Ειδήσεις από ΕΡΑ Πύργου

Στους 862 οι εισαχθέντες από την Ηλεία

862 συνολικά Ηλείοι μαθητές από  τους 1.134 που έλαβαν μέρος στις  Πανελλαδικές εξετάσεις, εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ειδικότερα, από τα Γενικά Λύκεια της Ηλείας ,στα ΑΕΙ και ΤΕΙ εισάγονται  696 μαθητές και 80 από τα ΕΠΑΛ, ενώ με το 10% από προηγούμενες χρονιές εισάγονται ακόμα 56 υποψήφιοι σε ΑΕΙ και άλλοι 30 σε ΤΕΙ.


Αρκετοί σπουδαστές στα Τμήματα της Ηλείας

Συνολικά 362 σπουδαστές εισάγονται στα ΤΕΙ της Ηλείας. Ύστερα από την ανακοίνωση των βάσεων χθες, στο νεοσύστατο τμήμα του Πύργου «Διοίκηση, Οικονομία, Επικοινωνία Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων» εισάγονται 182 πρωτοετείς φοιτητές, ενώ παραμένει σε λειτουργία ως το 2018 το ΤΕΙ Πληροφορικής και ΜΜΕ, αλλά δίχως να δέχεται εισακτέους. Οι φοιτητές της Μουσειολογίας εντάσσονται στο νέο τμήμα. Παράλληλα, στο επίσης νεότευκτο τμήμα της Αμαλιάδας «Τεχνολόγων Γεωπόνων» εισάγονται 180 φοιτητές. Σε αυτούς αναμένεται  να προστεθεί και ένας αριθμός φοιτητών από το τμήμα Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας που μεταφέρεται στην Αμαλιάδα από το Μεσολόγγι.


Απεργία για την διαθεσιμότητα στον ΤΑΠ Πύργου


Κλειστός μέχρι την Τρίτη θα παραμείνει ο ΤΑΠ Πύργου, καθώς απεργούν οι εργαζόμενοι στον Τομέα, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα στην οποία θέτει το υπουργείο όλους τους εργαζόμενους της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εργων, μεταξύ των οποίων του Τομέα Αποκατάστασης Πυροπλήκτων Πύργου και του αντίστοιχου Σεισμοπλήκτων της Πάτρας, όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Πύργου η περιφερειακή σύμβουλος Νίκη Κοκκαλιάρη.
 

Σε υψηλό κίνδυνο για τον ιό Δυτικού Νείλου

Η  Ηλεία, βρίσκεται μεταξύ   των τριών  νέων περιοχών,  οι άλλες δύο είναι  η Γλυφάδα και η Κέρκυρα, που μπήκαν  χθες  από το ΚΕΕΛΠΝΟ στις λίστες υψηλού κινδύνου για τον ιό του Δυτικού Νείλου, λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας μολυσμένων κουνουπιών.  Οι επιστήμονες του Κέντρου βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή αφού μέχρι στιγμής έχουν νοσήσει 49 συνάνθρωποί μας, ενώ ένας έχασε την ζωή του λόγω επιπλοκών από τον ιό. 


Κοινή πρόταση για τα κοιτάσματα Κατακόλου

Κοινή πρόταση κατατέθηκε από τις δύο ανταγωνίστριες κοινοπραξίες για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Κατάκολο, μετά από αίτημα του ΥΠΕΚΑ. Η νέα πρόταση, εφόσον γίνει αποδεκτή από το ΥΠΕΚΑ, έχει λάβει υπόψιν της τις βέλτιστες παραμέτρους από κάθε πρόταση για την αρτιότερη και αποτελεσματικότερη ανάπτυξη του κοιτάσματος στο Κατάκολο.

 

Προσλήψεις για 5 μήνες  στο Δήμο Πύργου

189 άνεργοι, θα προσληφθούν στο Δήμο Πύργου μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αφορά άτομα που διαβιούν σε οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Οι άνεργοι που θα προσληφθούν μέσω ΟΑΕΔ με κριτήρια ΑΣΕΠ, θα εργαστούν για χρονικό διάστημα 5 μηνών με δυνατότητα παράτασης της απασχόλησής τους για ακόμα ενάμιση μήνα, και με μισθό 490 ευρώ για άνεργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για κάτω των 25 ετών. Οι ειδικότητες που θα απασχοληθούν στο Δήμο Πύργου αφορούν τους τομείς Πληροφορικής, Διοικητικών Υπαλλήλων, Οικονομολόγοι, Διοίκησης, Γενικών Καθηκόντων, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Κοινωνιολόγοι, Βρεφοκόμοι Ειδικής Αγωγής, Ψυχολόγοι.


