίδιο του Εσεν και 20% ο δήμος Φρανκφούρτης) - SLENTELLtd (στην οποία μετέχει ο Όμιλος Κοπελούζου) ανακηρύχτηκε στα μέσα Νοεμβρίου 2014, από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), προτιμητέος επενδυτής για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 67Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 7ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Με τη παρουσία της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις εορτασμού της 67ης Επετείου της 7ης Μαρτίου 1948.

Μετά τη δοξολογία και τη παρέλαση το Σάββατο θα ακολουθήσει ,το ίδιο βράδυ επετειακή εκδήλωση με θεατρικά δρώμενα που αναφέρονται στην Ένωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα από τις θεατρικές ομάδες του Συλλόγου Συμαίων Ρόδου «Ο Γλαύκος» και του σχολείου ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Τη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί επετειακή προβολή του ντοκιμαντέρ « Η Κάρπαθος από τα αρχαία χρόνια έως την ένωση με την Ελλάδα», στο Δημοτικό Θέατρο. Θα προηγηθούν σύντομες ιστορικές αναφορές. Την εκδήλωση στηρίζουν ο Παγκαρπαθιακός Σύλλογος Ρόδου και ο Παγκαρπαθιακός Σύλλογος των Απανταχού Καρπαθίων Αθηνών.

ΘΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΒ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Με αντιπροσωπεία τουριστικών παραγόντων και επιχειρηματιών του κλάδου, συμμετέχει και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, ΙΤΒ, που αποτελεί παγκόσμιο σταθμό για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος και αποτυπώνει τις τάσεις της γερμανικής τουριστικής αγοράς.

Το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν με εντυπωσιακό τρόπο τα νησιά Ίο, Πάρο, Κάρπαθος, Άνδρος, Τήνος, Θήρα, Μήλος, Αστυπάλαια, Πάτμος, Σέριφος και Φολέγανδρο, με τη χρήση προηγμένων τεχνολογικών μέσων, που διαθέτει το περίπτερό της Περιφέρειας. Με δικά τους, ξεχωριστά περίπτερα συμμετέχουν στην ITB τα νησιά της Ρόδου και της Κω.

Στο περιθώριο της Έκθεσης του Βερολίνου έχει προγραμματισθεί από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας σειρά ειδικών δράσεων για την πολύπλευρη παρουσία, προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στη τουριστική κίνηση από τη Γερμανία προς την Ελλάδα και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που δόθηκαν στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, με βάση τις διαμορφωμένες σήμερα τάσεις, οι Γερμανοί tour operators αναμένουν και για το 2015 αύξηση των αφίξεων στη χώρα μας σε διψήφια ποσοστά.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για την ανεξέλεγκτη βόσκηση στη Ρόδο, θα ζητήσει η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με δήλωση του αρμόδιου Αντιδήμαρχου Γιώργου Πόκκια.

Ο κ. Πόκκιας, απηύθυνε έκκληση προς ορισμένους, ανεύθυνους όπως είπε, κτηνοτρόφους να μαζέψουν τα ζώα τους από τους δρόμους και τις κατοικημένες περιοχές, σ’ αυτό το λίγο χρονικό διάστημα που τους απομένει μέχρι τα τέλη Μαρτίου, δηλαδή μέχρι την επίσημη έναρξη της σεζόν.

Σε αντίθετη περίπτωση η δημοτική Αρχή θα εξαντλήσει το γράμμα του νόμου σε συνεργασία με την Εισαγγελία και την ΕΛ.ΑΣ.

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν αυτή τη περίοδο 60.000 αιγοπρόβατα δηλωμένα και άλλα τόσα αδήλωτα, δηλαδή ο πληθυσμός τους φθάνει τα 120.000!


