Σούπερ Λίγκα: Το πανόραμα της 2ης αγωνιστικής

«Βόμβες μεγατόνων» έριξαν ο Πανιώνιος και ο Παναιτωλικός στην αυλαία της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα επί του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

Ηχηρή «σφαλιάρα» έριξε ο Παναιτωλικός στον ΠΑΟΚ λίγες ημέρες πριν αντιμετωπίσει τη Σάλκε στον επαναληπτικό της Τούμπας για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι νεοφώτιστοι κέρδισαν άνετα με 2-0 τον δικέφαλο σε παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών (λόγω τιμωρίας) και έστειλαν… προειδοποιητικό μήνυμα στον Στέφενς και τους παίχτες του. Στη Νέα Σμύρνη διαστάσεις θριάμβου πήρε η νίκη του Πανιωνίου επί του Παναθηναϊκού με 3-0. Τέλος ση Βέροια η βασίλισσα του Βορρά νίκησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-0 τον ΟΦΗ. Το κυρίως πιάτο της 2ης αγωνιστικής σερβίρεται την Κυριακή και η αυλαία θα πέσει την Δευτέρα με τον αγώνα του Εργοτέλη με τον Λεβαδειακό.

Αναλυτικά:

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 3-0

 

Διαστάσεις θριάμβου έδωσε στη νίκη του ο Πανιώνιος επί του Παναθηναϊκού κερδίζοντας άνετα με το εμφατικό 3-0. Τα γκολ για τους «κυανέρυθρους» πέτυχε ο Κολοβός στο 40’ και ο Κολοβός στο 71’ ενώ το τρίτο ήταν αυτογκόλ του Μαρινάκη στο 88’. Ο Παναθηναϊκός τελείωσε το ματς με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Μέντες στο 84’ με δεύτερη κίτρινη.

Κακό θέαμα πρόσφεραν οι δύο ομάδες στα πρώτα 35 λεπτά του αγώνα με πρώτη καλή στιγμή το σουτ του Καρέλη στο 38’ που πέρασε άουτ. Ωστόσο στο 40’ ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ με τον Αραβίδη όταν απέφυγε τον Κουτρουμπή και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Καπίνο 1-0.

Στο 47’ οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με τον Μπεργκ αλλά το σουτ του Σουηδού πέρασε ψηλά άουτ. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης και στο 63’ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Μπεργκ αλλά ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε ενστικτωδώς και κράτησε το μηδέν για την εστία του. Ο Πανιώνιος στο 71ο λεπτό έβαλε γερές βάσεις για τη νίκη του όταν ο Κολοβός έγινε αποδέκτης της μπάλας και αφού απέφυγε τους αντιπάλους του πλάσαρε ιδανικά τον Καπίνο για το 2-0. Στο 84’ οι «πράσινοι» αναγκάστηκαν να παίξουν με δέκα παίχτες καθώς ο Μέντες αντίκρισε για δεύτερη φορά τη κίτρινη κάρτα σε διάστημα δύο λεπτών (82’, 84’) και οι «κυανέρυθροι» ολοκλήρωσαν την θριαμβευτική τους νίκη με τρίτο τέρμα που ήρθε στο 88’ όταν σε σέντρα του Κούρντι ο Μαρινάκης με αυτογκόλ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Κίτρινες: Κολοβός / Λαγός, Ζέκα, Μέντες

Κόκκινη: 84' Μέντες

Διαιτητής: Δ. Στυλιαράς

Πανιώνιος (Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Παντίδος, Αυλωνίτης, Κούρος, Μητρόπουλος, Μενδρινός, Παναγιωτούδης (58' Ντούνης), Κολοβός (81' Πάνος), Λάσνικ (66' Καλτσάς), Αραβίδης

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Λαγός (46' Μπεργκ), Μπαϊράμι (85' Αμπεΐντ), Ζέκα, Ντίνας, Καρέλης (66' Μουζακίτης)

 

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 2-0

Στην… πρόβα τζενεράλε ενόψει του επαναληπτικού με την Σάλκε στη Τούμπα για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ έδειξε και πάλι τις χτυπητές αδυναμίες του στην άμυνα στο Αγρίνιο όπου γνώρισε δίκαια την ήττα με 2-0 από τον νεοφώτιστο Παναιτωλικό.

Οι γηπεδούχοι δεν επηρεάστηκαν από τις άδεις κερκίδες (λόγω τιμωρίας), επέβαλλαν τον ρυθμό τους

Αποφασισμένος μπήκε στο γήπεδο ο Παναιτωλικός σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που ξεκίνησε πολύ μουδιασμένα δίνοντας χώρο στους γηπεδούχους. 

