Πολιτικό εμπάργκο στη Δημόσια Τηλεόραση - Νέες δηλώσεις Π. Καψή

Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ εξακολουθούν να απασχολούν το πολιτικό σκηνικό και την κοινωνία. Για άλλη μια φορά, με δηλώσεις τους εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών απαντώντας στην πρόσκληση για διαβούλευση ενόψει της δημιουργίας της ΝΕΡΙΤ, έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση να είναι ανοιχτή η ΕΡΤ. Την ίδια ώρα, νέες δηλώσεις του Παντελή Καψή προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υφυπουργός της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι της ΔΤ κάνουν άψογα τη δουλειά τους. Και αντί όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να χτίσουμε τη Δ.Τ., έχει βγει ένα μποϊκοτάζ. Τι θέλουν; Να πάμε χωρίς Δ.Τ. στις ευρωεκλογές;». 

Έντονη κόντρα επικράτησε με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι ξεκαθάρισαν στον κ. Καψή ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω στην απόφαση που έχουν πάρει. «Είναι η ίδια λογική το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς αποφάσισε μονομερώς το κλείσιμο. Σήμερα, είναι μαύρο το ραδιόφωνό μου», δήλωσε ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος με τη σειρά του είπε ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν τη νέα Δημόσια Τηλεόραση.

Σχετικές ειδήσεις: «Η ΕΡΤ μοναδικό ελληνικό κανάλι με ανταποκριτή στην Μέση Ανατολή»

ΠΟΣΠΕΡΤ: «Ο διορισμένος Υφυπουργός κ. Καψής για άλλη μια φορά πετάει την μπάλα στην κερκίδα»

Απάντηση Δ. Τρίμη στην επιστολή Θ. Φορτσάκη για το «ελληνικό BBC»

Παρέμβαση 50 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το «μαύρο» στην ΕΡΤ

ΠΟΕΣΥ: Διαβούλευση μόνο με την ΕΡΤ εν λειτουργία

ΠΟΣΠΕΡΤ: Η πραγματική ΔΗΜΟΣΙΑ τηλεόραση είναι εδώ και λέγεται ΕΡΤ

Διαβούλευση , μόνο με την ΕΡΤ εν λειτουργία και τους εργαζομένους στη θέση τους, απαντά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών στην πρόσκληση του προέδρου του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ Θεμιστοκλή Φορτσάκη, σχετικά με τις διαδικασίες δημοσιογραφικής οργάνωσής της .

Μάλιστα τονίζει πως η Ομοσπονδία θα στηρίξει, με όλες τις δυνάμεις της, τις δράσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ και την ΕΤ3 που δίνουν την μάχη με περιορισμένα τεχνικά μέσα, και επιμένουν να «κρατούν ζωντανή την ΕΡΤ», χωρίς να υποκύψουν σε εκβιασμούς και διλήμματα, επιμένουν να «βγάζουν στον αέρα» -τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό προγραμμα- που αποτελεί παράδειγμα επαγγελματικής επάρκειας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Πρόγραμμα -που όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ -απέχει μακράν από αυτό που εκπέμπει το μόρφωμα, που κατ ευφημισμόν λέγεται «ΔΤ».

Οι εγκαταστάσεις της ΕΤ3 στις 7 Σεπτεμβρίου, ημέρα κινητοποίησης όλων των κοινωνικών φορέων στη ΔΕΘ, θα γίνουν επίκεντρο πρωτοβουλιών για να αποκατασταθεί η νομιμότητα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η υπόθεση της ΕΡΤ παραμένει ανοιχτή για τη Δικαιοσύνη, το Κοινοβούλιο και όλη την κοινωνία, τονίζει ο προεδρεύων στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης, σε επιστολή - απάντηση, στην πρόσκληση του προέδρου του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ.

Η ΕΡΤ - σημειώνει ο κ. Τριμης - παραμένει ζωντανή και προστατεύεται από τους ηρωικούς εργαζομένους της σε όλη την Ελλάδα και τα εκατομμύρια πολιτών που παρακολουθούν το καθημερινό τους πλήρες, ελεύθερο και ποιοτικό, όσο γίνεται, υπό τις παρούσες συνθήκες, πρόγραμμα.
Θα ήταν τουλάχιστον αφελές να προσποιηθούμε ότι "δεν τρέχει και τίποτα να ανταλλάξουμε ιδέες για τη ΝΕΡΙΤ, ενώ ο κόσμος έχει αντιληφθεί τι ακριβώς γίνεται στην μνημονιακή Ελλάδα και οι υπουργοί, που σας διόρισαν, έχουν γίνει διεθνώς ρεζίλι, τονίζει στην απάντησή του ο προεδρεύων της ΕΣΗΕΑ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, στην ανακοίνωσή της κατηγορεί τον υφυπουργό Παντελή Καψή ότι λοιδορεί τον αγώνα των εργαζομένων ύπουλα και αντισυναδελφικά, προσπαθώντας να τους διασπάσει για να υλοποιήσει τούς στόχους του και να δικαιώσει τον παχυλό μισθό του, με αναπόδεικτα στοιχεία που τον εκθέτουν. Η απάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι μία και μοναδική. Είναι η ίδια η απάντηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, η οποία διέταξε έρευνα μετά τις καταγγελίες της ΠΟΣΠΕΡΤ, για αδήλωτη εργασία στη Δημόσια Τηλεόραση. Καταγγελίες πού θα εμπλουτισθούν από τον όγκο των παρανομιών που έχουν προκύψει και συνεχίζονται κατά την προσπάθεια λειτουργίας της παράνομης Δ.Τ.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται, οι εκδηλώσεις συμπαράστασης στο Ραδιομεγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή.

 

Απόψε θερινό σινεμά
http://www.ertopen.com/ekdiloseis

Θα προβληθούν δύο ντοκιμαντέρ του Κώστα Βάκκα «Αφγανιστάν» και «Ταξισυνειδησία», που φέρνει στο προσκήνιο μια ξεχασμένη σελίδα της ελληνικής μεταναστευτικής εμπειρίας στην Αμερική. 

Αύριο στο ραδιομεγαρο οι Hakuna Matata, με το δίωρο θέαμα Jambo Kenya. Υπόσχονται μια γνήσια αφρικανική βραδιά με παραδοσιακές στολές, μουσικές, τραγούδια και ακροβατικά.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 31/08/2013 - 12:05