Ειδήσεις από ΕΡΑ Κομοτηνής

Καθηλωμένος στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης εδώ και μέρες μετά και την προσβολή του από τον ιό του Δυτικού Νείλου βρίσκεται ένας ηλικιωμένος ξανθιώτης, όπως γράφει το thrakitoday. Πρόκειται για άνδρα κάτοικο του Μαγικού του δήμου Αβδήρων Ξάνθης ο οποίος την περασμένη Τετάρτη παρουσιάστηκε στο Νοσοκομείο της πόλης με υψηλό πυρετό. Αρχικά δεν κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του, ωστόσο δυο ημέρες μετά και με την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται ο ίδιος εισήχθη στην Παθολογική. Από τον εργαστηριακό έλεγχο των εξετάσεων προέκυψε πως είχε προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με το νευρολογικό του σύστημα να εξασθενεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί προσωρινά να περπατήσει.

ΘΕΜΑ : Πρόσκληση 13ης συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ.
Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική Συνεδριάζουν σήμερα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στις 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) 1ος όροφος, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η πρόταση σχεδιασμού και κατάρτισης αναπτυξιακού προγραμματισμού της περιόδου 2014 – 2020, Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ερώτηση
Ερώτηση : «Σχετικά με τη διάνοιξη και την έναρξη της κυκλοφορίας του κάθετου άξονα Νυμφαία-Μακάτζα» κατέθεσε ο επικεφαλής της Οικολογικής Συνεργασίας Δημήτρης Χαρίτου στο Π.Σ. «Το έργο του κάθετου άξονα στην πραγματικότητα μένει ανολοκλήρωτο αφού σταματά στον κόμβο στο ύψος του Τυχηρού. Είναι κατ΄ όνομα κάθετος άξονας στην Εγνατία οδό αφού υπολείπονται περίπου 6 χιλ. για να συνδεθεί με τον κόμβο της Εγνατίας οδού. Παρότι ο συνολικός προϋπολογισμός για την ολοκλήρωση του έργου έχει ήδη προσαυξηθεί κατά 50% του αρχικού. Ενώ σήμερα είναι άγνωστο το πότε θα ολοκληρωθεί μια και δεν υπάρχουν ούτε οριστικές μελέτες ούτε είναι εξασφαλισμένοι οι νέοι πόροι που θα απαιτηθούν.» αναφέρεται μεταξύ άλλων. Ζητώντας να συζητηθεί το θέμα προ ημερησίας διάταξης, προκειμένου να διαμορφωθούν θέσεις και αιτήματα για την ολοκλήρωση του έργου και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ανέκυψαν και θα ανακύψουν στο άμεσο μέλλον.

Συνάντηση με τον Υπουργό
Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, πραγματοποίησε την Πέμπτη 22.08 ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, μαζί με τον πρ. αντινομάρχη Ροδόπης και νυν δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Κομοτηνής, Μεχμέτ Δεβετζήογλου. Αντικείμενο της συνάντησης υπήρξαν οι τελευταίες εξελίξεις στον αγροτικό τομέα και κυρίως, στην καλλιέργεια του καπνού. Ο Υπουργός ενημέρωσε τους δύο άντρες για επιδοτούμενα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και στοχεύουν στη στήριξη των καπνοπαραγωγών. Ακολούθησε συζήτηση για την νέα προγραμματική περίοδο (νέα ΚΑΠ) και τις αλλαγές που θα φέρει στον πρωτογενή τομέα.

----

Τήν Κυριακήν 1ην Σεπτεμβρίου στις 7ην μ.μ. ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας καί Κομοτηνῆς κ.Παντελεήμων θά τελέση εἰς τόν χῶρον τοῦ Ἐπισκοπικοῦ Ναοῦ τῆς ἀρχαίας Μαξιμιανουπόλεως τόν Ἑσπερινόν τῆς Ἰνδίκτου και τήν Δοξολογίαν ἐπί τῇ ἐνάρξει τοῦ νέου Ἐκκλησιαστικοῦ Ἔτους. Καλοῦνται οἱ ἐκπρόσωποι τῶν Ἀρχῶν, τῶν Ὀργανώσεων καί πάντες οἱ Ὀρθόδοξοι Χριστιανοί νά συμμετάσχουν εἰς τάς ἀκολουθίας ταύτας διά τῶν ὁποίων θά ἀναβιώση μετά πολλούς αἰῶνας ἡ λατρευτική παράδοσις τοῦ χώρου τούτου.

