Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου  31/3/2015



ΔΙΑΣΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΜΕ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός μετανάστη στη Σύμη το απόγευμα της Κυριακής στον απεγκλωβισμό και στην επιτυχή διακομιδή του σε μονάδα Υγείας στη Ρόδο.

 Ο Συριακής καταγωγής πρόσφυγας είχε υποστεί έμφραγμα και βρισκόταν σε δύσβατη περιοχή της Σύμης, εκατό μέτρα περίπου από την ακτή. Τον μετανάστη εντόπισε το απόγευμα της Κυριακής ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου τον προσέγγισε και άνδρες της κατέβηκαν με σκοινιά, τον τοποθέτησαν σε ειδικό φορείο και τον ανέβασαν στο ελικόπτερο. Το πλήρωμα, αφού διαπίστωσε ότι έχρηζε ιατρική βοήθειας, τον μετέφερε με ασφάλεια στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου.

ΕΡΓΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

Το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της Ρόδου από την περσινή περίοδο κατήγγειλαν ο πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ Σάββας Χατζησάββας και ο αντιπρόεδρος Θανάσης Σταμούλης στη συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Πάνο Σκουρλέτη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ο κ Χατζησάββας ζήτησε από τον Υπουργό να θεσμοθετηθεί Εργατοδικείο, που να εκδικάζει άμεσα αυτού του είδους τις υποθέσεις.

Αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο πρόβλημα της απασχόλησης σε ξενοδοχεία χιλιάδων αλλοδαπών δήθεν μαθητών, που μετακινούνται μέσω δουλεμπορικών γραφείων και ζήτησε να τροποποιηθεί άμεσα η ΚΥΑ και να ισχύσει και για τους σπουδαστές τουριστικών σχολών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το καθεστώς που ισχύει για την πρακτική άσκηση των ελλήνων σπουδαστών των τουριστικών σχολών.

Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ ζήτησε να επανέλθει άμεσα το επίδομα ανεργίας και να χαρακτηριστούν ως εποχιακές και άλλες ειδικότητες που σήμερα εξαιρούνται, όπως είναι οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, οι οδηγοί ΤΑΞΙ, οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια κ.α.

Τέλος έθεσε θέμα  στελέχωσης άμεσα της τοπικής υπηρεσίας του ΣΕΠΕ Ρόδου με το απαιτούμενο προσωπικό και να επανασυσταθούν πριν από  την έναρξη της τουριστικής περιόδου τα μεικτά κλιμάκια ελέγχου ΙΚΑ, ΣΕΠΕ, ΟΑΕΔ και η ΕΥΠΕΑ – ΙΚΑ.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΑ 751 Ε

Ο Υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε απέναντι στους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Ρόδου για άμεση κατάθεση του Νομοσχεδίου για τις Συμβάσεις και τον ΟΜΕΔ και την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ σταδιακά με κατάργηση του ρατσιστικού διαχωρισμού παλαιών και νέων εργαζομένων.

Ταυτόχρονα  εξέφρασε τη διάθεσή του να εξετάσει θετικά και τα υπόλοιπα ζητήματα που του έθεσε η αντιπροσωπεία..

ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΟ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ ΛΟΓΩ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ

Ακυρώθηκαν και σήμερα Τρίτη τα δρομολόγια του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» από Πειραιά προς Κύθηρα -Αντικύθηρα -Κίσσαμο με επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας LANE SEA LINES «λόγω εκτάκτου δεξαμενισμού του Ε/Γ ”ΒΙΤΖΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ”.

Ο έκτακτος δεξαμενισμός αποφασίστηκε προκειμένου να επισκευαστούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από τη προσάραξη τη περασμένη εβδομάδα στο λιμάνι της Κάσου. Σύμφωνα με τη διαβεβαίωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας το πλοίο θα έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες επισκευής του την Παρασκευή 3 Απριλίου και θα πραγματοποιήσει το δρομολόγιο του Σαββάτου κανονικά.

