Συνταξιούχοι ΕΛΤΑ: Όχι καταβολή των πέντε ευρώ στα νοσοκομεία

Την αντίθεσή του στην καταβολή του ποσού των πέντε ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΕΛΤΑ. Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση: "Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΕΛΤΑ που εκπροσωπεί πανελλαδικά τους δέκα χιλιάδες ταχυδρομικούς Συνταξιούχους, εκφράζει την μεγάλη αγανάκτηση και δυσαρέσκεια για την πρόταση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ θέσπισης καταβολής εισφοράς 5 Ευρώ από τους Συνταξιούχους για τις ιατρικές επισκέψεις.

Το κράτος με την ανάλγητη πολιτική που μετακυλύει το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης κάθε μέρα από υποχρέωση της πολιτείας στις τσέπες των συνταξιούχων που ήδη έχουν πληρώσει εισφορές επί δεκαετίες για την περίθαλψη.

Είναι αδιανόητο να έρχονται τώρα και οι πάροχοι της υγείας να ζητούν επιβεβαίωση και επαύξηση της πολιτικής αυτής που καταργεί και τυπικά πλέον την υποχρέωση της πολιτείας για δωρεάν υγεία αφού ήδη έχουν πολλαπλά καταβληθεί εισφορές για αυτή. Τα όποια οικονομικά προβλήματα έχει δημιουργήσει η πολιτεία στους γιατρούς  με  καμία λογική δεν δεχόμαστε να τα φορτωθούν οι χρήστες υγείας και δη οι συνταξιούχοι.

Φτάνει η ληστεία των συντάξεών μας.  Τώρα θα μας φορτώσουν και την περίθαλψη;

Θα αντιδράσουμε και δεν θα δεχθούμε καμία καταβολή για την ιατρική επίσκεψη. Ζητάμε να δίδονται ακέραιες οι εισφορές μας για την περίθαλψη από τα ασφαλιστικά μας Ταμεία στον ΕΟΠΥΥ. Το Υπουργείο Υγείας έχει καθήκον να ανακόψει την παραπέρα εξαθλίωση των συνταξιούχων και στα θέματα της υγειονομικής περίθαλψης.

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Ο Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Ζώης, Βασίλειος Σκολαρίκος".    

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54