----

Συγκέντρωση σχολικού υλικού

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κομοτηνής, οργανώνει μια σειρά δράσεων με σκοπό τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για παιδιά άπορων μονογονεϊκών και πολύτεκνων οικογενειών του Δήμου Κομοτηνής, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών του Δήμου Κομοτηνής και με τον Σύλλογο Πολυτέκνων του Νομού Ροδόπης. Συγκεντρώνουμε σχολικές τσάντες, σχολικά βιβλία και βοηθήματα, κασετίνες, τετράδια, στυλό, μολύβια, γόμες, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, φόρμες γυμναστικής και αθλητικά είδη. Παράκληση, όλα τα είδη που θα προσφερθούν να είναι σε καλή κατάσταση, έτοιμα για χρήση ή καινούρια. Σκοπός της δράσης αυτής είναι η ενίσχυση μονογονεϊκών οικογενειών και πολύτεκνων οικογενειών που έχουν Τρία ή και περισσότερα παιδιά και εισόδημα κάτω των 7.000 Ευρώ. Η συγκέντρωση του υλικού θα γίνεται καθημερινά στα γραφεία της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επί της οδού Φιλικής Εταιρίας 63 ( κτίριο 13ου Δημοτικού Σχολείου ), τηλ. 25310 70256.

Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής

Συνεδριάζουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής στις 29 Αυγούστου 2013, ημέρα της εβδομάδας Πέμπτη και ώρα 7.30 το απόγευμα, σε TAKTIKH συνεδρίαση με θέματα ημερήσιας διάταξης μεταξύ άλλων: Κατάργηση θέσεων λαϊκής αγοράς. Ενίσχυση οικονομικά αδυνάτων κατοίκων του Δήμου Κομοτηνής. Δωρεάν παραχώρηση ή μη της χρήσης αθλητικών χώρων - γηπέδων των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Κομοτηνής σε Πολιτιστικούς Αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου μας, για τη διεξαγωγή αγώνων πρωταθλήματος ποδοσφαίρου περιόδου 2013-2014.

Τετραήμερο Γιορτής και Λήξης των Θερινών Τμημάτων του Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (3-12)
Ξεκινά σήμερα η γιορτή του Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Γραφείου Εθελοντισμού που θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 30 Αυγούστου με ονομασία «Αυγουστιάτικο Ταξίδι». Η γιορτή έχει ως στόχο την ψυχαγωγία και ενημέρωση των παιδιών μέσα από επισκέψεις σε χώρους όπως το μουσείο και σχολή πληροφορικής. Θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις από ανθρώπους της πόλης μας που θα μας μιλήσουν για διάφορα επαγγέλματα. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ο απολογισμός της χρονιάς που πέρασε αλλά και η πληροφόρηση για τη νέα χρονιά.

ΙΔΡΥΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΙΣ ΦΕΡΕΣ

O Δήμος Αλεξανδρούπολης προτίθεται να ιδρύσει στη Δημοτική Ενότητα Φερών Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο. Το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα υπάγεται Επιχειρησιακά και Διοικητικά αποκλειστικά στο Πυροσβεστικό Σώμα, θα λειτουργεί σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο που ισχύει για τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και θα προσφέρει στην τοπική κοινωνία και στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας υπηρεσίες έκτακτων αναγκών και άμεσης βοήθειας 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ίδρυση του Κλιμακίου είναι η ύπαρξη τουλάχιστον δώδεκα (12) Εθελοντών Πυροσβεστών (εκ των οποίων οι τέσσερις να διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης Β’ κατηγορίας και άνω).

