Bild: Στοίχημα κ. Σόιμπλε μετά τις εκλογές έρχεται κούρεμα

Την ώρα που η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών διαψεύδουν τα σενάρια περί κουρέματος, η Bild επιμένει και μάλιστα βάζει και στοίχημα. «Στοίχημα κ. Σόιμπλε ότι μετά τις εκλογές, έρχεται το κούρεμα» αναφέρει υπογραμμίζοντας ότι μόνο η γερμανική κυβέρνηση δεν θέλει να δει αυτό που οι περισσότεροι ειδικοί θεωρούν ως αναπόφευκτο.

 

«Στοίχημα κ. Σόιμπλε ότι μετά τις εκλογές, έρχεται το κούρεμα! Οι περισσότεροι ειδικοί βλέπουν μια άφεση χρέους, η οποία θα κόστιζε στον Γερμανό φορολογούμενο δισεκατομμύρια, ως αναπόφευκτη. Αλλιώς η Ελλάδα θα καταρρεύσει υπό το βάρος του χρέους και των τόκων. Μόνο η γερμανική κυβέρνηση δεν θέλει ´να δει ´ το κούρεμα χρέους. Βεβαίως γνωρίζουν, η Καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών, πόσο δραματική είναι η κατάσταση γύρω από την Ελλάδα» αναφέρει η Bild.

 

Νωρίτερα, σε συνέντευξή της στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung» του Σαββάτου η Αγκελα Μέρκελ σημείωνε ότι δεν βλέπει ένα τέτοιο ενδεχόμενο για την Ελλάδα ενώ ο Υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στην «Badische Νeueste Nachrichten», απέκλειε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο, δηλώνοντας ότι «αυτό δεν θα υπάρξει» και αναγνωρίζοντας ότι οι οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα είναι καλύτερες από το αναμενόμενο.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17/08/2013 - 20:46