Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΜΑΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΡΟΔΟΥ

ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ –ΕΞΙΤΗΡΙΑ-ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ-ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

 

«Παρά τις δεσμεύσεις των Στελεχών του Υπουργείου Υγείας   έως τώρα δεν έχουν υλοποιηθεί οι υποσχέσεις των αρμοδίων στις ημερομηνίες που αυτοί ορίσανε για τη Καταβολή των Δεδουλευμένων μας καθώς και για την μη επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στην άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού ενόψει καλοκαιριού (κάλυψη τουριστικών περιοχών) στην Ορθολογική χρήση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ» τονίζει σε ανακοίνωση του το Σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ Ρόδου
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως θα συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ στις 5-6-7/5/2015 και 12-13-14/5/2015 απέχοντας από επανεξετάσεις , εξιτήρια, διακομιδές .Όλα τα ασθενοφόρα θα χρησιμοποιούνται μόνο για τα επείγοντα περιστατικά.

ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

Τη Ρόδο επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ν. Παπαευσταθίου, μαζί με τον περιφερειακό Διευθυντή του ΕΚΑΒ Ε. Τσανικλίδη προκειμένου να ασχοληθούν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κρίσιμος αυτός φορέας στην περιοχή
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά πρόεδρος και περιφερειακός του ΕΚΑΒ θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις  με τον Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο και τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο αντίστοιχα.
Στόχος των συναντήσεων αυτών θα είναι η ενημέρωση για τα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και τη λειτουργία του ΕΚΑΒ στο νησί της Ρόδου και η άμεση συνεργασία των φορέων για την αντιμετώπισή τους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ



ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ’’ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ UNESCO ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ’’

‘’Ποιοτικό Τουριστικό Προϊόν δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και της Αυτοδιοίκησης. ‘’ τόνισε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά μιλώντας στο Συνέδριο για τον Αειφόρο Τουρισμό, που οργάνωσε 1-3 Μαΐου το  Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας του Πανεπιστήμιου Αθηνών (πρόεδρος του ο καθηγητής και πρώην Υπουργός κυβέρνησης ΝΔ Γ. Βαληνάκης ) και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

‘’Τα νησιά του Αιγαίου’’ πρόσθεσε ‘’ συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αριθμό τουριστών και βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητες και τις πολιτικές μας.’’συμπληρώνοντας πως επιδίωξη είναι να ενταχθεί το Ασκληπιείο, το σπουδαιότερο και επιβλητικότερο αρχαίο μνημείο του νησιού, στη λίστα των παγκόσμιων μνημείων κληρονομιάς της UNESCO.

Η κ Κουντουρά αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του σχεδιασμού χωροταξικής πολιτικής σε συνδυασμό με την ολοκληρωμένη διαχείριση του Αιγιαλού και των παράκτιων ζωνών

‘’Μια πολιτική που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην ανάπτυξη του Αειφόρου Θαλάσσιου και Παράκτιου Τουρισμού και της Κρουαζιέρας.

Μίλησε για προαπαιτούμενα στην προώθηση σύνθετων τουριστικών θερέτρων υψηλών υποδομών, όπως γήπεδα Γκολφ, Μαρίνες, εγκαταστάσεις Ιαματικού Τουρισμού και SPA, συνεδριακά κέντρα και παραθεριστικές κατοικίες, με έμφαση στην προώθηση των Ειδικών και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού, επιδιώκοντας την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

 

Στη δευτερολογία της η Υπ. Τουρισμού αναγνώρισε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει "στασιμότητα" λόγω της διαπραγμάτευσης και των πολιτικών εξελίξεων, σε ότι αφορά στις εκτιμήσεις για το πως θα κινηθούν φέτος οι αφίξεις τονίζοντας ότι στον τομέα του τουρισμού ‘’πρέπει να είμαστε ενωμένοι χωρίς πολιτικές αντιπαραθέσεις’’

.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΤΕ ‘’ΑΣΤΑΘΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ’’

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα μας είναι το διαρκώς ασταθές επενδυτικό περιβάλλον με τις συνεχείς αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία ανέφερε στη τοποθέτηση του κατά τις εργασίες του συνεδρίου Πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης’’ γεγονός’’ συμπλήρωσε ‘’ που λειτουργεί αποτρεπτικά για όλες τις επενδύσεις (και φυσικά τους ξένους επενδυτές).

Επίσης, αναφορά έκανε στα 115 λιμάνια του Νοτίου Αιγαίου, τη συνεισφορά του Ν. Αιγαίου, όσον αφορά στο ΑΕΠ, το οποίο στο κομμάτι του τουρισμού ανέρχεται στο 60%.

