Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΡΙΤΗ 20  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
 



ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ
Στην Κέρκυρα θα βρίσκεται την Πέμπτη πρόεδρος  του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας   ο οποίος θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία,  στις 8.00, στο Πεντοφάναρο.
Το πρωί της Πέμπτης ο κ. Τσίπρας θα περιοδεύσει στη Λευκίμμη και τις Αργυράδες και στη 1.00 θα επισκεφθεί τον Ίσσο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, την Παρασκευή, στις 9.30 το πρωί,  θα συναντηθεί  με σωματεία εργαζομένων και στις 11.30 με τους παραγωγικούς φορείς


ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ
Η αντικατάσταση του αγωγού μεταφοράς του νερού από το αντλιοστάσιο του Γαρδικίου θα αποτελέσει την οριστική λύση των προβλημάτων υδροδότησης της Κέρκυρας, που είναι πολύ έντονα το εφετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Σπύρο Πανδή.
Προς το παρόν, τα προβλήματα αντιμετωπίζονται  κατά περίπτωση,  ενώ εντείνονται και λόγω της αυξημένης ζήτησης του καλοκαιριού.
Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΑ, ο κ. Πανδής κατήγγειλε ότι άγνωστοι είχαν κλείσει τη βάνα αγωγού, στο λόφο Μανιάτη, στην Αλεπού, την οποία μάλιστα είχαν σκεπάσει ώστε να μην εντοπιστεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν  προβλήματα υδροδότησης στην περιοχή


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΡΕΠΕΚΛΗ
Μετά από δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου, σύμφωνα με τα οποία επίκειται διακοπή των δρομολογίων της Aegean Airlines από Αθήνα προς Κέρκυρα, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής απέστειλε   επιστολή προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της αεροπορικής εταιρείας   Θεόδωρο Βασιλάκη, με την οποία ζητεί επανεξέταση της απόφασης  

 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ.
Με 70 θέματα εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη καλείται σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, την επόμενη Παρασκευή 23 του μηνός.
Τα σημαντικότερα από αυτά αφορούν το έργο των ποδηλατοδρόμων, το έργο του parking στο Σαρόκο και τη ρύθμιση των οφειλών της ΔΕΥΑΚ στη ΔΕΗ, το ΙΚΑ και την Εφορία.

 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
•    Συνεχίζονται οι εντατικοί αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κέρκυρα. Κατά το χρονικό διάστημα από τις 12 μέχρι τις 18 Αυγούστου συνελήφθησαν 8 ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι λειτουργίας καταστημάτων για ηχορύπανση, άγρα πελατών και στέρηση αδείας λειτουργίας, ενώ εντοπίστηκαν σε τρεις ακόμη διαφορετικές περιπτώσεις επτά άτομα (τρεις ημεδαποί και τέσσερεις αλλοδαποί),  ένας για στέρηση αδείας μουσικής και έξι για στέρηση αδείας εργασίας.
•    Χθες το μεσημέρι, στις Μπενίτσες, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 28χρονος ημεδαπός με συνοδηγό 23χρονη υπήκοο Ηνωμένου Βασιλείου, συγκρούστηκε με επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 69χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού και της συνοδηγού του δικύκλου.
•    Χθες το πρωί συνελήφθησαν στον Κάβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκιμμαίων, δύο 19χρονοι υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου για παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.
 

ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ
Από  την Διεύθυνση Αγροτικής  Οικονομίας της  Περιφερειακής Ενότητας   Κέρκυρας ανακοινώθηκε ότι   από την Παρασκευή  23 του μηνός θα  πραγματοποιηθεί δολωματικός  από  εδάφους  ψεκασμός   για  την καταπολέμηση  του  δάκου της ελιάς  στις εξής περιοχές :
1.  Δημοτική Ενότητα  Μελιτειέων ( Δ.Κ. Αγ Ματθαίου , Τ.Κ. Μωραϊτίκων).
2.  Δημοτική Ενότητα Παλαιοκαστριτών (Δ.Κ. Λιαπάδων ).  
3.  Δημοτική Ενότητα    Παρελίων  (πλην Δ.Κ. Γιανναδων , Τ.Κ. Μάρμαρο) .
4.  Δημοτική Ενότητα Λευκιμμαίων ( πλην  Τ.Κ. Βιταλάδων , Δ.Κ. Νεοχωρίου).
5.  Δημοτική Ενότητα Κερκυραίων (περιοχές Κοντόκαλι , Γουβιά , Κυρά
     Χρυσικού , Τεμπλόνι , Ποταμός και Τ.Κ. Ευρωπούλων )  
6. Δημοτική Ενότητα Εσπερίων ( Δ.Κ. Αυλιωτών , Τ.Κ. Περουλάδων ) .
7. Δημοτική Ενότητα Αχιλλείων (Δ.Κ. Βυρού  ) .
8. Τ. Κοινότητα Ερείκουσας .
9. Τ. Κοινότητα Οθωνών .
10. Τ. Κοινότητα Μαθράκι .
 


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


•    Η Αστρονομική Εταιρεία   και το Ωδείο Κέρκυρας διοργανώνουν  μια συναυλία με τραγούδια που αναφέρονται στο φεγγάρι για την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού απόψε,  στις 21:00,  στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας. Η  Ionian Brass Band, υπό τη  μουσική διεύθυνση του Σωκράτη Άνθη συμπράττουν με τους Βασίλη Λέκκα, Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού και Λουκία Παλαιολόγου, ερμηνεύοντας τραγούδια του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου με θέμα τη σελήνη. Γενική είσοδος 10€
•    Την πρώτη της εμφάνιση στην Κέρκυρα, θα κάνει αύριο (Τετάρτη 21 Αυγούστου), στις  21.30,  στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο, η Αλίκη Καγιαλόγλου.  Η ερμηνεύτρια θα μας ταξιδέψει στην αυγουστιάτικη πανσέληνο με τις μουσικές του Μάνου  Χατζηδάκι και του Astor Piazzola, κείμενα των Νίκου Γκάτσου και Horacio Ferrer και συνταξιδιώτες το Φρίξο Μόρτζο στο πιάνο και το Νίκο Μανιταρά στην κλασική κιθάρα. Την καλλιτεχνική διεύθυνση υπογράφει ο Πέτρος Γάλλιας και η παραγωγή είναι του ΔΗΠΕΘΕ.  Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
•    Το έργο «Ελένη» του Ευριπίδη θα παρουσιάσει απόψε,  στις 9.00,  στο Μον Ρεπό το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους,  η Πέμη Ζούνη και ο Αντώνης Καφετζόπουλος
•    Η  Κερκυραϊκή Πινακοθήκη & η Εικαστική Ένωση Κέρκυρας, εγκαινιάζουν την Τετάρτη 21 Αυγούστου  στις 20:00.
την έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Μικάλεφ Η έκθεση θα διαρκέσει έως 16 Σεπτεμβρίου.









 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54