Κ. Αρβανιτόπουλος: Με 10.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς η σχολική χρονιά

Καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει, όλοι οι εκπαιδευτικοί από τον Σεπτέμβριο του 2013 αποκτούν οργανική θέση και τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, διαβεβαιώνει ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Σχολιάζοντας τις προειδοποιήσεις της ΟΛΜΕ για απεργίες λέει ότι «εκφράζει μια ισχνή μειοψηφία» και τονίζει ότι όσοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, θα αξιοποιηθούν σε άλλες θέσεις του δημοσίου, εντός του τριμήνου.

Παραδέχεται, ωστόσο, ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με 10.000 λιγότερους αναπληρωτές, αποτέλεσμα της δημοσιονομικής πολιτικής.

Στο μεταξύ, με απεργία διαρκείας απειλεί το υπουργείο Παιδείας η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ). Η οριστική απόφαση για τις κινητοποιήσεις αναμένεται να ληφθεί από τις ΕΛΜΕ, οι οποίες συνεδριάζουν την Τρίτη 27 Αυγούστου.

Σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί αποφασίσουν κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση θα επιστρατεύσει και πάλι τους εκπαιδευτικούς, τονίζουν πηγές του Μαξίμου και εκτιμούν ότι η επίταξη δεν θα δημιουργήσει μείζον πολιτικό ζήτημα, δεδομένου πως η κοινωνία έχει εξουθενωθεί και απορρίπτει αυτές τις συνδικαλιστικές πρακτικές.

Πηγή: ΝΕΤ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25/08/2013 - 13:05