Ο Παναιτωλικός με κύριο εκφραστή τον Μπόγιοβιτς δημιουργούσε συχνά πυκνά εστίες κινδύνου για την άμυνα του ΠΑΟΚ με τον Χακόμπο να αναδεικνύεται σε… ήρωα για τον δικέφαλο. Ωστόσο στο τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου μέρους (42’-45’) οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βάλουν στο καναβάτσο τον ΠΑΟΚ και να βάλουν τις βάσεις για μία σπουδαία νίκη. Η αρχή έγινε στο 42ο λεπτό όταν ο Μπόγιοβιτς που έφυγε στη πλάτη της άμυνας και βρέθηκε τετ α τετ με τον κίπερ του ΠΑΟΚ πλάσαρε σωστά ανοίγοντας το σκορ (1-0).Στις καθυστερήσεις ο Παναιτωλικός προκάλεσε νέο μεγαλύτερο σοκ στους παίχτες του ΠΑΟΚ όταν ο Μελισσάς με κεφαλιά αξιοποίησε το γέμισμα του Θεοδωρίδη και έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Χακόμπο για το 2-0. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο μισό έχοντας πλέον την κατοχή της μπάλας αλλά στο 77’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά σε τρίτο γκολ με τον Καμαρά που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χακόμπο. Στο 87’ ο Κίτσιου ανέτρεψε τον Ιωάννου στη περιοχή ο Καμαρά εκτέλεσε το πέναλτι αλλά έστειλε τη μπάλα στη ρίζα του δοκαριού. Ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη ευκαιρία του στο 88’ με κεφαλιά του Αθανασιάδη που χτύπησε στο οριζόντιο και έφυγε άουτ.

Κίτρινες: 26' Τζούνιορ, 42' Μπόγιοβιτς / 41' Νέτσιντ, 47' Βίτορ, 64' Τζιόλης, 64' Αθανασιάδης

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Κούσας, Καμαρά (90' Μύγας), Μελισσάς, Θεοδωρίδης (72' Γοδόι), Σίλβα Tζούνιορ, Γκάλο, Μπακάκης, Ιωάννου, Μπόγιοβιτς (78' Παπουτσογιαννόπουλος), Μπελόν.

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Χακόμπο, Σκόνδρας, Λούκας, Στοχ, Λόπεθ, Βίτορ, Τζιόλης (68' Γεωργιάδης), Κάτσε, Νέτσιντ (46' Αθανασιάδης), Κίτσιου, Ολίσε (46'

 

Βέροια-ΟΦΗ 2-0

Πλούσιο σε συγκινήσεις ματς έγινε στη Βέροια με τους γηπεδούχους να επικρατούν άνετα του ΟΦΗ με 2-0. Μόλις στο 6ο λεπτό η Βέροια κέρδισε πέναλτι αλλά ο Μρντάκοβιτς νικήθηκε στην εκτέλεση του από τον Δασκαλάκη. Η απάντηση του ΟΦΗ ήρθε στο 10’ όμως ο Μιλιάζες σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε με την Βέροια να χάνει άλλη μία ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά πίεσαν τους Κρητκούς και στο 67’ άνοιξαν το σκορ με τον Μπεν (1-0). Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει ψάχνοντας τον τρόπο να ισοφαρίσει, όμως το ματς ουσιαστικά έληξε στο 82’ όταν ο Μπεν έκανε τη σέντρα και ο Μρντάκοβιτς με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-0.  

Κίτρινες: 4΄Μπάρμπας , 76 Ορέστες - 6΄Ζβασίγια, 83΄Γκαλέτι

Διαιτητής: Παππάς (Αθήνα)

Βέροια: Αναστασόπουλος, Γεωργειάδης, Αμαραντίδης, Ορέστες, Μπάρμπας, Τραπ, Καλτσάς (Παυλίδης 90+3), Μπεν, Μπαργκάν (64΄Ρίος), Μρντάκοβιτς (90+1 Μάνος), Ότσοϊς

ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Ζβασίγια, Τριποτσέρη (46΄Ζόρο (70΄Γκαλέτι), Καλαϊτζής, Μακρής, Κουτσιανικούλης (12΄Νιμανί), Ζε, Όγιος, Περογαμβράκης

 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Βέροια-ΟΦΗ 2-0

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 2-0

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 3-0

 

Κυριακή (25/8)

Ξάνθη-Πανθρακικός 19:15

Αρης-Καλλονή 19:15

ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Σμύρνης 19:15

Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης 19:15

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 21:30

Δευτέρα (26/8)

Εργοτέλης-Λεβαδειακός 21:30

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54