Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΑΠΟ ΡΟΔΟ



‘’ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΗΜΕΣ’’



«Δεν έχει επιβληθεί κανένας φόρος διανυκτέρευσης. Όλα αυτά είναι φήμες.
Εγώ δεν πρόκειται να συμφωνήσω σε κανένα μέτρο που θα τεθεί σε εφαρμογή χωρίς
οικονομική μελέτη και θα πλήττει τον ελληνικό τουρισμό»δήλωσε χθες από τη Ρόδο, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με αφορμή την πρόταση που συζητά η κυβέρνηση για επιβολή του φόρου διανυκτέρευσης σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Η κ. Κουντουρά συναντήθηκε με τον νέο πρόεδρο του Ομίλου TUI κ. Friedrich Joussen που επέλεξε τη Ρόδο για το πρώτο του επίσημο ταξίδι ενώ θα επισκεφθεί και την Κω, όπου θα έχει ανάλογες συναντήσεις
Λίγο πριν από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Περιφέρεια Ν.Αιγαίου η υπουργός επισήμανε πως στόχος είναι να γίνει άνοιγμα σε νέες αγορές, να αναπτυχθεί ο θεματικός τουρισμός και να επιμηκυνθεί η σεζόν.


‘’Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΑΔΙΚΙΕΣ ,ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ’’

Για νομοσχέδιο έκτακτης ανάγκης με κοινωνικό πρόσωπο, το οποίο έρχεται να στηρίξει τους αδύναμους, για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσεις και πρόγραμμα, γεγονός που προϋποθέτει γκρέμισμα των μηχανισμών που έχουν στηθεί επί δεκαετίες και υπονομεύουν το έργο της κυβέρνησης, έκανε λόγο μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας»

Σχολιάζοντας χαρακτηριστικά τοποθετήσεις βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Καματερός τόνισε ότι η κυβέρνηση με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποκαθιστά αδικίες σε βάρος αδύναμων πολιτών για τους οποίους η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου όχι απλώς αδιαφόρησε αλλά δεν τους γνωρίζει καν, ενώ με την πολιτική της επιδείνωσε τις συνθήκες ζωής τους, αναφερόμενος χαρακτηριστικά σε όσους δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα Υγείας, στους κατοίκους των νησιών που περιμένουν μήνες για αναγκαίες εξετάσεις, σε όσους οδηγούνται στη μετανάστευση αλλά και στους απλήρωτους ξενοδοχοϋπάλληλους που εργάζονται δίχως εργασιακή προστασία.



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ ‘’ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ‘’

Στην στάση του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος σε χθεσινή συνέντευξη τύπου εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του, για το γεγονός ότι από τροπολογία που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Βουλή, η οποία δίνει την δυνατότητα να γίνονται δαπάνες από φορείς του δημοσίου για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, χωρίς τον κίνδυνο καταλογισμού τους, εξαιρέθηκαν οι Περιφέρειες , παρότι ήταν αίτημα των περιφερειαρχών και προσωπικά του ιδίου του κ. Χατζημάρκου , το οποίο είχε αρχικά αποδεχτεί ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Βούτσης. 

‘’ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ‘80ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ’’

Την έντονη αντίθεσή του στις διατάξεις του νομοσχεδίου για την Παιδεία, εξέφρασε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου αποτελούν επιστροφή στο παρελθόν και αποδομούν ό, τι θετικό χτίστηκε τα προηγούμενα χρόνια.
Τόνισε ότι η κλήρωση για την είσοδο των μαθητών στα πειραματικά σχολεία απαξιώνει την έννοια της αριστείας και αφαιρεί τη δυνατότητα από χιλιάδες παιδιά να διεκδικήσουν την είσοδό τους στα πειραματικά σχολεία με εξετάσεις, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.
Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν με τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την επιλογή των διευθυντικών στελεχών στην εκπαίδευση, αναφέροντας, μάλιστα, συγκεκριμένες διατάξεις που συνιστούν κραυγαλέα αντίφαση.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΠΤΩΣΗ 27% ΣΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ CHARTER ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟΝ ‘’ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ’’

Πτώση της τάξεως του 27% παρουσίασαν οι αφίξεις επιβατών πτήσεων Charter στο αεροδρόμιο Ιπποκράτης της Κω τον Απρίλιο, πρώτο μήνα της νέας τουριστικής περιόδου.

Συγκεκριμένα εφέτος ήρθαν 17.309 επιβάτες ενώ το 2014 είχαν έρθει 23.668 ( 6.379 περισσότεροι).

Η σημαντικότερη πτώση σημειώθηκε από τη Γερμανική αγορά ( -60%) ενώ ούτε μια πτήση πραγματοποιήθηκε από Ρωσία, Νορβηγία, Σουηδία, και Λουξεμβούργο.

Πέρυσι είχαν έρθει 1.811 Ρώσοι, 1.111 Νορβηγοί 179 Σουηδοί και 132 Λουξεμβούργιοι.

Πτωτικά κινήθηκε και η Αγγλική αγορά ( -9,84%) η Γαλλική (-9,32%) η Πολωνική (-28,81%) και η Ιταλική (-4,85%)

Θετικό πρόσημο παρουσίασαν ωστόσο οι αφίξεις από Βέλγιο( 56,47%) Ισραήλ(42,86%) Λιθουανία (18,36%) και Ολλανδία(4,83%).

Η πτώση από τη ρωσική αγορά σημειώνεται λόγω των ευρωπαϊκών κυρώσεων προς τη χώρα και κυρίως την πτώση του ρουβλιού, η οποία αυτομάτως καθιστά ακριβότερο το ξένο τουριστικό προϊόν.

‘’Ακόμα δεν έχει χαθεί η χρονιά., για κάποιες τουριστικές αγορές Μέσα στο Μάιο θα ξανακάνουμε εκτίμηση’’δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε τη προηγούμενη εβδομάδα στη Κω.

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗ RYANNAIR

Ιδιαίτερα εποικοδομητική χαρακτηρίστηκε από τη δημοτική αρχή η δεύτερη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της Ryanair με το Δήμαρχο Κω Γ..Κυρίτση και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Ανάπτυξης Η.Σιφάκη.

Στη συνάντηση κατατέθηκαν προτάσεις που αφορούν στην αύξηση του αριθμού των πτήσεων με στόχο την κάλυψη της χαμηλής περιόδου αλλά και τη σύνδεση της Κω με την Αθήνα, συγκεκριμένα αφορούν

*Την αύξηση του αριθμού των πτήσεων με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και

*Την αεροπορική σύνδεση της Κω με την Αθήνα.

ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΣΕΜΜΕΚ ΓΙΑ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. της Κω (Σ.Ε.Μ.Μ.Ε.Κ) ενημερώνει ότι διενεργεί λαχειοφόρο αγορά, για φιλανθρωπικό σκοπό (για την εγχείριση ενός ανήλικου παιδιού).

Το κόστος του λαχνού είναι 2,5 ευρώ και το δώρο είναι ένα tablet, προσφορά του καταστήματος «VODAFONE Ρεϊση Μερόπη»

* Λαχνούς μπορείτε να προμηθευτείτε από την εφημερίδα «Βήμα της Κω», από την εφημερίδα «Σταθμός», από το ραδιοφωνικός σταθμό «City 93» και «Ράδιο Πρώτο» και στα τηλέφωνα: 6948890996 & 6944622494 & 6944382037.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54