Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου  2/4/2015



ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση από τους παριστάμενους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι  δεν θα ψηφίσουν σε καμία περίπτωση ρύθμιση που θα προβλέπει την αύξηση του ΦΠΑ σε Μύκονο και Σαντορίνη, απέσπασε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πλατείας Συντάγματος στην Αθήνα, παρουσία βουλευτών, δημάρχων και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων των νησιών.

Μάλιστα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εκφράστηκαν επικριτικά για τον κ. Μάρδα και την κα. Βαλαβάνη σημειώνοντας πως  " εκφράζουν προσωπικές τους απόψεις", ενώ όπως τόνισε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος  Συρμαλένιος, στο κείμενο που βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών, ουδεμία αναφορά υπάρχει σε αύξηση του ΦΠΑ των νησιών.

ΔΕ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

 Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ τονίζουν σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε Δωδεκάνησο και Κυκλάδες κ Συρμαλένιος,  Συρίγος, Μανιός, Γάκης, Σαντορινιός και Καματερός.

‘’Είναι σαφές’ ’υπογραμμίζουν ‘’ ότι όλοι μας είμαστε αντίθετοι με την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μας, ωστόσο για τέτοια σοβαρά ζητήματα καλό είναι να λαμβάνεται υπόψη η θέση της υπεύθυνης κυβέρνησης, από την οποία προκύπτει ότι δεν τίθεται παρόμοιο ζήτημα.’’

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ’’ΑΡΓΗΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ’’

 «Καλωσορίζω την σημερινή κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της ΠΕΔ, » τονίζει σε δήλωση του ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός προσθέτοντας πως αυτή η συνεδρίαση ωστόσο ‘’ΑΡΓΗΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ. Έπρεπε να είχε συγκληθεί την ημέρα που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ήδη συμφωνήσει την κατάργηση των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ και την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ των ξενοδοχείων με το e mail  Χαρδούβελη.

Αλήθεια ‘’διερωτάται ο κ. Σαντορινιός ‘’τότε δεν υπήρχαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις της κυβέρνησης και σήμερα κινητοποιούνται δυο θεσμοί με ανώνυμες διαρροές;’’
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02/04/2015 - 08:08