Ειδήσεις από ΕΡΑ Κέρκυρας

Ο Α. Τσίπρας στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα βρίσκεται για δεύτερη μέρα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας. Σήμερα συμμετέχει σε δύο συσκέψεις που οργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος. Η πρώτη αφορά τους εργαζόμενους σε όλους τους τομείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και η δεύτερη τους παραγωγικούς φορείς. Μιλώντας στους εργαζόμενους ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να συστρατευθούν, ανεξαρτήτως διαφορών, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Απαντώντας στην Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας Σοφία Λίβερη, η οποία έθεσε τα ζητήματα της καταστρατήγησης των εργασιακών σχέσεων τόνισε ότι αυτά θα αποκατασταθούν, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσθέτει και νέους ανέργους στον μακρύ κατάλογο που ήδη υπάρχει με τις απολύσεις στο δημόσιο ενώ αναφερόμενος στα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης προανήγγειλε την αναμόρφωση του διοικητικού χάρτη της χώρας, τον επανασχεδιασμό των Δήμων, την κατάργηση των Αποκεντρωμένων διοικήσεων και την παραχώρηση ουσιαστικών αρμοδιοτήτων και πόρων στην αυτοδιοίκηση.

Αυτή την ώρα συνεχίζεται η δεύτερη σύσκεψη κατά την οποία οι ίδιοι οι εκπρόσωποι φορέων τονίζουν την ανεπάρκεια ρευστότητας στην αγορά, ενώ από την πλευρά των ξενοδόχων της Κέρκυρας τονίστηκε η παραπλάνηση που προκαλούν τα στοιχεία για την αύξηση των αφίξεων τουριστών τη στιγμή που η καταγραφή των διανυκτερεύσεων καταδεικνύει μείωση.

Χθες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σε  συγκέντρωση στο Πεντοφάναρο, η οποία είχε έντονο προεκλογικό άρωμα και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εμποδίσει με όλες του τις δυνάμεις τους πλειστηριασμούς κατοικίας του μέσου εργαζόμενου, ανέβασε τους τόνους σε ότι αφορά την επίσκεψη του κου Άσμουσεν στην Ελλάδα κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν έκανε καμία αναφορά για το γεγονός ότι πλήρωσε στο 100% της αξίας του το ομόλογο που έληξε πριν από 2 ημέρες στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρότι εκείνη το είχε αγοράσει στο ¼ της τιμής του.

Ο κος Τσίπρας παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος του για κατάργηση του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης προκειμένου να σταματήσει η καταστροφή της χώρας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα κατά την περιοδεία του επισκέφθηκε την ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ όπου στις δηλώσεις του είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και χαρακτήρισε ως νέα ΥΕΝΕΔ το μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει το brand name της ΕΡΤ και θα δημιουργήσει έναν πραγματικά δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Ο Α. Τσίπρας έφτασε στην Κέρκυρα χθες το πρωί από τους Παξούς, περιόδευσε στη Λευκίμμη και τις Αργυράδες, όπου είχε επαφές με τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες του νοτίου συγκροτήματος και στη συνέχεια επισκέφθηκε την περιοχή του Ίσσου, για την οποία έχει ανακοινωθεί η πώληση της, δηλώνοντας ότι το μεγαλύτερο έγκλημα που συνετελείται αυτές τις μέρες είναι η πώληση της δημόσιας περιουσίας.

 

Διακοπή των χειμερινών πτήσεων από την AEGEAN

Βολές κατά της πρακτικής εταιριών που καρπώνονται το φιλέτο της καλοκαιρινής περιόδου στη διασύνδεση της Κέρκυρας με το κέντρο και αποχωρούν τη χειμερινή περίοδο βλάπτοντας την τοπική οικονομία, εξαπέλυσε ο δήμαρχος Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλής. Ο κ. Τρεπεκλής κατά την επίσκεψη του στο αεροδρόμιο δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η αποχώρηση της Aegean θα μας φέρει σοβαρότατα προβλήματα και επίσης τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης του αερολιμένα Ι. Καποδίστριας, με τους όρους και τις συνθήκες που σήμερα φαίνονται να επικρατούν αλλά και με παράδειγμα τη λειτουργία του αεροδρομίου των Σπάτων που, λόγω της τιμολογιακής πολιτικής, δεν διαθέτει συνδέσεις με εταιρίες χαμηλού κόστους.

 

Ο τραυματισμός του Δαφνή

Πιο επιπόλαιος απ' όσο αρχικώς είχε φανεί, αποδείχθηκε ο τραυματισμός του Κερκυραίου πρωταθλητή της κωπηλασίας, Αλέξανδρου Δαφνή. Ο αθλητής που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, με τραύματα στο πρόσωπο ύστερα από πτώση με μοτοσικλέτα, θα πάρει πιθανότατα εξιτήριο τη Δευτέρα.

