Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 ΔΕΥΤΕΡΑ 26  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

 
 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ.
Συνεδριάζει την  επόμενη Τετάρτη 28 του μηνός το Δημοτικό Συμβούλιο, με εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη συνολικά 74 θέματα.
Η συνεδρίαση του σώματος έχει αναβληθεί μέχρι τώρα 3 φορές συνεχώς, με τελευταία  τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, που αναβλήθηκε λόγω ελλείψεως απαρτίας.  
Η απαρτία οφειλόταν στο ότι δεν προσήλθαν στην αίθουσα του της συνεδρίασης  οι 3 παρατάξεις της μειοψηφίας,  διαμαρτυρόμενοι γιατί δεν είχε ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη η συζήτηση για καίρια τοπικά προβλήματα. Σημειώνεται ότι εκτός από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης απουσίαζαν και 7 σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ  
•    Συνελήφθη προχθές   το πρωί στον Κάβο της νότιας Κέρκυρας 39χρονη ημεδαπή ρομά για κλοπή. Είχε αφαιρέσει με τη μέθοδο της απασχόλησης από 19χρονο παραθεριστή ένα κινητό τηλέφωνο.
•    Συνελήφθη προχθές   το πρωί στο Αεροδρόμιο   34χρονος υπήκοος Συρίας για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη Χώρα καθώς και για πλαστογραφία ταξιδιωτικού εγγράφου. Εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, κατά την διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου, στους οποίους επέδειξε πλαστό διαβατήριο Ιταλικών Αρχών, με σκοπό να ταξιδέψει σε χώρα της Βόρειας Ευρώπης.
•    Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα   υπόθεση παράνομης διακίνησης μη νόμιμου μετανάστη και συνελήφθησαν προχθές το πρωί στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας, 32χρονος Σύριος διακινητής και δύο αλλοδαποί 38χρονος υπήκοος Ιράκ και 25χρονη υπήκοος Συρίας, μη νόμιμοι μετανάστες.  Ο 32χρονος υπήκοος Συρίας και οι δύο αλλοδαποί  εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης αλλοδαπών σε Ευρωπαϊκές χώρες, μέσω του αεροδρομίου της Κέρκυρας.
 

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΡΟΩΝ – ΕΚΡΟΩΝ
Με την ηγεσία και τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Ανάπτυξης συναντάται σήμερα τη Δευτέρα το μεσημέρι η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος με θέμα την  εγκατάσταση των συστημάτων εισροών - εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων.
Σύμφωνα με τον Αντώνη Σάκκο, η προθεσμία για την εγκατάσταση του συστήματος στην Κέρκυρα λήγει στις 27 Μαρτίου.
Ο κ. Σάκκος είπε, επίσης, ότι η κίνηση το εφετινό καλοκαίρι είναι μειωμένη σε ποσοστό 10%, κυρίως λόγω της απουσίας Ελλήνων και Ιταλών τουριστών.
Και προσέθεσε   ότι από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα έχουν κλείσει στην Κέρκυρα 10 πρατήρια επί συνόλου 80 πρατηρίων υγρών καυσίμων


ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ
Τριήμερο συνέδριο με θέμα τη βία και τον πολιτισμό οργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ στις 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου, με την ευκαιρία της επετείου του βομβαρδισμού της Κέρκυρας από τους Γερμανούς.
Το Συνέδριο περιλαμβάνει  - εκτός από το επιστημονικό σκέλος -  και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ οι κυρίως εργασίες του θα φιλοξενηθούν στην Ιόνιο Βουλή.


ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΕΦΟΡΕΙΑ
Δεν θα πραγματοποιηθούν συναλλαγές με το κοινό στις εφορίες της Κέρκυρας την Πέμπτη 29/8, την Παρασκευή 30/8 και τη Δευτέρα 2/9, ενώ, την Τετάρτη 28/8, η συναλλαγή με το κοινό θα λήξει στις 1 το μεσημέρι, λόγω αναβάθμισης του συστήματος TAXIS.


ΚΑΔΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Την προμήθεια και τοποθέτηση πέντε ειδικών κάδων γυαλιού στην πόλη της Κέρκυρας ανακοίνωσε   ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σπύρος Ρίγγας, τονίζοντας την αναγκαιότητα προώθησης και στήριξης της ανακύκλωσης.  
Τα σημεία που τοποθετούνται οι πέντε ειδικοί κάδοι είναι:
1.    Άνω Πλατεία, άνοδος Καποδιστρίου, μετά τη νησίδα στο Πεντοφάναρο.
2.    Οδός Ασπιώτη, άνοδος προς τον κινηματογράφο ΟΡΦΕΑΣ
3.    Άλσος Γαρίτσας – Ανεμομύλου, οδός Αλκιβιάδου Δαρρή
4.    Πλατεία Ψυχιατρείου, Σαρόκο
5.    Πλατεία Μαντουκιού.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

•    H Kερκυραϊκή Σκηνή, μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η κωμωδία του Γ. Παπασίνου "Αδιόρθωτοι, Αταίριαστοι & Αμετανόητοι", συνεχίζει με δύο ακόμα παραστάσεις,  χθες και σήμερα, στο θέατρο του Μον Ρεπό «Ρένα Βλαχοπούλου» στις 9 μ.μ.
•    Τις "Σφήκες" του Αριστοφάνη παρουσιάζει την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στο Θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου ο Τάκης Ζαχαράτος, ο οποίος παίζει για πρώτη φορά αρχαίο δράμα. Στη σκηνοθεσία ο Νίκος Χανιωτάκης.  
•    Εκδήλωση αφιερωμένη στο Μάνο Ελευθερίου θα πραγματοποιήσει το ΔΗΠΕΘΕ τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στην Κάτω Κορακιάνα. Η εκδήλωση θα επαναληφθεί στη βόρεια και τη νότια Κέρκυρα
•    Μεγάλη επιτυχία είχε η συναυλία διαμαρτυρίας που οργάνωσε η «Επιτροπή αγώνα ΙσSOS» στην Αγία Τριάδα των Αργυράδων χθες    το απόγευμα. Στόχος των διοργανωτών ήταν να προβληθεί η  θέση τους κατά των  ιδιωτικοποιήσεων  και της εκποίησης δημόσιας περιουσίας και  να  ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες στο θέμα αυτό. Συμμετείχαν  ο Κερκυραίος μουσικοσυνθέτης Σπύρος Σαμοΐλης και ο Διονύσης Τσακνής με   την ομάδα του,  ο  Γιώργος Λεούσης, ο Ανδρέας Γαστεράτος, το Χορευτικό του ΦΑΕΘΩΝΑ Λευκίμμης, η Χορωδία Πετριτή και το χορευτικό Βιταλάδων. Κεντρικό σύνθημα της διοργάνωσης είναι ήταν «Δεν πουλάμε το μέλλον των παιδιών μας, ο Ίσσος είναι πηγή Ζωής»

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54