Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΣΚΛΗΡΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΕΡΘΕΙ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ

 

‘’ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΣΟΙ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ’’ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Γ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΑ

Για απαράδεκτη πράξη, πίσω από την οποία βρίσκονται τα βρώμικα κίνητρα των κέντρων που απεργάζονται αυτού του είδους τα σενάρια, με σκοπό να προκαλέσουν «εμφύλιο» μεταξύ των νησιών έκανε λόγο σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γ.Χατζημάρκος, με αφορμή το θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, στα λεγόμενα μεγάλα και “κοσμοπολίτικα” νησιά του Αιγαίου, να βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης  στην αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Ταυτόχρονα διεμήνυσε ότι η αντίδραση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα είναι σκληρή, ακόμα και μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αν η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών έλθει προς ψήφιση.

Ειδικότερα, ο  κ. Χατζημάρκος δήλωσε πως δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο, που να μπορεί να εδραιωθεί συνταγματικά και  να επιτρέπει τον διαχωρισμό των νησιών εντός της ίδιας διοικητικής διαίρεσης, σε ότι αφορά στο καθεστώς συντελεστών ΦΠΑ.

‘’ Δεν μπορεί να γίνει όμως και διαχωρισμός νησιών σε πλούσια και φτωχά’’ διευκρίνισε ‘’ αφού για να το καταλάβουν και οι κάτοικοι της ηπειρωτικής Ελλάδας είναι σαν να συζητάμε το ενδεχόμενο να ισχύσει άλλος  συντελεστής ΦΠΑ στα όρια του Δήμου Αθηναίων και άλλος στα όρια του Δήμου Αιγάλεω !’’


ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΟΥ 2013

Ξεκίνησε από σήμερα Δευτέρα η καταβολή αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς  των οποίων οι οικοσκευές υπέστησαν ζημιές το 2013 .

Οι αποζημιώσεις κατατίθενται σήμερα σε όλους τους Δικαιούχους με λογαριασμούς Εθνικής Τραπέζης και έως την προσεχή Τετάρτη σε όλους τους υπόλοιπους

700 ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ Π. ΧΡΗΣΤΟΣ

‘’Περιζήτητα’’ έγιναν τα 700 καινούργια Αθλητικά παπούτσια ανδρικά και γυναικεία που έδωσε ο εφημέριος π. Χρήστος και η εκκλησιαστική επιτροπή την Κυριακή, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στον Άγιο Παντελεήμονα.

Ο π. Χρήστος και η εκκλησιαστική επιτροπή ευχαριστούν πολύ τον ανώνυμο κύριο που τα πρόσφερε στο κόσμο δωρεάν καθώς και τις εθελόντριες για την βοήθεια τους

.

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Ο ΡΟΔΙΟΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ 9Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Το Χρυσό Μετάλλιο κατέκτησε ο Ρόδιος Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος στην 9η Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών για Φοιτητές της Ν Ευρώπης που έγινε στην Οχρίδα της FYROM 3-8 Μαρτίου.

Συμμετείχαν 96 φοιτητές σε 25 ομάδες εκπροσωπώντας αντίστοιχα Πανεπιστήμια και χώρες.

Στον διαγωνισμό αυτό η εξαμελής Εθνική Ομάδα της Ελλάδας κατέκτησε την Πρώτη Θέση της τελικής κατάταξης, αποσπώντας συνολικά 4 Χρυσά και 2 Αργυρά Μετάλλια.

Ο Ροδίτης φοιτητήςΑθηναγόρας Στυλιανός Σκιαδόπουλος πρωτοετής πλέον φοιτητής στο Ε.Μ.Π. επελέγη για 5η συνεχόμενη χρονιά να είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας μαθηματικών και είναι ο πρώτος Δωδεκανήσιος που είχε συμμετοχή σε τρείς συνεχόμενες Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Μαθηματικών στις οποίες πέτυχε διάκριση καθώς και ο πρώτος που συμμετέχει στις Εθνικές Ομάδες Μαθηματικών για πέντε συνεχόμενα χρόνια.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

 

ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΩ

Για κρατήσεις με υψηλό θετικό πρόσημο από τη Γερμανική αγορά κάνει λόγο σε σχετικό δελτίο τύπου η δημοτική αρχή με αφορμή τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο.

