Ιδιωτικοί υπάλληλοι για τη μείωση μισθών: Ευχαριστούμε τον κ. Κορκίδη αλλά δεν θα πάρουμε

Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλη Κορκίδη ο οποίος και σήμερα επανέλαβε με επιστολή του προς τα μέλη της ΕΣΕΕ το αίτημα του για μείωση 13% του βασικού μισθού εισαγωγής των πωλητών.  Η ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων με ανακοίνωση της δηλώνει ότι ο κ. Κορκίδης υπερασπίζεται τις απαιτήσεις της Τρόικας θέτοντας το εκβιαστικό, όπως το χαρακτηρίζει, δίλλημα της αποδοχής μείωσης της τάξης του 13% στους μισθούς, ή της εφαρμογής ατομικών συμβάσεων με ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις.
 

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, θα εισηγηθεί στο ΔΣ της Συνομοσπονδίας, τη διαμόρφωση του βασικού μισθού εισαγωγής των πωλητών στο εμπόριο, στα 751 ευρώ, για πλήρη απασχόληση (συν τα προβλεπόμενα επιδόματα) και 511 ευρώ, για μερική απασχόληση (4ωρο), με στόχο να σταματήσει ο αθέμιτος ανταγωνισμός και η εκμετάλλευση της εκ περιτροπής εργασίας, από τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.

Στην  επιστολή του προς τα μέλη του ΔΣ, αναφέρει ότι πρέπει να επιλέξουν τη συνεννόηση μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων στο εμπόριο και τον συνεχή διάλογο με την κυβέρνηση.

Παράλληλα,  καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των ομοσπονδιών και των εμπορικών συλλόγων μελών της ΕΣΕΕ, να τοποθετηθούν έως το αργότερο τις 6 Σεπτεμβρίου με συγκεκριμένες προτάσεις και να κάνουν σαφές εάν επιθυμούν την υπογραφή ή όχι μίας νέας κλαδικής σύμβασης και με ποιους όρους.

 

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, σημειώνει ότι είναι ακόμα σε ισχύ η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας και υποστηρίζει ότι ο κ. Κορκίδης «έρχεται να υπερασπιστεί τις απαιτήσεις της Τρόικας για συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής του τσακίσματος των μισθών και της περαιτέρω εξαθλίωσης των εργαζομένων, θέτοντας μάλιστα το γνωστό εκβιαστικό δίλλημα: ή αποδέχεστε μείωση μισθών 13% ή θα εφαρμόσουμε ατομικές συμβάσεις με ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση: «Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ φροντίζει να εμφανίζεται και ως …αντιστασιακός απέναντι στην Τρόικα, η οποία κατά τα λεγόμενά του πιέζει για μειώσεις μισθών της τάξης του 32%, ενώ ο ίδιος προσπαθεί να συγκρατήσει το ποσοστό στο 13%, προτείνοντας μείωση του εισαγωγικού μισθού από τα 863 στα 751 ευρώ, όσο ήταν οι μηνιαίες αποδοχές της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πριν από την εφαρμογή του Μνημονίου» και οι εργαζόμενοι προσθέτουν: «Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, αλλά δεν θα πάρουμε».

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54