Ειδήσεις από ΕΡΑ Πύργου

1 στα 3 παιδιά «εκτός» Παιδικών Σταθμών

Συνολικά 192 θέσεις από τις 931 που είχαν εγκριθεί στις επιλέξιμες δομές του προγράμματος του ΕΣΠΑ 2013 για τους παιδικούς σταθμούς της Ηλείας, μένουν κενές σε πρώτη φάση λόγω ελλιπών ή μη αποδεκτών δικαιολογητικών, μετά τα προσωρινά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ. Ωστόσο σε όλο το νομό, και στους εφτά δήμους, δεν έγιναν δεκτές λόγω ελλιπών δικαιολογητικών 264 αιτήσεις. Συνολικά για τους παιδικούς σταθμούς της Ηλείας, υποβλήθηκαν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα 1.195 αιτήσεις ενώ δόθηκαν όπως προαναφέραμε 931 θέσεις. Δηλαδή περίπου 1 στα 3 παιδιά, μένει «εκτός» με τα προσωρινά αποτελέσματα! Ωστόσο το εντυπωσιακό είναι ότι σε τέσσερις δήμους, Πύργου, Πηνειού, Ζαχάρως και Αρχαίας Ολυμπίας, έμειναν πολλές θέσεις κενές στους παιδικούς σταθμούς και αντιστοίχως πολλά παιδιά κόπηκαν! Οι μητέρες που για οποιονδήποτε λόγο «κόπηκαν»  θα μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις για τα αποτελέσματα των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ 2013 2014 εγγράφως είτε με fax είτε με e-mail, αλλά και ταχυδρομικώς μέχρι αύριο 23 Αυγούστου. Στο έντυπο της ένστασης θα πρέπει να αναφέρεται ρητά ο λόγος για τον οποίο υποβάλλεται η ένσταση και φυσικά θα συνοδεύεται από το απαιτούμενο δικαιολογητικό. Ενστάσεις ασαφείς ή δικαιολογητικά χωρίς έντυπο ένστασης, δεν θα γίνονται αποδεκτές.

Οργή για το χαράτσι των 25 ευρώ στα Νοσοκομεία

Την οργή εργαζομένων, συνταξιούχων, ανασφάλιστων και άπορων  έχουν προκαλέσει οι νέες ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, ότι τελικά – παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις- από τη νέα χρονιά θα εφαρμοστεί το εισιτήριο των 25 ευρώ στα Νοσοκομεία, την ίδια στιγμή, που αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και το εισιτήριο των 5 ευρώ που ισχύει σήμερα! Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου Κοσμάς Αλεξίου σε δηλώσεις του τόνισε ότι, «είμαστε γιατροί και θα προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε όλους όσους μας έχουν ανάγκη και πρόσθεσε ότι ως γιατροί που έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, δεν υπάρχει περίπτωση να μην προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, σε όποιον ασθενή τις ζητήσει, ανεξάρτητα αν έχει πληρώσει εισιτήριο ή όχι».

Κατάληψη ΕΛΜΕ Ηλείας στη Δ/ση Β/θμιας

Κατάληψη στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας πραγματοποιεί από τις  10:30 σήμερα το πρωί, η ΕΛΜΕ Ηλείας. Απευθύνει μάλιστα ανοιχτή πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν και να αντισταθούν στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου και την εξόντωση των εκπαιδευτικών. Η απάντηση της ΕΛΜΕ Ηλείας, στις διαθεσιμότητες και τις υποχρεωτικές μετατάξεις είναι η μαζική αντίσταση στα σχέδια κυβέρνησης-Ευρωπαϊκής Ενωσης-Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που διαλύουν το δημόσιο σχολείο, απολύουν τους εκπαιδευτικούς, ξεπουλάνε  κάθε κοινωνικό αγαθό και πλούτο αυτού του τόπου, μαζί με τους ανθρώπους του. Η ΕΛΜΕ Ηλείας, συντονίζει τους αγώνες της με γονείς και μαθητές, με  όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με στόχο την ανατροπή της βάρβαρης πολιτική τους.