‘’Κοινή πεποίθηση όλων των επιχειρηματιών που επισκέφτηκαν την έκθεση ‘’επισημαίνει ‘’ είναι ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Κως, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταγωνιστεί στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων τουριστών, (αφού η συγκεκριμένη έκθεση δεν αφορά μόνο στην Γερμανική Αγορά).

Στην έκθεση παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σιφάκης Ηλίας, ο οποίος είχε επαφές με Tour Operators που δραστηριοποιούνται στην Κω αλλά και με αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους .

ΚΚΕ ‘’ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΣΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΩΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ’’

‘’Τα πρόσφατα γεγονότα στον χώρο του ποδοσφαίρου, τα οποία δυστυχώς επηρεάζουν και διοργανώσεις τοπικού επιπέδου, δείχνουν πως όσο συνεχίζει η επιχειρηματική δράση στον χώρο του αθλητισμού και η λογική του αθλητισμού ως εμπόρευμα, φαινόμενα χουλιγκανισμού, βίας, τζόγου θα συνεχίζουν και θα διαιωνίζονται.’’ τονίζουν , αναφορικά με τα επεισόδια στον αγώνα ΠΑΟΚ Κω και Νικαγόρα Κεφάλου, οι Κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στη Κω.

Σύμφωνα με τη πρόταση του κόμματος, ως μόνη διέξοδος φαίνεται η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον χώρο του Αθλητισμού, η κατάργηση του τζόγου – στοιχήματος, εξασφάλιση από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό της νεολαίας καθώς και γενναία αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών.

Ειδικότερα για τα τοπικά πρωταθλήματα προτείνεται μεταξύ άλλων κάλυψη όλων των δαπανών των τοπικών πρωταθλημάτων των αθλημάτων από θεσμοθετημένο κρατικό κονδύλι, σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις με δωρεάν πρόσβαση για όλο το λαό, καθώς και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και προαθλητικός έλεγχος των αθλητών .

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΡΠΑΘΟ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 32ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΦΙΞΑΚΙΑ ΗΡΩΙΝΗΣ

Συνελήφθησαν χθες στα Πηγάδια Κάρπαθου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου, δυο ημεδαποί ηλικίας 23 και 32 ετών και δυο υπήκοοι Αιγύπτου ηλικίας 32 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για τα αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, κροτίδων, οπλοκατοχής και παράνομης διαμονής στη χώρα μας.
Ειδικότερα στο σπίτι του 32χρονου ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα φιξάκια που περιείχαν ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 6 γραμμαρίων ενώ
στο σπίτι των δυο Αιγύπτιων, όπου παρευρισκόταν και ο 23χρονος ημεδαπός, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεταξύ άλλων και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ



ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΡΤ, ΚΟΚΑ- ΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣΒ!ΕΛΜΕ
Συνεδριάζει αύριο Τρίτη το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου στη Κάλυμνο, στις 16:30 στο “café senso με βασικά θέματα
Την εκτίμηση του τελευταίου υπομνήματος της ΟΛΜΕ και της συνάντησης του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό.
Τις Προτάσεις για τη γραμμή διεκδίκησης και αιτημάτων και τις εκλογές για το συνέδριο της ΟΛΜΕ.
Τη Πρόταση για διαγραφή από τη Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου του εκπαιδευτικού Παπανικολάου καθώς και τα Ψηφίσματα για ΕΡΤ, ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ .

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ

 

45 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΒΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα πέντε μεταναστών προχώρησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά- βορειοανατολικά από το .Αγαθονήσι.

Το πλήρωμα του πλωτού του Λιμενικού μετέφερε τους μετανάστες στο λιμάνι Προανάκριση διενεργείται από το Α Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου του Λιμεναρχείου Σάμου





Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54