F1: Η Red Bull και οι άλλοι!

Ολοκληρώθηκαν οι ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής για τη Formula 1 στην πίστα του Spa, στο Βέλγιο, με τη διεξαγωγή του 2ου σκέλους. Σε αντίθεση με το 1ο σκέλος, οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και σταθερές. Η πίστα στεγνή από το 1ο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, έδωσε τη δυνατότητα στους πιλότους να δοκιμάσουν και τις δύο γόμες των slick αλλά να κάνουν και αρκετούς γύρους με πολλά καύσιμα ώστε να βρουν ρυθμίσεις για τον αγώνα. Οι πιλότοι της Red Bull ήταν με διαφορά οι ταχύτεροι των υπολοίπων αφού μόλις δοκίμασαν τη μεσαία γόμα της Pirelli «κατέβηκαν» από το 1:50 και ήταν οι μόνοι που κατάφεραν κάτι τέτοιο. 

 

 

Ο Sebastian Vettel ολοκλήρωσε τις δοκιμές στην 1η θέση με χρόνο 1:49:331 και τον ακολούθησε στη 2η θέση ο Mark Webber με 1:39:390.

Με σημαντική διαφορά που ξεπερνά τα 8 δέκατα του δευτερολέπτου, ακολούθησε στην 3η θέση ο Romain Grosjean με τη Lotus και την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Massa, Vergne και Raikkonen.

Στα αξιοσημείωτα η σημαντική βελτίωση της Lotus σε σχέση με το πρώτο σκέλος, ότι ο Massa ήταν σημαντικά ταχύτερος του Alonso που περιορίστηκε στην 7η θέση ενώ και ο Vergne με την Toro Rosso βρέθηκε 1,2 δευτερόλεπτα μπροστά από τον teammate του, Daniel Ricciardo που είναι πολύ πιθανό να οδηγεί για τη Red Bull στο 2014.

Η ομάδα της Mercedes δεν έδειξε να είναι γρήγορη στις ελεύθερες δοκιμές αφού ο Rosberg ήταν 9ος και ο Hamilton 12ος. Σημαντικό ρόλο όμως στις δοκιμές του Σαββάτου και κυρίως στον αγώνα της Κυριακής θα παίξουν οι καιρικές συνθήκες που είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητες στην περιοχή του Spa ενώ οι προβλέψεις κάνουν ήδη λόγο για βροχές.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54