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΗ RYANNAIR

 ‘’Η νέα δημοτική αρχή επέλεξε συνειδητά να μην ανανεωθεί το συμβόλαιο με τη Ryanair, παίρνοντας την εγκληματική απόφαση να κλείσει άμεσα τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού, ακυρώνοντας έτσι τη δυνατότητα πληρωμής της δεύτερης δόσης του Δήμου προς το ΕΒΕΔ και όχι προς την εταιρεία για να μην υπάρχει καμία σκιά και παρερμηνεία, αφού ο Δήμος πληρώνει το ΕΒΕΔ και το ΕΒΕΔ την εταιρεία.’’ αναφέρει ο εκπρόσωπος της παράταξης ΟΡΑΜΑ Γιάννης Φραγκούλης με αφορμή τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Ηλία Σηφάκη, για την υπογραφή συμβολαίου με την εταιρεία και τη κατάργηση του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού.

‘’Όσον αφορά στη δικαιολογία που επίσης ο κ Σηφάκης προέβαλε’’πρόσθεσε ο κ. Φραγκούλης’’ ότι κλείνοντας τον ΕΦΤ έχω 300.000 Ευρώ για τον τουρισμό αντί για 170.000 είναι αίολη καθώς από πουθενά δεν απαγορεύεται να υπάρχει ο ΕΦΤ, όπως προτείναμε έως ότου αντικατασταθεί και παράλληλα ο κεντρικός Δήμος να διαθέτει όσα χρήματα επιθυμεί για τουριστική προβολή. ‘’

Αντ’ αυτού, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και σύμφωνα με τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που παρουσίασε ο κύριος Αντιδήμαρχος επί δύο μήνες καθάριζε μία αποθήκη και ήρθε έξι μήνες μετά να μας παρουσιάσει το μεγάλο του επίτευγμα!!!

Αναφορικά με τα χρέη του ΕΦΤ που επικαλέστηκε ο κ. Σηφάκης, σχετικό έγγραφο του ΕΟΤ δηλώνει ότι ουδεμία οικονομική εκκρεμότητα έχει ο Ενιαίος Φορέας προς τον ΕΟΤ.

‘’40.000 ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΜΙΑΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ’’

Η δημοτική αρχή, σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο του ΟΡΑΜΑΤΟΣ, επέτρεψε να χαθούν οι μισές πτήσεις της Ryanair και μαζί με αυτές 40.000 περίπου επισκέπτες, που κατά βάση δεν επιλέγουν τα allinclusive καταλύματα και παρέχουν άμεση ρευστότητα στην αγορά.

Το 2013, με την συμφωνία που υπέγραψε το Επιμελητήριο και η Δημοτική Αρχή του Οράματος, η Ryanair πέταξε προς την Κω 550 φορές μεταφέροντας 81.000 επιβάτες και το 2014 η εταιρεία πέταξε προς την Κω 530 φορές μεταφέροντας 80.500 επιβάτες.

‘’Το 2015 με τη νέα Δημοτική Αρχή ‘’υπενθυμίζει ο κ. Φραγκούλης,’’ θα πετάξει μόλις 278 φορές μεταφέροντας μετά βίας τους μισούς επιβάτες,  η οποία δημοτική αρχή, προσανατολίζεται να ξοδέψει 130.000 Ευρώ για το σκοπό αυτό δηλαδή μόλις 5.000 ευρώ περισσότερα από την τωρινή συμφωνία που δεν επέκτειναν και μόλις 10.000 Ευρώ περισσότερα από αυτά που κόστισε η νέα αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.’’

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους και αυτοψίες πραγματοποίησε  η Διεύθυνση Βιομηχανίας Ενέργειας & Φυσικών Πόρων στο νησί της Κω σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου Ελέγχθηκαν παραγωγικές μονάδες, ελαιουργεία βιοτεχνίες με μηχανολογικό εξοπλισμό και τα Σφαγεία.

Σε όσες παραβάσεις διαπιστώθηκαν θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις και πρόστιμα.

