Π. Καψής: Η κατάληψη στο Ραδιομέγαρο δεν εξυπηρετεί τίποτα, έχει μόνο πολιτική σκοπιμότητα

Έντονα αποδοκίμασε η αντιπολίτευση το εγχείρημα της ΔΤ, από την οποία βγήκε στον αέρα η πρώτη ενημερωτική εκπομπή, την Τετάρτη. Εκπρόσωποι τεσσάρων κομμάτων, που ήταν καλεσμένοι στο στούντιο της ΝΕΤ, κατήγγειλαν μεθοδεύσεις, για τη δημιουργία παράτυπης και παράνομης τηλεόρασης και τη μαύρη εργασία. Ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΙ επανέλαβε ότι αν γινόταν πρώτα ο έλεγχος των αιτήσεων και μετά η ανακοίνωση του ποιοί πληρούν τις προϋποθέσεις για την πρόσληψη, θα έβγαινε ενημερωτικό πρόγραμμα τουλάχιστον ένα μήνα μετά. Ακόμη, πρόσθεσε ότι εάν δηλώθηκαν ψεύτικα στοιχεία θα ελεγχθούν, αναφέροντας ότι μέχρι χθες βράδυ είχαν προσληφθεί στο μεταβατικό φορέα 50 άτομα. Όπως είπε η δέσμευση είναι να προληφθούν 2.000 άτομα, αλλά ο μεταβατικός φορέας πρέπει να εκπέμψει από την Αγία Παρασκευή. Εκ νέου κάλεσε τους εργαζομένους στην ΕΡΤ να σταματήσουν την κατάληψη, καθώς -όπως είπε -«δεν εξυπηρετεί τίποτα, παρά μόνο πολιτική σκοπιμότητα».

Απαντώντας η εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΤ Μάχη Νικολάρα σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο Ραδιομέγαρο για να βγάζουν 24ωρο ενημερωτικό πρόγραμμα και δεν έχουν εκτεθεί για τα πολιτικά τους φρονήματα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ το κλείσιμο της ΕΡΤ και οι απολύσεις των εργαζομένων της είναι 100% παράνομες και αντισυνταγματικές, τόνισε μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Βήμα FM" ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Σκουρλέτης. Το ίδιο παράνομο είναι και το μόρφωμα της ΔΤ που εκπέμπει ένα πρόγραμμα - καρικατούρα, υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης.
 

Ξεπερνούν τις 8.000 οι υπογραφές αλληλεγγύης στους εργαζομενους της ΕΡΤ που συνεχίζουν να παράγουν άρτιο πρόγραμμα σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω διαδικτύου, παρά το γεγονός ότι η EBU σταμάτησε να το αναμεταδίδει. Η συλλογή υπογραφών γίνεται μέσω του ιστοτόπου http://www.avaaz.org/en/petition/ERT_is_the_Greek_Public_Radio_Television_The_interim_DT_is_a_legal_ghost/?abXDqfb.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι τα προγράμματα της ΕΡΤ θα μπορούν να τα παρακολουθούν εκατομμύρια τηλεθεατών και ακροατών μέσω του ertopen.com.

Συνεχίζονται στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, οι εκδηλώσεις συμπαράστασης. Απόψε μαζί μας Τα Παιδιά του Πειραιά, μια κομπανία που θα μας ταξιδέψει με παλιά λαϊκά τραγούδια, ρεμπέτικα, αρχοντορεμπετικα, αλλά και έντεχνα.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22/08/2013 - 11:02