Πανηγυρικοί εορτασμοί της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Σε κλίμα κατάνυξης, η Ορθοδοξία τίμησε σήμερα μια από τις μεγαλύτερες γιορτές, την Κοίμηση της Θεοτόκου, στους ναούς, τα ξωκλήσια και τα μοναστήρια που φέρνουν ένα από τα δεκάδες ονόματά της.
 

Στην Τραπεζούντα, χιλιάδες προσκυνητές βρέθηκαν για τέταρτη χρονιά στην Παναγία Σουμελά, το σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού, όπου τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στο επίκεντρο των εορτασμών είναι επίσης η Τήνος, η Πάρος και η Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο.
 

Την ευχή η μεγάλη ημέρα της γιορτής της Παναγίας να γίνει η αφετηρία της απαλλαγής του ελληνικού λαού από τα βάρη του, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τη Λευκάδα, όπου παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νυδρί.
 

Προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της ιστορικής Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα.

Η ΕΡΤ, μετέδωσε και σήμερα, όπως κάνει τα τρία τελευταία χρόνια, τη θεία λειτουργία στην Παναγια Σουμελά στην Τραπεζούντα, χάρη στην πρωτοβουλία των Ποντίων συναδέλφων της ΕΤ3, που στέφθηκε τελικά με επιτυχία και τα χρήματα συγκεντρώθηκαν με τη συνεργασία των Ποντιακών Σωματείων.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15/08/2013 - 17:29