Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ

 

‘’Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΗΤΑΝ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ’’

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣ Π. ΚΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

Mε την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου συναντήθηκαν oι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ρόδου το Σάββατο μετά την παρέλαση ,κατά την επετειακή μέρα ,67 χρόνια από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου και την ευχαρίστησαν για την στήριξη στον αγώνα τους, αυτούς τους είκοσι δύσκολους μήνες μετά το μαύρο της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου ήταν ιδιαίτερα φιλική με τους εργαζόμενους ,τονίζοντας ότι ο αγώνας τους για την ελευθεροτυπία κόντρα στο μαύρο ήταν αγώνας για τη Δημοκρατία.

Η Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να φέρει το συντομότερο το σχετικό νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ρόδου φωτογραφήθηκαν με την Πρόεδρο της Βουλής που στο πρόσωπο της έχουν βρει ένα δυνατό συμπαραστάτη όλο αυτό το δύσκολο διάστημα, μετά την 11η Ιουνίου 2013. 

Παράλληλα ευχαρίστησαν και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων , σημερινό υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο γιατί και ο ίδιος και οι ΑΝΕΛ ήταν δίπλα στους εργαζόμενους της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα και ενάντια στο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ όλο αυτό το διάστημα.

‘’ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ’’

Ειδική συνεδρίαση στη Βουλή για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στον Ελλαδικό κορμό στη Βουλή υποσχέθηκε η νέα Πρόεδρος της Ζωή Κωνσταντοπούλου σε δηλώσεις της από τη Ρόδο, αμέσως μετά την λήξη της παρέλασης για την επέτειο της 7ης Μαρτίου, όπου παρέστη εκπροσωπώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε χαρακτηριστικά ότι ‘’ Οι αγώνες είναι επίκαιροι όσο ποτέ καθώς και σήμερα διεκδικούμε ξανά την απελευθέρωση από πρακτικές που συνιστούν ζυγό για τους ευρωπαϊκούς λαούς και μέγγενη για την Δημοκρατία στην Ευρώπη’’

ΣΥΡΙΖΑ ‘’ ΤΙΜΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

"Η 8 του Μάρτη είναι ημέρα για να τιμούμε τους αγώνες των γυναικών, να μαθαίνουμε από αυτούς και να σχεδιάζουμε τους αγώνες του σήμερα", επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. με αφορμή τη χθεσινή μέρα

‘’Έξι χρόνια κρίσης και πολιτικών σκληρής λιτότητας είχαν δραματικές επιπτώσεις στις ζωές των γυναικών, αφού ανέκοψαν και αντέστρεψαν τη μακροχρόνια τάση για βελτίωση της θέσης τους στην εργασία και την κοινωνία ’’επισημαίνει η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνοντας στην αύξηση της ανεργίας στις απορρυθμίσεις του θεσμικού πλαισίου προστασίας της εργασίας και των συλλογικών διαπραγματεύσεων που οδήγησαν στην εκθεμελίωση των εργασιακών δικαιωμάτων και στη δραματική πτώση των αμοιβών, με τις γυναίκες να αποτελούν την πλειοψηφία στο πιο κακοπληρωμένο και ευάλωτο τμήμα της αγοράς εργασίας.

Να σημειωθεί ότι το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες έφθασε στο 31,4%, έναντι 25% στους άνδρες και ειδικότερα στις νέες γυναίκες ξεπέρασε το 60%.

‘’Η Κυβέρνηση ‘’υπογραμμίζει η ΝΕ ‘’με τις προγραμματικές της δηλώσεις δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει τα ζητήματα των έμφυλων διακρίσεων στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων και της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού (με έμφαση στις μονογονεϊκές οικογένειες).

Χ.ΚΟΚΚΙΝΟΣ ’’ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣ ΜΟΥ ΣΤΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ’’

«Θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου τόσο στην  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  όσο και στις τιμητικές θέσεις που κατέχω. Δεν υπάρχει θέμα μετακόμισης μου στην Προεδρία της Δημοκρατίας» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος με αφορμή τις φήμες για μετακόμισή του στο γραφείο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο κ. Κόκκινος ανέφερε ότι ζήτησε να συναντηθεί με τον περιφερειάρχη  Γιώργο Χατζημάρκο υποστήριξε ότι είναι συνδικαλιστικό στέλεχος αλλά για να ασκεί τα καθήκοντά του ‘’χωρίς μουρμούρες και ψιθύρους’’  απεχώρησε από τη θέση του προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.

Επεσήμανε ακόμα ότι θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του στην  αυτοδιοίκηση  στην επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ένωση Περιφερειών, άσχετα αν ορισμένοι  δεν το επιθυμούν.

‘’Αυτές οι τιμητικές θέσεις δημιουργούν κόμπλεξ σε κάποιους κύκλους. Λυπάμαι που το διαπιστώνω. Κάποιοι έχουν καταπατήσει κάθε  κώδικα αξιών  και κάθε λογική. επιδιώκουν να επιβληθούν με την πρόσκαιρη δύναμη που τους δίνει η όποια εξουσία.’’ τόνισε ο κ. Κόκκινος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ

 

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΡΤ, ΚΟΚΑ- ΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Β! ΕΛΜΕ

Συνεδριάζει αύριο Τρίτη το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου στη Κάλυμνο, στις 16:30 στο “café senso με βασικά θέματα

Την εκτίμηση του τελευταίου υπομνήματος της ΟΛΜΕ και της συνάντησης του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό.

Τις Προτάσεις για τη γραμμή διεκδίκησης και αιτημάτων και τις εκλογές για το συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Τη Πρόταση για διαγραφή από τη Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου του εκπαιδευτικού Παπανικολάου καθώς και τα ψηφίσματα για ΕΡΤ, ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ .

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54