Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 10-03-2015


Διαχειρίσιμα τα νερά, εάν δεν αυξηθούν ανεξέλεγκτα οι ροές από Βουλγαρία

Με ψυχραιμία παρακολουθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι δήμοι του βορείου Έβρου το πλημμυρικό φαινόμενο των τελευταίων 24ώρων, εκτιμώντας ότι όσο οι ροές από τη Βουλγαρία είναι ελεγχόμενες, η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Η επιφυλακή παραμένει και οι υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε παρέμβαση χρειαστεί, ενώ θετική εξέλιξη κρίνεται βελτίωση του καιρού στον νομό, με την υποχώρηση των βροχοπτώσεων. Η στάθμη στο Πύθιο στις 10 το πρωί μετρήθηκε στα 5.35 μ., με όριο επιφυλακής τα 4.70 μ. και συναγερμού τα 5.70 μ.

Ενοχλημένοι οι δήμαρχοι που δεν προσκλήθηκαν στη σύσκεψη της Αθήνας για τις πλημμύρες

Ενοχλημένοι φαίνεται να είναι οι δήμαρχοι του Έβρου για την παράλειψη της μη πρόσκλησής τους στην αυριανή σύσκεψη που θα γίνει στην Αθήνα, με θέμα τις πλημμύρες. Το «ραντεβού» με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οργανώθηκε σε συνεννόηση με τους αιρετούς της περιφερειακής διοίκησης και είναι προγραμματισμένο για τις 11 το πρωί.  Και ενώ αρχικά είχε αναφερθεί ότι θα συμμετείχαν σε αυτό και οι δήμαρχοι, μέχρι εχθές το βράδυ δεν είχαν λάβει σχετική πρόσκληση.

Την άποψη ότι σε αυτές τις συναντήσεις θα πρέπει να έχουν παρουσία οι εκπρόσωποι και των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης εξέφρασε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα προβλήματα που προκάλεσαν οι πλημμύρες των τελευταίων ημερών. «Πολλές από τις παρεμβάσεις που έγιναν για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας, “χάθηκαν” στις πλημμύρες των τελευταίων 48ωρών», σημείωσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας και πρόσθεσε ότι οι παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία θα συνεχιστούν και πάλι, μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Ορεστιάδα: Ανοιχτή συνάντηση εθελοντών στις 18 Μαρτίου

Ομάδες δράσης και προτάσεις για τα σχέδια εθελοντικής παρέμβασης θα συζητήσουν σε ανοιχτή συνάντησή τους οι εθελοντές του δήμου Ορεστιάδας. Η συνάντηση διοργανώνεται από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και το Γραφείο Εθελοντισμού του δήμου Ορεστιάδας και έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Βιέννη».
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10/03/2015 - 13:06