Με ένα χρυσό και ένα αργυρό η ελληνική κωπηλασία στο Παγκόσμιο

Άλλη μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία του αθλητισμού της χώρας μας, έγραψε την Παρασκευή, η ελληνική κωπηλασία με την κατάκτηση 2 μεταλλίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που διεξάγεται στη λίμνη Ντανζεόν, στην Κορέα. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ανέβηκε το τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών αποτελούμενο από τους: Γιώργο και Λευτέρη Κόνσολα, Σπύρο Γιάνναρο και Παναγιώτη Μαγδανή, ενώ η Κατερίνα Νικολαϊδου, που αγωνιζόταν στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Κατά την διάρκεια της κούρσας απείλησε την πιο έμπειρη Αυστριακή Τάουπ Τραέρ που ήταν η μεγάλη νικήτρια ενώ άφησε πίσω της την Βρετανίδα Ρουθ Ουαλτσακ.

 

 

Την έκτη θέση, κατέλαβε το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών και η ελληνική κωπηλασία ολοκλήρωσε με μεγάλες επιτυχίες την αποστολή της.

Στο σημερινό τελικό ο Παναγιώτης Μαγδανής και ο Σπύρος Γιάνναρος ήταν φανερά κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν στο τετραπλό σκιφ. 

Ο απολογισμός για τα τέσσερα πληρώματα είναι: ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο, τρεις συμμετοχές σε τελικούς και μια δέκατη τέταρτη θέση. 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 31/08/2013 - 16:19