Παρών στους επιτόπιους ελέγχους αλλά και στις αυτοψίες για χορήγηση αιτούμενων αδειοδοτήσεων και επεκτάσεων αδειών, ήταν ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης.

ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΖΗΠΑΡΙ

Συνεχίζονται οι εργασίες στο Ζηπάρι όπου εκτελούνται τεχνικά έργα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

 Κλιμάκιο της αρχαιολογίας είναι στην περιοχή καθώς κατά την εκτέλεση των εργασιών ανευρέθηκαν αρχαία αντικείμενα..
 Λόγω των έργων που υλοποιούνται στην περιοχή Ζηπαρίου. οι εκδηλώσεις της 67ης Επετείου της Ενσωμάτωσης, θα πραγματοποιηθούν από τις Δημοτικές Κοινότητες Πυλίου και Ασφενδιού, στην Ευαγγελίστρια Ασφενδιού.

ΑΠΟ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΕ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΟ ΓΙΑ ΤΑ 100.000 ΧΑΠΙΑ ECSTASY

Ποινή κάθειρξης 24 χρόνων επέβαλε χθες σε πατέρα και γιό το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για τα 100.000 ναρκωτικά χάπια ecstasy, που προσπάθησαν να μεταφέρουν από την Κω στην Αλικαρνασσό (Μποντρούμ).

Η επιχείρηση μεταφοράς των 100.000 ναρκωτικών χαπιών ecstasy, συνολικού βάρους 31 κιλών και 300 γραμμαρίων έγινε το περασμένο Μάρτιο και αποκαλύφθηκε τυχαία, όταν το τζετ σκι που οδηγούσε ο 59χρονος  πατέρας παρουσίασε τεχνική βλάβη και έμεινε ακυβέρνητο ανοικτά της Κω, ενώ κατευθυνόταν προς τα τουρκικά παράλια.

Το μικρό ακυβέρνητο σκάφος (που είχε αγοραστεί από τον 35χρονο γιο μεταχειρισμένο από τη Κω ) εντοπίσθηκε από σκάφος του Λιμεναρχείου που εκτελούσε περιπολία και κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν τα ναρκωτικά, που είχαν προμηθευτεί από την Ολλανδία.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ

ΣΤΑ ΕΠΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΜΕ 2.300 ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Μεταξύ των Επτά  Ελληνικών νησιών που ξεχωρίζουν για τις δραστηριότητες της στη φύση συμπεριλαμβάνεται η Κάλυμνος, σύμφωνα με το περιοδικό Outside.

Σε σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού με τον τίτλο "Αν δεν έχετε επισκεφθεί αυτά τα 7 νησιά, δεν έχετε δει την Ελλάδα" περιγράφει ποιες δραστηριότητες μπορεί να κάνει κανείς σε συγκεκριμένα ελληνικά νησιά, ώστε να γευθεί Ελλάδα ,επιλέγει τη Κάλυμνο για την Αναρρίχηση και σημειώνει..

‘’Εκατοντάδες διαφορετικά σημεία αναρρίχησης υπάρχουν στο νησί. Ακολουθώντας το μοναδικό σε θέα οδικό δίκτυο που υπάρχει στις δυτικές ακτές του νησιού, κανείς βρίσκει οδηγίες για μονοπάτια που οδηγούν σε σημεία για αναρρίχηση. Το νησί διαθέτει 2.300 αναρριχητικές διαδρομές

ΚΑΙΡΟΣ

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Σημαντική επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και   θυελλώδεις νότιους ανέμους θα παρουσιάσει από  σήμερα Πέμπτη  έως και   Σάββατο 7 Μαρτίου ο καιρός σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα  αύριο Παρασκευή θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές .

Παράλληλα θα πνέουν νότιοι άνεμοι που η ένταση τους θα φθάνει στα πελάγη τα 7 με 9 μποφόρ.

Το Σάββατο τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και από το μεσημέρι σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05/03/2015 - 13:03