Τυχεροί στην ατυχία τους….

Τύχη βουνό είχαν οι δυο επιβαίνοντες σ’ ένα Ι.Χ αυτοκίνητο που χθες το πρωί, σε τροχαίο που σημειώθηκε λίγο μετά τη Δίβρη. Το τροχαίο έλαβε χώρα περίπου στις 8:00 το πρωί, στο 87ο χιλιόμετρο της Ε.Ο Πατρών - Τριπόλεως. Η οδηγός του οχήματος, για άγνωστη αιτία, έχασε τον έλεγχο του οχήματος που εξετράπη της πορείας του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και ανετράπη στο πρανές του δρόμου. Οι δυο επιβαίνοντες στάθηκαν τυχεροί στην ατυχία τους, αφού η δεξιά πλευρά του δρόμου κατέληγε σε γκρεμό εκατοντάδων μέτρων.

 

Σύλλογος Γονέων για το παιδί

Την προσεχή Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 11:00 πμ, στο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, θα γίνει η Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων για το Παιδί, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Λειτουργίας του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού ΓΟΝ.ΙΣ.

 

Το Φεστιβάλ Οικολογικού ενδιαφέροντος

Αύριο Σάββατο 31 Αυγούστου και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στον ποταμό Αλφειό, πραγματοποιείται το 2ήμερο Φεστιβάλ Οικολογικού ενδιαφέροντος.  Στο χώρο του Φεστιβάλ, θα λειτουργήσουν περίπτερα που θα φιλοξενήσουν εργαστήρια με κατασκευές από ανακυκλούμενα υλικά, βιβλία οικολογικού ενδιαφέροντος, δημιουργίες-γκράφιτι με υλικά που έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί, ενώ το φυσικό τοπίο θα γίνει τόπος «συνάντησης» δεκάδων μελών Ποδηλατικών Συλλόγων, καθώς θα αποτελέσει σημείο λήξης για τις ποδηλατοβόλτες που θα πραγματοποιηθούν τα βράδια του Σαββάτου και της Κυριακής. Παράλληλα και τις δυο βραδιές του Eco Fest θα πραγματοποιηθούν συναυλίες από τοπικά μουσικά σχήματα.

Καιρός

Αίθριος καιρός σήμερα στη Δυτική Ελλάδα Θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Ανεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

 

Ανακοίνωση – πρόσκληση

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Πύργου καλούμε τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, τους Δημάρχους των επτά Δήμων, τις Νομαρχιακές Επιτροπές των κομμάτων, αλλά και τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων, σε συζήτηση για το μέλλον του Ραδιοφωνικού Σταθμού Πύργου της ΕΡΑ στο νέο (υπό διαμόρφωση) φορέα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης,  τη Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 στις 19.00, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Πύργου, στην οδό Ολυμπίων 70.

Θεωρούμε απαραίτητη τη συμμετοχή σας, καθώς σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας στην υπό ίδρυση ΝΕΡΙΤ, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τον ιστορικό μας σταθμό, ο οποίος λειτουργεί αδιαλείπτως 55 χρόνια τώρα.


Αντισυνταγματικές ενέργειες  για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση

Για αντισυνταγματικές ενέργειες έκανε λόγο ο υποψήφιος βουλευτής  των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και έμπειρος πολιτικός παράγοντας του τόπου Γιάννης Κωνσταντόπουλος μιλώντας για τα όσα συνέβησαν σε σχέση με το Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό φορέα .Ο κ. Κωνσταντόπουλος  φιλοξενούμενος στο στούντιο της ΕΡΑ Πύργου σήμερα το πρωι  εξέφρασε την συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και ανέφερε ότι λύση στα σημερινά προβλήματα του τόπου μπορούν να δώσουν οι εκλογές.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54