 

Συναυλία για τον Ισσο

Με μια μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας συνεχίζει τις δράσεις της η «Επιτροπή αγώνα ΙσSOS» προβάλλοντας τη θέση της ενάντια εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Ο Κερκυραίος μουσικοσυνθέτης Σπύρος Σαμοϊλης και ο γνωστός τραγουδοποιός Διονύσης Τσακνής με όλης του την ομάδα θα είναι στην Αγία Τριάδα των Αργυράδων την Κυριακή 25 Αυγούστου στις 20:30 το απόγευμα σε μια μουσική βραδιά. Μαζί και οι Γιώργος Λεούσης, Ανδρέας Γαστεράτος, Το Χορευτικό του ΦΑΕΘΩΝΑ Λευκίμμης, η Χορωδία Πετριτή και το χορευτικό Βιταλάδων

 

Κάδοι ανακύκλωσης 

Την προμήθεια και τοποθέτηση πέντε ειδικών κάδων γυαλιού στην πόλη της Κέρκυρας ανακοίνωσε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σπύρος Ρίγγας, τονίζοντας την αναγκαιότητα προώθησης και στήριξης της ανακύκλωσης, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης καθώς και με την εταιρεία Γ. & Σ. Λαβράνος Ο.Ε., που έχει τη διαχείριση της αποκομιδής και της διαλογής των ανακυκλώσιμων υλικών και του γυαλιού στην Κέρκυρα.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος κ. Ρίγγας, για τα έτη 2011 και 2012 ο ΧΥΤΑ έχει αποφύγει την εναπόθεση 299 τόνων γυαλιού, ενώ για το τρέχον έτος (έως 31/7/2013) έχουν ανακυκλωθεί 90 τόνοι γυαλιού.

Τα σημεία που τοποθετούνται οι πέντε ειδικοί κάδοι είναι:

  1. Άνω Πλατεία, άνοδος Καποδιστρίου, μετά τη νησίδα στο Πεντοφάναρο.
  2. Οδός Ασπιώτη, άνοδος προς Σινεμά Ορφέας.
  3. Άλσος Γαρίτσας – Ανεμομύλου, οδός Αλκιβιάδου Δαρρή.
  4. Πλατεία Ψυχιατρείου, Σαρόκο.
  5. Πλατεία Μαντουκιού.

 

Κλειστή η εφορία

Δεν θα πραγματοποιηθούν συναλλαγές με το κοινό στις εφορίες της Κέρκυρας την Πέμπτη 29/8, την Παρασκευή 30/8 και τη Δευτέρα 2/9, ενώ, την Τετάρτη 28/8, η συναλλαγή με το κοινό θα λήξει στις 1 το μεσημέρι, λόγω αναβάθμισης του συστήματος TAXIS.

 

Αστυνομικό δελτίο

·         Στη σύλληψη ενός μη νόμιμου αλλοδαπού προχώρησαν οι άνδρες του Αστυνομικού τμήματος του αερολιμένα χθες το μεσημέρι. Πρόκειται για έναν  37χρονο υπήκοος Συρίας.

·         Τον ελαφρύ τραυματισμό δύο ατόμων είχε ως αποτέλεσμα τροχαίο ατύχημα που έγινε χθες το απόγευμα στην Αχαράβη, όταν δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 48χρονη υπήκοος Γερμανίας με συνοδηγό 40χρονη ομοεθνή της, εκτράπηκε της πορείας του.

·         Συνελήφθη, την Τρίτη (20.08.2013) το απόγευμα στις Αλυκές Ποταμού, 53χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κέρκυρας

·         Επίσης συνελήφθη την Τετάρτη στα Γουβιά, 48χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κέρκυρας

·         Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, η κλοπή που έγινε την Τρίτη (20.08.2013) σε εμπορική επιχείρηση στα Γουβιά και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο γυναικών ημεδαπών ρομά ηλικίας 32 και 33 ετών και μίας ακόμη αγνώστων στοιχείων συνεργό τους, για κλοπή κατά συναυτουργία.

 

Πολιτιστικές ειδήσεις

 

  • «Έναστροι ήχοι», ονομάζεται η μουσική παράσταση που θα δώσει ο Μανώλης Μητσιάς την Κυριακή 25 Αυγούστου στις 21:00 στην Πλατεία Δημαρχείου στην Αχαράβη. Τη βραδιά διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αχαράβης, με γενική είσοδο 10 ευρώ. Συμμετέχουν η Παιδική Χορωδία Αχαράβης, η Μικτή Χορωδία Νικόλαος Πουλιάσης, ενώ παίζουν οι μουσικοί Σ. Σαββίδης, Α. Τσαρδακάς και Α. Κουμανδράκης.
  • Nταντά εξ' ουρανού είναι ο τίτλος της θεατρικής παράστασης που θα δώσει την Παρασκευή 23 Αυγούστου η Ταμίλλα Κουλίεβα με το Φώτη Σπύρο, στο Θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου, στις 9:15 μ.μ. Πρόκειται για την εκπληκτική θεατρική μουσική παράσταση, που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους κάθε ηλικίας σε όλο τον κόσμο.
  • Μια ενδιαφέρουσα συναυλία με έργα του ελληνικού και διεθνούς κινηματογράφου δίνει το Σάββατο 24 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο πάλκο της ΄Ανω Πλατείας, η μπάντα της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Σπύρου Νίκα.
  • Συναυλίες Jazz θα δώσει ο Δήμος Δημητριάδης κάθε Παρασκευή ξεκινώντας από σήμερα και μέχρι τις 30 Αυγούστου , στο Akron Beach Bar στην παραλία της Παλαιοκαστρίτσας . Ώρα έναρξης 21.00
  • H Kερκυραϊκή Σκηνή, μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η κωμωδία του Γ. Παπασίνου "Αδιόρθωτοι, Αταίριαστοι & Αμετανόητοι", συνεχίζει με δύο ακόμα παραστάσεις,  την Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Αυγούστου,στο θέατρο του Μον Ρεπό «Ρένα Βλαχοπούλου» στις 9 μ.μ.
  • Τις "Σφήκες" του Αριστοφάνη παρουσιάζει την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στο Θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου ο Τάκης Ζαχαράτος, ο οποίος παίζει για πρώτη φορά αρχαίο δράμα. Στση σκηνοθεσία ο Νίκος Χανιωτάκης.  
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54