Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Με πολιτικό χρώμα η συναυλία Μικρούτσικου
Πολιτικό χρώμα απέκτησε η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στο θέατρο «Ολύμπια» στο Φλόκα την Παρασκευή του βράδυ. Πριν από την έναρξή της, έγιναν παραστάσεις διαμαρτυρίας από εκπροσώπους της ΕΡΑ Πύργου και της ΕΛΜΕ Ηλείας, τις οποίες επιδοκίμασε η συντριπτική πλειοψηφία του κοινού που παραβρέθηκε εκεί, ενώ αιχμές κατά της κυβερνητικής πολιτικής άφησε και ο ίδιος ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος.

Οι οριστικοί πίνακες για εγγραφή στους Παιδικούς Σταθμούς
Ανακοινώθηκαν σήμερα νωρίς το πρωί οι οριστικοί πίνακες με τις μητέρες που θα εγγράψουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς για τη νέα σεζόν. Οι εντολές τοποθέτησης των ωφελούμενων μητέρων θα είναι διαθέσιμες στο site της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης έως την Παρασκευή 30/8/2013. Οι ωφελούμενες θα πρέπει να τις αναζητήσουν στη δομή όπου έχουν επιλεγεί, προκειμένου να εγγράψουν το ή τα παιδιά τους μέχρι και τις 13/9/2013. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα, μετά την οριστικοποίηση των συνολικών πρόσθετων πόρων που θα διατεθούν στο πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί συμπληρωματική τοποθέτηση παιδιών σε διαθέσιμες θέσεις με βάση τον πίνακα με τις επιλαχούσες.

Ένα Δημοτικό και τρία Νηπιαγωγεία ολοήμερα
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη μετατροπή 113 Νηπιαγωγείων σε Ολοήμερα από το σχολικό έτος 2013-2014, χωρίς αύξηση του συνολικού αριθμού των οργανικών θέσεων νηπιαγωγών της χώρας. Στην Ηλεία ως ολοήμερα θα λειτουργήσουν το 6ο νηπιαγωγείο Πύργου, το νηπιαγωγείο Κυλλήνης και το νηπιαγωγείο Μυρτιάς. Παράλληλα, το υπουργείο όρισε ως Ολοήμερα από το σχολικό έτος 2013-2014, επίσης χωρίς αύξηση του συνολικού αριθμού των οργανικών θέσεων δασκάλων της χώρας, 29 Δημοτικά Σχολεία. Για την Ηλεία ορίστηκε ως ολοήμερο το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας.

Τρισάγιο για το ολοκαύτωμα στην Αρτέμιδα
Tρισάγιο στη μνήμη των τριών πυροσβεστών στο σημείο που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο κατά τις πυρκαγιές του 2007, τελέστηκε το Σάββατο. Έξι χρόνια μετά, κανείς δεν ξέχασε τους τρεις πυροσβέστες που χάθηκαν στις φλόγες της φονικής πυρκαγιάς στην Αρτέμιδα. Οπως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, οι συνάδελφοί τους, μόνιμοι και εποχικοί πυροσβέστες, απέτισαν φόρο τιμής. Μετά την τέλεση του τρισάγιου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτη Γιαννακόπουλο και από εκπροσώπους μονίμων και εποχικών πυροσβεστών. Εξάλλου, τρισάγιο για τους ανθρώπους που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο στις φλόγες τέλεσαν οι συγγενείς τους το Σάββατο το απόγευμα στην Αρτέμιδα.

Φρούδες οι ελπίδες των εμπόρων
Υποτονικός ήταν ο πρώτος μήνας των εκπτώσεων, καθώς χαρακτηρίστηκε από πτώση του τζίρου κατά 40%, ενώ η κίνηση στην αγορά της Ηλείας αυξήθηκε μόνο μία εβδομάδα πριν το Δεκαπενταύγουστο, σύμφωνα με δηλώσεις των Εμπορικών Συλλόγων του Νομού μας, γεγονός που προοιωνίζει ένα πολύ σκληρό φθινόπωρο, όπως τονίζουν οι έμποροι που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους.

Ενημερωτική εκδήλωση στη Ζαχάρω
Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στη Ζαχάρω, την οποία διοργάνωσε ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος, για το Ειδικό Σχέδιο της παραλιακής ζώνης Ζαχάρω – Καϊάφας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κατατέθηκε πλήθος τεκμηριωμένων προτάσεων για την ήπια ανάπτυξη της περιοχής, μεταξύ των οποίων η δημιουργία οικολογικού κάμπινγκ, ο εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων και η ανέγερση μικρών τουριστικών καταλυμάτων, η βελτίωση των εγκαταστάσεων των ιαματικών λουτρών, η δημιουργία δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης κ.ά.

Καιρός
Αίθριο λοιπόν καιρό προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ στη Δυτική Ελλάδα. Ανεμοι στο Ιόνιο βορειοανατολικοί ασθενείς. Θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54