Ενοχλημένη η κυβέρνηση για τις δηλώσεις Πούτιν « Η Ελλάδα προβληματική χώρα για επενδύσεις»

Ενοχλημένο εμφανίζεται το Μαξίμου, από τις δηλώσεις  του Βλαντιμίρ Πούτιν,  ο οποίος χθες μιλώντας σε σύσκεψη για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής Ροστόφ, εξέφρασε έκπληξη για το γεγονός ότι γίνονται επενδύσεις στη χώρα μας, σε μια χώρα που όπως είπε έχει τεράστια οικονομικά και χρηματοπιστωτικά προβλήματα. «Ασφαλώς και υπάρχει ενόχληση» σχολίασε επί του θέματος, κυβερνητική πηγή.«Αυτό έλειπε, να θεωρούμε μειονέκτημα, ότι η Ελλάδα, μετά από τόσες θυσίες του λαού της έχει αρχίσει να προσελκύει ξένες επενδύσεις» πρόσθεσε η ίδια πηγή.  Σημειώνεται ότι από το Ροστόφ, κατάγεται και αναπτύσει μεγάλο μέρος των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.

 

 

Χθες,  μιλώντας σε μία σύσκεψη για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής Ροστόφ εξέφρασε έκπληξη, για το γεγονός ότι ορισμένοι Ρώσοι επιχειρηματίες προτιμούν να επενδύουν χρήματα στην Ελλάδα και όχι στη Ρωσία.

Μου προκαλεί έκπληξη, να μαθαίνω ότι σημαντικές επενδύσεις έχουν γίνει πρόσφατα στην Ελλάδα, ανέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος συμπληρώνοντας:

Η Ελλάδα, είναι μία όμορφη χώρα, πολύ κοντά σε μας πνευματικά, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με τεράστια οικονομικά και χρηματοπιστωτικά προβλήματα 

Αν οι επενδυτές, επιλέγουν μία τόσο ξεκάθαρα προβληματική χώρα για επενδύσειςτην περιοχή του Ροστοφ, τότε μία ερώτηση έρχεται στο μυαλό. Γιατί, τι τους λείπει από εδώ πρόσθεσε σύμφωνα με το ITAR TASS.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι πιθανόν να φταίει ότι το επιχειρηματικό παιχνίδι αλλάζει συχνά κανόνες και υπέδειξε προς τους παρευρισκομένους να γίνει ανοιχτή συζήτηση για το ζήτημα.

Πηγή: ITAR - TASS  - ΑΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23/08/2013 - 19:48