Παρέμβαση Μπερίσα για τα γεγονότα της Πρεμετής

Παρέμβαση στο θέμα των γεγονότων της Πρεμετής έκανε μέσω του γραφείου Τύπου του ο Σαλί Μπερίσα. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αλβανίας χαρακτηρίζει απαράδεκτη και παράλογη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας τη χθεσινή δήλωση των ελληνικών αρχών και υποστηρίζει ότι «η Αλβανία διαθέτει όλες τις δυνατότητες και τα νόμιμα μέσα για την εγγύηση του κράτους δικαίου, της ομαλής λειτουργίας των θεσμών της χώρας και του εξωτερικού καθώς και να δώσει απάντηση σε όλους τους παραβάτες του νόμου και στις κάθε είδους προκλήσεις». Το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών, μιλά για την ανάγκη να γίνει «ανάλυση των γεγονότων με ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Για τα επεισόδια στην εκκλησία η ανακοίνωση αφήνοντας να εννοηθεί ότι φέρουν ευθύνες οι ιερείς και οι πιστοί, λεγοντας πως «έσπασαν τον κλοιό της ιδιωτικής αστυνομίας, αφαίρεσαν τα προστατευτικά υλικά και μπήκαν στο κτίριο».

 

 

 

Ερώτηση με προτεραιότητα κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος αναφορικά με τα βίαια επεισόδια στην Πρεμετή.

Στην ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ ζητεί από την Κομισιόν να απαντήσει εάν έχει ενημερωθεί σχετικά, από τις δυο πλευρές, την αλβανική κυβέρνηση και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας η οποία έχει καταγγείλει τα γεγονότα, εάν καταδικάζει τις ενέργειες αυτές, ποια είναι η θέση της για τον σεβασμό των ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων στην Αλβανία και εάν σκοπεύει να συμπεριλάβει τα γεγονότα αυτά στην υπό διαμόρφωση ετήσια έκθεση για την πρόοδο της Αλβανίας στην προοπτική ένταξης της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ΝΕΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54