Οι Εθελοντές Πυροσβέστες που θα στελεχώσουν το Κλιμάκιο θα εκπαιδευθούν από Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος. Το πρόγραμμα της βασικής εκπαίδευσης έχει διάρκεια 120 ώρες και περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση. Οι Εθελοντές Πυροσβέστες μετά από εθελοντική (άμισθη) προσφορά τριών ετών αποκτούν το δικαίωμα της υποβολής αίτησης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πρόσληψή τους ως εποχικό προσωπικό με αυξημένη μοριοδότηση. Όσοι ενδιαφέρονται για υποβολή αίτησης και για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία της Δημοτικής Ενότητας Φερών, στο Δημοτικό Κατάστημα Φερών, στην κ. Νάκου Μαρία και στο τηλέφωνο 2555350074 ή στο τηλεφωνικό κέντρο 25553500

Γιορτές παλιάς Πόλης
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Κώστας Μακεδόνας, αλλά και η φημισμένη Ματούλα Ζαμάνη, θα βρεθούν στην κεντρική σκηνή της παλιάς πόλης. Από τις 1 μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται οι Γιορτές Παλιάς Ξάνθης 2013. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Κώστας Μακεδόνας αλλά και η φημισμένη Ματούλα Ζαμάνη, θα βρεθούν στην κεντρική σκηνή της Παλιάς Πόλης. Η εμφάνιση τοπικών αξιόλογων σχημάτων στην πλατεία Μητροπόλεως συνεχίζεται και αυτή τη χρονιά με τους Underhill West που έχουν αφήσει άριστες εντυπώσεις στις εμφανίσεις τους στη Βόρεια Ελλάδα. Κάθε βράδυ στις 22.00 θα υπάρχει συναυλία στη νεανική και εναλλακτική σκηνή, στην Πυξίδα, θεσμός που έχει στεφθεί με επιτυχία και φιλοξενεί νεανικά συγκροτήματα από την ευρύτερη περιοχή.

Άγιος Φανούριος
Πανηγυρικός εσπερινός και περιφορά της ιερής εικόνας θα τελεστεί σήμερα παρουσία του Σ.Μ. Μ. και Κομοτηνής κ. Παντελεήμωνα στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στις 7 το απόγευμα στην Σάλπη. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική και θρακιώτικα εδέσματα στην πλατεία του χωριού με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Σάλπης.

Πανθρακικός
Η Ξάνθη νικώντας με 1-0 τον Πανθρακικό στο ντέρμπι της Θράκης, πήρε τους πρώτους βαθμούς της στο Πρωτάθλημα, ενώ ο Πανθρακικός που στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν καλύτερος, παρέμεινε με τον έναν βαθμό που πήρε την πρώτη αγωνιστική στο παιχνίδι της Λιβαδειάς.
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, πέτυχε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Σολάρι. Ο Έμπο τραυματίστηκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου στα πλευρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ξάνθης. Ο Νίκος Καραγεωργίου, μιλώντας για την πρώτη νίκη φέτος της ομάδας του στο Πρωτάθλημα, είπε: «Το πιο σημαντικό κέρδος του αγώνα, πέρα από τους τρεις βαθμούς, ήταν και το ψυχολογικό. Πέρυσι η ομάδα νικούσε εκτός έδρας και δε μπορούσε να νικήσει στα Πηγάδια. Η νίκη αυτή θα μας δώσει θετική αύρα και ψυχολογία για να κάνουμε στα επόμενα παιχνίδια, την έδρα μας κάστρο». Ο Άκης Μάντζιος, δεν ήταν ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αφού είπε: «Το αποτέλεσμα ήταν άδικο. Δεχθήκαμε ένα εύκολο γκολ, όταν είχαμε μείνει με δέκα παίκτες. Είναι κρίμα για την προσπάθεια των παιδιών. Χάσαμε ένα παιχνίδι, δίχως ο αντίπαλος, να μπει στην περιοχή μας».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54