Παρόντες μεταξύ άλλων ο πρώην υπ. Οικονομικών Χρήστος Φώλιας που έκανε χρέη και συντονιστή, οι καθηγητές του Πανεπιστημίου της Αθήνας Αλέξης Παπαθανάσης, Κων/νος Αλεξόπουλος Γιάννης Τούντας.

Γ.ΤΟΥΝΤΑΣ ‘’ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΩ

Ως θετικό χαρακτήρισε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αθήνας Γ. Τούντας το γεγονός ότι η Κως διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο και παραμένει προνομιακός τόπος για την ανάδειξη του τουρισμού, , δεδομένου ότι την τελευταία χρονιά προσέλκυσε περίπου 1 εκατομμύριο τουρίστες ,καθώς και το φυσικό περιβάλλον του νησιού
τα υψηλού επιπέδου ξενοδοχεία σε επίπεδο υποδομών και υπηρεσιών και
η Ιπποκράτειος παρακαταθήκη που παραμένει σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητη.

Δε παρέλειψε να αναφερθεί στα αρνητικά σημεία όπως αυτό του Νοσοκομείου της Κω, το οποίο χρήζει όπως είπε αναβάθμισης.

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να καλύψει τομείς όπως η οφθαλμολογία, η εξωσωματική και η αιμοκάθαρση, καλύπτοντας εκτός από επισκέπτες ή ιατρικούς τουρίστες, και τον τοπικό πληθυσμό προσθέτοντας πως έτσι θα ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα από την πίτα των 50 εκατομμυρίων ασθενών – τουριστών.

Ενδεικτικά, ο κ. Τούντας ανέφερε ότι από αυτό το κομμάτι, η Τουρκία κατάφερε την περασμένη χρονιά να προσελκύσει 620.000 τουρίστες.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ’’ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ’’

‘’Την Πρωτομαγιά επέλεξαν Περιφέρεια Ν. Αιγαίου  και το  Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας του Πανεπιστήμιου Αθηνών ( με πρόεδρο το καθηγητή και πρώην Υπουργό κυβέρνησης ΝΔ Γ. Βαληνάκη) να ξεκινήσουν εργασίες Διεθνούς Συνέδριου με θέμα ,τι άλλο, την αειφόρο ανάπτυξη του Τουρισμού σε πολυτελές ξεν/χειο του νησιού.’’δηλώνει το Εργατικό Κέντρο που προχώρησε σε διαμαρτυρία με εκπροσώπους του ΠΑΜΕ στην είσοδο του ξενοδοχείου μιλώντας και με την υπουργό με κυρίαρχο σύνθημα "Για τους ξενοδόχους κέρδη και χλιδή και για τους εργάτες μίζερη ζωή.

Στη κ Κουντουρά οι διαδηλωτές έδωσαν το ψήφισμα της απεργίας, με το όποιο γίνεται σαφές ότι ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει με μισθούς πεινάς ,κουτσουρεμένα δικαιώματα, ανεργία, εξαντλητική δουλειά για τον λαό και υπερκέρδη για τους μεγάλους επιχ/κους ομίλους ,ιδιαίτερα του τουρισμού.

‘’
Αυτονόητο είναι ‘’συμπληρώνει το Εργατικό κέντρο ’’ στις αίθουσες που μιλά το κεφάλαιο για ανάπτυξη δεν καλούνται να τοποθετηθούν εργαζόμενοι, μόνο για να σερβίρουν και να καθαρίσουν και η πρόκληση δεν μπορούσε να μην απαντηθεί.’’



ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

Προβλήματα σοβαρά και χρονίζοντα έθεσαν για άλλη μια φορά ( στα τελευταία χρόνια)οι εκπρόσωποι του πρωτογενή τομέα αγρότες, κτηνοτρόφοι, ελαιουργοί, μελισσοπαραγωγοί οινοπαραγωγοί σε συνάντηση που είχαν με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζανετίδη βράδυ Σάββατου στο Επαρχείο της Κω.



Στο μεγάλο πρόβλημα της αδειοδότησης και στην αναγκαιότητα ρύθμισης των ιδιοκτησιών που οι περισσότερες ανήκουν στο δημόσιο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού Συλλόγου Κω Νεκτάριος Τσαγκάρης χωρίς ωστόσο να εισπράξει σαφή απάντηση .

