Τηλεοπτικό πρόγραμμα Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΤ

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

08:00 Ενημερωτική Εκπομπή: Μαριλένα Κατσίμη-Νίκος Αγγελίδης

11:00 ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Ο Θησαυρός στη ρίζα του δέντρου της γης»

Κινούμενα σχέδια του Βαγγέλη Καραδήμα.

Ένα ξωτικό, ένας καλικάντζαρος, ένας διάβολος, ένας άγγελος και ο αρχαίος θεός Πάνας αναζητούν το δέντρο που συγκρατεί την Γη στην θέση της.

12:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

13:00«Η στάχτη που μένει»  

Ντοκιμαντέρ του Νίκου Καβουκίδη. "Η Ελλάδα ταξιδεύει χρόνια μέσα στην Ελλάδα ακολουθώντας το χυμένο αίμα το σπαταλημένο αίμα. Σταλαματιές κυλάνε και στάζουν κάτω στον Άδη. Πέφτουν επάνω στους νεκρούς οι σκοτωμένοι αλλάζουν θέση. Δεν ξυπνάνε. Μόνο το χέρι τους υψώνεται και δείχνει τη μεριά που περπατάνε οι δολοφόνοι. Η Ελλάδα ταξιδεύει χρόνια ανάμεσα στους δολοφόνους."Τάκης Σινόπουλος.Το δράμα των ανθρώπων που έζησαν την απόλυτη τραγωδία στις πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007 μέσα από τον φακό του Νίκου Καβουκίδη.

14:00«Τoxic crisis»
Ντοκιμαντέρ του Όμηρου Ευαγγελινού
Η χώρα βρίσκεται σε δραματική κατάσταση σε όλα τα επίπεδα της δομής της. Η διαστάσεις του φαινομένου είναι τέτοιες, ώστε σε θεμελιώδεις κοινωνικές παροχές, όπως η ενέργεια και η διαχείριση αποβλήτων, κρύβονται κίνδυνοι για τεράστια και μόνιμη υγειονομική και περιβαλλοντική υποβάθμιση της χώρας.

15:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16:00  «Σ' υγεία Νικολό, Εβίβα Βολογιάννη»

Ντοκιμαντέρ της Μαρίνας Κουνενάκη Τότε - η διαδρομή: κάμπος-ποταμός-καλντερίμι για τη βρύση της Χανιώταινας-Κριτσά. Αφορμή - εκείνες οι μνήμες για σήμερα: καφενεία, ρακοκάζανα, παρέες ντόπιων, βεγγέρα γυναικών, μαντινάδες, κοντυλιές, όργανα, χοροί, ιστορίες, εικόνες του χθες από το δικό τους τρόπο ζωή. Mε ψυχή και ρακή...

17:00«Αίγυπτος, η άλλη πατρίδα» 

Ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου για τους Έλληνες της Αιγύπτου

18:00ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΤ@ΕΡΤ (Ζ). Ελένη Χρονά & Λουκάς Πανουργιάς

HΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία.

Θέμα: «Νεοάστεγοι: Η Νέα Κοινωνική Τάξη»

20:00 «Μια χώρα, μια μουσική/Unpays, unemusique-Ελλάδα»

Ντοκιμαντέρ του Ροβήρου Μανθούλη

Σειρά πολιτιστικών ντοκιμαντέρ με τον γενικό τίτλο «Μια χώρα, μια μουσική», που έφερε τον Μανθούλη σε πολλές χώρες των 5 ηπείρων (Ιρλανδία, Ουγγαρία, Αίγυπτο, Υεμένη, ΗΠΑ, Σικελία, Κούβα, Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδά, Αυστραλία, Ισραήλ κλπ. και Ελλάδα όταν έπεσε η χούντα). 

21:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

21:55Ενημέρωση στα αγγλικά και τα ισπανικά

22:00ΣΥΝΑΥΛΙΑ προαύλιο (Ζ)

24:00«Ο άνθρωπος που ενόχλησε το σύμπαν» 

Ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη.

Ψυχιατρείο Χανίων. Πρωταγωνιστούν οι πάσχοντες και χρήστες αυτών των υπηρεσιών, περιγράφοντας την προσωπική τους ιστορία σχετικά με την εισαγωγή τους στο άσυλο. Μιλούν για τη ζωή τους, τα βιώματα τους αλλά και για την ίδια την πάθηση. 

01:00«Αθήναι» 

Ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή

Στο σταθμό των τρένων ΑΘΗΝΑΙ εκτός από τα τρένα που έρχονται και φεύγουν, ζει και υπάρχει ένας άλλος κόσμος!

01:40 «Τι ώρα είναι;» 

Ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή.

Η συμβίωση 2 περιθωριακών ανθρώπων.

02:00 «Γράμματα από το Άλμπατρος»

Ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή. Θέμα της ταινίας είναι η σχέση δύο φίλων, του Πολ και του Τζον, που εκτίουν την ποινή τους στην πτέρυγα Άλμπατρος της φυλακής Felthamστη Βρετανία. Για να περνούν την ώρα τους, γράφουν γράμματα σε κορίτσια που δεν γνωρίζουν.

02:30 «Black Mπεεε» 

Ντοκιμαντέρ του Θόδωρου Μαραγκού.

Ένα οδοιπορικό στην αρχαία πόλη του Ερκολάνο, κοντά στην Πομπηία, όπου μέσα σε μια βίλα βρέθηκαν   διακόσια πενήντα χρόνια 2000 πάπυροι με αρχαία ελληνικά κείμενα. Τα χνάρια τους ακολουθούν ένας νεαρός Έλληνας μουσικός κι ένας Ιταλός φιλέλληνας που μιλάει άπταιστα ελληνικά.

04:00ΣυναυλίαAnamateur & Pros

 

04:30Συναυλία Λευτέρης Χριστοφής

 

05:00Συναυλία Nastazia & the Jazzuars

 

06:00«Satsang, συντροφιά με την αλήθεια»

Ντοκιμαντέρ των Μαριάννα Αστρακά και Γιώργου Φωτιάδη

Το Satsang, συντροφιά με τηναλήθεια είναι η καθημερινότητα ανθρώπων αφιερωμένων στην αναζήτηση του εαυτού - γιόγκι, μοναχών, ερημιτών και ασκητών που ζουν στα βουνά των Ιμαλαΐων και στη ζούγκλα της Ινδίας. Μοιράζονται τις σκέψεις τους, τα αισθήματά τους, τη θεώρησή τους για τον κόσμο. Απαντούν στα βασικά ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης και μας προτείνουν δρόμους για το δικό μας ταξίδι στη δική μας αλήθεια

 06:50 "Αντιθέσεις-Giuseppe Vacca" 

Σκηνοθεσία Κώστας Βάκκας

07:30«Ο πλανευτής του Γράμμου» 

 Ντοκιμαντέρ του Βαγγέλη Ευθυμίου.

Στην περιοχή του Γράμμου ζει, τα τελευταία 80 χρόνια, ο κυρ Σωτήρης. Κάθε φθινόπωρο ξεκινάει ένα δύσκολο ταξίδι, αναζητώντας άγριες μέλισσες στο δάσος. Τα τελευταία χρόνια, όμως, δεν τις συναντά στην αφθονία που τις συναντούσε στο παρελθόν...

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02/09/2013 - 10:45