Η αντίδραση του Βερολίνου στις δηλώσεις Στουρνάρα

“Δεν είμαι ψυχολόγος ούτε εκπρόσωπος Τύπου άλλων υπουργών” απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, σε ερώτηση για τα κίνητρα των δηλώσεων του Γιάννη Στουρνάρα. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, είπε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται δεύτερο κούρεμα χρέους, γιατί, μπορεί να μειώσει το χρέος της με άλλους τρόπους, όπως μέσα από τη χαλάρωση των όρων στα υφιστάμενα πακέτα. Παράλληλα,  με συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής, εκτίμησε  ότι η νέα βοήθεια προς την Ελλάδα θα είναι της τάξης των 10 δισ. ευρώ. «Αν χρειαστεί περαιτέρω στήριξη η Ελλάδα, αυτή θα είναι της τάξεως των 10 δισ. ευρώ, πολύ μικρό ποσό δηλαδή συγκριτικά με τα προηγούμενα μνημόνια. Και δε μιλάμε για νέο μνημόνιο, αλλά για ένα πακέτο οικονομικής στήριξης, χωρίς νέους όρους. Εξάλλου, μέχρι το 2016 έχουν τεθεί οι στόχοι -οι υποχρεώσεις μας- και δε μπορούν να απαιτηθούν άλλα μέτρα, ούτε να τεθούν άλλοι στόχοι», ανέφερε.

 

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, είπε ότι δεν γνωρίζει αν ο Γιάννης Στουρνάρας, είχε υπόψη του τι θα προκύψει τους επόμενους μήνες.

Αλλά και σε αυτήν την περίπτωση, υποστήριξε, αρμόδια να ελέγξει είναι η τρόικα.

Κατά τα λοιπά ισχύει αυτό που έχει συμφωνηθεί, ότι δηλαδή μόλις το δεύτερο εξάμηνο του 2014 θα εξετασθούν και θα δοθούν απαντήσεις για πιθανές ανάγκες της Ελλάδας.

Πηγή: DW - Ναυτεμπορική

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54