’’Περιμένουμε τη νομοθετική ρύθμιση..’’ ανέφερε ο κ. Ζανετίδης προσθέτοντας ότι ‘’θα τα δούμε όλα ‘’ όταν του ζητήθηκε να παρέμβει η Περιφέρεια ώστε ομαδικά να γίνουν οι χαρακτηρισμοί με τη στήριξη και του Δασαρχείου.



ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ

Όταν πάμε να δηλώσουμε για να πάρουμε τις επιδοτήσεις μας κόβουν γιατί δεν έχουν γίνει εξετάσεις αίματος στα αιγοπρόβατα..και ο λόγος η έλλειψη κτηνιάτρων..’’ επεσήμαναν οι κτηνοτρόφοι επικεντρώνοντας και στο πρόβλημα της εκτροφής.



ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ-ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ-ΝΕΡΟ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Την δέσμευση του Αντιπεριφερειάρχη για έργα υποδομής ,(με προτεραιότητα τη χάραξη δρόμων), για στελέχωση του Υπουργείου Ανάπτυξης,( ώστε να ξεκινήσει άμεσα η δακοκτονία,) για την αξιοποίηση των Λιμνοδεξαμενών, για μέτρα μη φορολόγησης του πετρελαίου, ( για τον εφοπλιστή υπάρχει το αφορολόγητο για τον αγρότη όχι ) , για τον έλεγχο του παραεμπορίου ..ζήτησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κω Βασίλης Σακελλαρίου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από όλους τους εκπροσώπους του πρωτογενή τομέα για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν προκειμένου να ελεγχθεί το παραεμπόριο σε όλα τα προϊόντα από τα αγροτικά και τα τυριά μέχρι τα κρασιά και τα κτηνοτροφικά.



Την έλλειψη πόρων επαναλάμβανε συνεχώς και μονότονα ο αντιπεριφερειάρχης χωρίς να δεσμευθεί στο ελάχιστο ακόμα και για τη παραχώρηση ενός δημόσιου χώρου ώστε να εγκατασταθεί ένα ελαιοτριβείο οικονομικά βιώσιμο για τους τρεις ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων που θα κλείσουν αν δεν έχουν τις προϋποθέσεις του νόμου

για τα απόβλητα των ελαιοτριβείων λόγω κόστους μιας νέας επένδυσης.



Γ.ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ ‘’ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ’’

Είναι εξαιρετικά δύσκολο τώρα , που δεν υπάρχουν χρήματα και είναι στον αέρα το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα (σαν το ΕΣΠΑ 2014-2019) να αναλάβει η Περιφέρεια μια τέτοια δράση σαν τη δημιουργία πχ ενός ελαιοτριβείου εξήγησε ο Περιφερειάρχης που παρακολούθησε ένα μέρος της σύσκεψης με τους παραγωγούς της Κω.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί τόσο στις δυσκολίες που συνάντησαν, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση, έχοντας μπροστά τους την’’ απόφαση-τρικλοποδιά’’ που έκλειναν όλα τα Σφαγεία, ελαιοτριβεία κλπ σε όλη την Περιφέρεια όσο και στην "ανήθικη" όπως την χαρακτήρισε διαπραγμάτευση που έγινε τον Ιούνιο ερήμην της νέας Περιφερειακής αρχής για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και τα κονδύλια που θα λάμβανε η Περιφέρεια.

Παρ' όλα αυτά πρόσθεσε ο κ Χατζημάρκος, τα προβλήματα αυτά αντιμετωπίστηκαν ψύχραιμα με επιμονή και προσπάθεια από τη νέα Περιφερειακή αρχή και τώρα ‘’λειτουργούν όλα χωρίς κανένα πρόβλημα’’.



ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ



ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ

Η σημασία εκπόνησης επιχειρησιακού προγράμματος για την ανάπτυξη της αλιείας και η ανάγκη προστασίας των αλιευτικών περιοχών τονίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπό τον Υπουργό Ευάγγελο Αποστόλου για τους αλιείς της Δωδεκανήσου και ιδιαίτερα της Καλύμνου.

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός και Νεκτάριος Σαντορινιός ο Δήμαρχος Καλύμνου, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών – Αλιευτικών Συλλόγων των Παραμεθόριων Νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συζητήθηκαν ο τρόπος αδειοδότησης αλιέων, η δημιουργία υποθαλάσσιου πάρκου και η χωροθέτηση ιχθυοκαλλιεργειών για τις οποίες ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι θα γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Δημοτικών Συμβουλίων.

Συζητήθηκε επίσης και το ζήτημα της εθνικής ποσόστωσης στην αλίευση Κόκκινου Τόνου καθώς και ρυθμίσεις για τον αλιευτικό τουρισμό.



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54