ΤΟ BLUE STAR 2 ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΚΑΡΠΑΘΟ

Εντωμεταξύ  με απόφαση του διευθύνοντα  σύμβουλου της Βlue Star Μιχάλη  Σακέλη και έγκριση του υπουργείου Ναυτιλίας το Blue Star 2  θα αναχωρήσει από τον Πειραιά σήμερα Τρίτη 31 Απριλίου στις 6μ.μ. και μετά την άφιξή του στη Ρόδο την Τετάρτη 1 Απριλίου θα αναχωρήσει στις 10.30π.μ. για Κάρπαθο(Πηγάδια) όπου θα φτάσει στο λιμάνι της Καρπάθου στις 2μ.μ. και θα έχει άμεση αναχώρηση για επιστροφή στη Ρόδο.

Τη πρόταση έκανε ο Έπαρχος Καρπάθου –Κάσου στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επαρχείο Καρπάθου και μετά την ανακοίνωση της ΑΝΕΚ ότι το πλοίο Κορνάρος μετά την πρόσκρουσή του στα βράχια της Κάσου δε θα μπορούσε να εκτελέσει νέο δρομολόγιο λόγω βλάβης στο πηδάλιο του.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ’’ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ’’

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος για το θέμα της παραχώρησης των παραλιών στο δήμο, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε παράνομη την κοινή υπουργική απόφαση.

Ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε πως δεν ανησυχεί και η παραχώρηση των παραλιών θα γίνει και φέτος κανονικά.

Μ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ ‘’ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ’’

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας για την προστασία των ΑμεΑ που έχουν οφειλές προς τις τράπεζες και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας.

Ο κ Κόνσολας επισημαίνει ότι υπάρχουν καταγγελίες από συλλόγους και σωματεία ατόμων με αναπηρία, σχετικά με οχλήσεις που δέχονται μέλη τους από τράπεζες, παρά το γεγονός ότι έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις του ν. 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (Νόμος Κατσέλη).

Παράλληλα, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρεται και στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για την προστασία της κύριας κατοικίας ζητώντας να υπάρχουν διευρυμένα περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια για τα άτομα με αναπηρία αλλά και για όσους βαρύνονται φορολογικά έχοντας στην οικογένειά τους άτομα με αναπηρία, σε ποσοστό άνω του 67%.

Ο Γ. ΓΙΑΝΕΛΛΗΣ-ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ν. ΖΩΙΔΗ ΣΤΗ Γ.Γ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ο Γιάννης Γιανέλλης Θεοδοσιάδης  θα αναλάβει τη θέση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Ο κ. Γιάννης Γιανέλλης – Θεοδοσιάδης είναι δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω, συγγραφέας, πρώην Βουλευτής νομού Λέσβου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και έχει τιμηθεί με το ανώτατο παράσημο του Τάγματος των Ιπποτών της Οράγγης – Νάσσαου.

Μέχρι την επίσημη ανάληψη καθηκόντων από τον νέο Γραμματέα, ο νυν Γραμματέας  Νικόλαος Ζωίδης θα εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

‘’ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΔΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ’’

Το δημοτικό συμβούλιο οφείλει να λάβει θέση ,τονίζει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ‘’ΟΡΑΜΑ’’ του δημοτικού συμβουλίου Κω ,αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε παράνομη τη μαζική παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας στους ΟΤΑ.

Ζητά να έρθει το θέμα προς συζήτηση με το χαρακτήρα του έκτακτου-κατεπείγοντος σημειώνοντας ότι ‘’η απόφαση αυτή παρεμβαίνει στο σχεδιασμό για τη χρήση των παραλιών, στα οικονομικά των δήμων αλλά και στον προγραμματισμό των επιχειρηματιών και ομπρελούχων  μόλις λίγες ημέρες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου’’.

Η υπόθεση παραπέμπεται στην ολομέλεια του συμβουλίου επικρατείας η οποία και θα κρίνει οριστικά την υπόθεση.

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩ

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης, μετά από πρόσκληση της Ευρωβουλευτού Σπυράκη Μαρίας, μόνιμο μέλος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, προκειμένου να παρακολουθήσει ενημερωτική ημερίδα που θα διεξαχθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέματα:  
1) Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗΣ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
2) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
3) ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ».
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31/03/2015 - 10:20