Γ. Βρούτσης: «Οι συντάξεις δεν πρόκειται να θιγούν»

Οι συντάξεις δεν πρόκειται να θιγούν, επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, ενώ διαβεβαίωσε ότι ο 13ος και 14ος μισθός είναι απόλυτα κατοχυρωμένοι. «Κύριο μέλημα του υπουργείου είναι να κλείνει τρύπες και ανοιχτές πληγές του παρελθόντος όπου υπάρχει διαρροή», τόνισε και πρόσθεσε ότι στο εφάπαξ και τις αλλαγές που έρχονται απέδωσε τον εκτροχιασμό του ασφαλιστικού συστήματος στο ότι δίνονταν εφάπαξ, πάνω από το 40% απ΄ αυτό που αναλογούσε σε συνταξιούχους, γεγονός που το απέδωσε σε πολιτικά ρουσφέτια. 

 

Σίγουρος εμφανίστηκε ο Υπουργός Εργασίας  ότι «χιλιάδες νέοι που είναι στην παραγωγική διαδικασία και άλλοι που θέλουν να μπουν θα πάρουν εφάπαξ και επικουρική σύνταξη».

Μιλώντας για την ηλεκτρονική καταγραφή όλου του ιδιωτικού τομέα της Ελλάδας, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει έως 15 Νοεμβρίου και στο τέλος της διαδικασίας θα έχουν καταγραφεί όλοι οι εργαζόμενοι με τους μισθούς τους και το είδος της απασχόλησής τους.

Τα στοιχεία, σύμφωνα με τον Υπουργό θα δώσουν τη δυνατότητα άσκησης πολιτικών απασχόλησης, ενώ θα συμβάλουν στο κυνήγι της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54