Όχι από την Αντιπολίτευση σε επίθεση κατά της Συρίας

Από κοντά παρακολουθεί η Αθήνα τις εξελίξεις στη Συρία και έχει ήδη συζητήσει την πιθανότητα ενεργοποίησης του σχεδίου, ασφαλούς μεταφοράς Ελλήνων πολιτών από τη χώρα, καθώς και τη διαχείριση του κύματος προσφύγων. Η κυβέρνηση, δια των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, δηλώνει ότι οι κινήσεις της διέπονται από προσοχή, συνέπεια και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Χθες, από το βήμα της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του, σε εμπλοκή της χώρας μας και άσκησε κριτική, στη στάση της κυβέρνησης. Να μην συμμετάσχει η Ελλάδα σε επίθεση κατά της Συρίας ζητούν και τα άλλα κόμματα της Aντιπολίτευσης.

 

 

Η χώρα μας δεν πρέπει να εμπλακεί σε έναν πόλεμο με πρόσχημα τον ανθρωπισμό και τα δικαιώματα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, και ειδικά στους Ευάγγελο Βενιζέλο και Σίμο Κεδίκογλου, κάνοντας λόγο για αξιοθρήνητη συμμορία πρόθυμων υποταγμένων και ζητώντας να γίνουν εκλογές για να φύγει, όπως είπε, η κυβέρνηση της καταστροφής.

«Σε ύβρεις δεν υπάρχει λόγος να απαντάει κανείς» ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, ενώ για «ντελίριο μισαλλοδοξίας του Αλέξη Τσίπρα» έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ.

Επίσημη ενημέρωση του κοινοβουλίου για το συριακό ζήτημα και σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζήτησε από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Η Ελλάδα πρέπει να υποστηρίζει την πολιτική λύση στο ζήτημα της Συρίας και την εφαρμογή της διεθνούς νομιμότητας και να αποκλείσει οποιαδήποτε εμπλοκή της, τόνισε η ΔΗΜΑΡ, ζητώντας να συζητηθεί άμεσα το θέμα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Για τον ελληνικό λαό θα υπάρχουν μόνο νέες περιπέτειες από τη συμμετοχή της χώρας στην επέμβαση κατά της Συρίας, επεσήμανε από την πλευρά του το ΚΚΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54