Νομοθετική ρύθμιση για επιστροφή ΦΠΑ αγροτών

Τα συγκεντρωτικά στοιχεία όσων αγροτών έχουν σταλεί για επανέλεγχο πανελλαδικά προκειμένου να τους επιστραφεί ο ΦΠΑ αναμένει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ώστε να εξεταστεί η πιθανότητα νομοθετικής ρύθμισης. Αυτή την απάντηση έδωσε στον εκπρόσωπο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταποιημένων Οπωροκηπευτικών Ν. Ηλείας Χρ. Βαλιανάτο που συναντήθηκε χθες μαζί του στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι μεγάλος αριθμός Ηλείων παραγωγών ακόμα δεν έχουν λάβει την επιστροφή του ΦΠΑ, καθώς ο υπολογισμός του έγινε φέτος με βάση τα ακαθάριστα έσοδά τους και εντάχθηκαν στο καθεστώς των επανελέγχων.

Αγωνία για την τιμή της σταφίδας

Παρατείνεται η αγωνία των σταφιδοπαραγωγών για την τιμή της σταφίδας, καθώς έχει γίνει γνωστό από την ΣΚΟΣ ΑΣΕ ότι μετά τις 28 Αυγούστου θα γίνει η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την τιμή συγκέντρωσης. Παρά το γεγονός ότι φέτος υπήρξαν υψηλές αποδόσεις και καλή ποιότητα, τα μηνύματα από τις διεθνείς αγορές για την εμπορία του προϊόντος δεν είναι αισιόδοξα.

 

Πρόγραμμα δακοκτονίας

Αρχίζει σήμερα η δεύτερη φάση του προγράμματος δακοκτονίας το οποίο θα εφαρμοστεί στις εξής περιοχές: Κάστρο, Κυλλήνη, Κάτω Παναγιά, Νεοχώρι Μυρτουντίων, Ζαχάρω, Σχίνους, Κακόβατο, Νεοχώρι, Ταξιάρχες, Αρήνη και Ροδινά. Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι πολλές περιοχές μένουν εκτός του προγράμματος δολωματικών ψεκασμών για το δάκο, γεγονός που θα έχει επιπτώσεις στην ποιότητα του προϊόντος αλλά και την μείωση της παραγωγής.

Ελεύθερος για την καταγγελία απόπειρας βιασμού

Ελεύθερος, με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε χθες το μεσημέρι ο 20χρονος από τη Μυρσίνη, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής από άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, μετά από καταγγελία 45χρονης ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει. Ο 20χρονος παρουσιάστηκε χθες το μεσημέρι ενώπιον του Ανακριτή Αμαλιάδας όπου αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή.

Συλλήψεις για χρέη στο Δημόσιο

Συνελήφθησαν χθες το πρωί στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο άνδρες ηλικίας 53 και 33 ετών αντίστοιχα, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο. Πιο συγκεκριμένα οι συλληφθέντες δραστηριοποιούνται στο χώρο των αλουμινοκατασκευών και το ύψος των οφειλών του καθενός  ανέρχεται στις 168.698,40 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας με την κατηγορία της «Μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο».

Σύγκρουση βέσπας με ποδήλατο

Ένα ποδήλατο και μια βέσπα  συγκρούστηκαν νωτομετωπικά λίγα μέτρα πριν το αλσύλλιο της Σπιάντζας, χθες το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες δυο παιδιά προπορεύονταν με τα ποδήλατά τους όταν  έπεσε πίσω τους το βεσπάκι, χτυπώντας στη ρόδα του ενός ποδηλάτου. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν  ένας 14χρονος ποδηλάτης και ο 57χρονος οδηγός της βέσπας. Με ασθενοφόρο και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πύργου.

Καιρός

Και λίγα λόγια για τον καιρό: Ηλιοφάνεια αρχικά, με αυξημένες νεφώσεις τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικής βροχής περιμένουμε σήμερα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, οι οποίοι από τις μεσημεριανές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους 4 μποφόρ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54