A. Γεωργιάδης: Κομματικά και προσωπικά κίνητρα πίσω από τις συγκεντρώσεις

Με συνθήματα κατά της κινητικότητας και των λουκέτων στα νοσοκομεία, γιατροί και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αντιδρούν στο καθεστώς της κινητικότητας, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και μιλούν για επερχόμενες απολύσεις εργαζομένων και διάλυση των νοσοκομείων. Η συγκέντρωση των εργαζομένων ολοκληρώθηκε με πορεία προς τη Βουλή. Στο μεταξύ, για κομματικά και προσωπικά κίνητρα κατηγόρησε τους συγκεντρωμένους έξω από το Υπουργείο Υγείας, ο κ. Α. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι «δεν έχουν «όρεξη» για διάλογο και σε καμιά περίπτωση, δεν εκπροσωπούν τον λαό». Μάλιστα, ο Υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας από τους εργαζόμενους που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, βάζοντας στοίχημα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. 

 

Σχετικές ειδήσεις: Δημόσια Υγεία: Aναβρασμός με προοπτική κλιμάκωσης

«O πολύς κόσμος, ο πραγματικός ελληνικός λαός, δεν τους ακολουθεί, γιατί ξέρει ότι αυτό που κάνουμε, πρώτον, ήταν αναγκαίο και θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και ότι, δεύτερον, στο τέλος της μεταρρύθμισης στην υγεία, θα έχουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες, δαπανώντας πολύ λιγότερα χρήματα», δήλωσε ο Υπουργός 

Ακόμη, σημείωσε ότι αυτό μπορεί να ενοχλεί πολλούς, οι οποίοι εξεγείρουν ενδεχομένως εργαζομένους, γιατί θα χάσουν τα λεφτά που παίρνουν από τον ελληνικό λαό, αλλά -όπως είπε- «τη μεταρρύθμιση θα την προχωρήσουμε, γιατί είναι προς όφελος του Έλληνα πολίτη».

Απαντώντας σε ερώτηση ότι με την αλλαγή χρήσης των μικρών νοσοκομείων θα επιβαρυνθούν τα μεγάλα και θα έχουμε περισσότερα ράντζα, ο κ. Α Γεωργιάδης τόνισε ότι  όταν θα ολοκληρωθεί μετά την κινητικότητα η μεταφορά των κλινικών και του προσωπικού, όπως την έχουμε σχεδιάσει, «όχι μόνο δεν θα έχουμε περισσότερα ράντζα, γιατί σήμερα έχουμε, αλλά θα έχουμε λιγότερα έως και καθόλου. Μάλιστα, στην εφημερία θα έχουμε περισσότερα κρεβάτια».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Σταύρος Κουτσιουμπέλης τόνισε ότι «την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσουν τα όργανα της Ομοσπονδίας προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων και κοινού μετώπου με γιατρούς και εκπαιδευτικούς».

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρόκειται να μείνουν θεατές του καταστροφικού έργου της κυβέρνησης», δήλωσε ο προέδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23/08/2013 - 17:57