Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

Ιωάννινα: «Ξεκολλάνε» τα ΟΠΑΑΧ

Στο τέλος της βαδίζει η πολύμηνη καθυστέρηση για την υλοποίηση του προγράμματος ΟΠΑΑΧ στην Ήπειρο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, συνεδρίασε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η Επιτροπή Αξιολόγησης του ανοιχτού διαγωνισμού για την επιλογή του αναδόχου του έργου, που φέρει τον τίτλο: «Υποστηρικτικοί μηχανισμοί για την υλοποίηση των καθεστώτων ενίσχυσης (ιδιωτικές επενδύσεις) του άξονα 3 του ΠΑΑ 2007-2013». Αποκλειστικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η αποσφράγιση του φακέλου δικαιολογητικών που είχαν υποβάλει για το έργο οι εταιρείες της Περιφέρειας «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» και «ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. ΟΤΑ».

Το επόμενο στάδιο που απομένει είναι ο έλεγχος της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο. «Η διαδικασία βρίσκεται στην τελική ευθεία. Περιμένουμε άμεσα να ξεκινήσουμε αυτά τα έργα, όπου έχει ταλαιπωρηθεί αρκετός κόσμος, καθώς το 2015 ολοκληρώνεται η προγραμματική περίοδος», τόνισε ο Περιφερειάρχης

 

Ιωάννινα: Συνάντηση της ΠΕΔ Ηπείρου με τη «ΔΩΔΩΝΗ»

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, η ΠΕΔ Ηπείρου, έχει ζητήσει συνάντηση με εκπρόσωπο της γαλακτοβιομηχανίας σήμερα στις12 το μεσημέρι. Ταυτόχρονα, εντός της εβδομάδας η ΠΕΔ θα πραγματοποιήσει ευρεία σύσκεψη καλώντας όλους τους Δήμους της Ηπείρου προκειμένου να συζητήσει τα σοβαρά προβλήματα στην κτηνοτροφία και τρόπους αντίδρασης στα προβλήματα που συσσωρεύονται στον κτηνοτροφικό κόσμο της Ηπείρου.

 

Άρτα: Αναβολή για τη χωροθέτηση σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων

Στην αναβολή στη λήψη της απόφασης επί της πρότασης της Περιφέρειας Ηπείρου για τη χωροθέτηση σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας, εν μέσω μάλιστα αντιδράσεων. Η πρόταση δεν φαίνεται να ικανοποιεί το Δήμο, ο οποίος ζητά επί τόπου ενημέρωση από την αρμόδια επιτροπή που αξιολόγησε και βαθμολόγησε τις θέσεις.

Η επιτροπή της Περιφέρειας έχει δώσει την υψηλότερη βαθμολογία, κρίνει δηλαδή ως την πλέον κατάλληλη τη θέση Καλαμιάς. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται έκταση στη γέφυρα Καλογήρου και στην τρίτη η θέση στον ΧΥΤΑ Βλαχέρνας, που είχε προταθεί ως η πλέον κατάλληλη από το Δήμο Άρτας.

 

Ιωάννινα: «Ανακυκλώνω και δημιουργώ»

«Ανακυκλώνω και δημιουργώ», είναι ο τίτλος εκδήλωσης που οργανώνει το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με τη Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού του Πνευματικού Κέντρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στις έξι το απόγευμα στο Προαύλιο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής».

 

Πρέβεζα: Με επιτυχία ο κολυμβητικός διάπλους Άκτιο-Πρέβεζα

Με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχές κολυμβητών όχι μόνο από την Πρέβεζα από πολλά μέρη της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί ο κολυμβητικός διάπλους Άκτιο-Πρέβεζα, στα πλαίσια των 3ήμερων εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της ναυμαχίας του Ακτίου.

Περισσότεροι από 180 αθλητές από Πρέβεζα, Γιάννενα, Βόνιτσα,  Λευκάδα, Άρτα, Αγρίνιο, Κεφαλονιά, Αθήνα και πολλές ακόμη περιοχές έδωσαν ραντεβού το πρωί στην παραλία της πόλης και με βάρκες μεταφέρθηκαν στο σημείο εκκίνησης. Από εκεί όλοι οι αθλητές χωρίς κανένα ίχνος ανταγωνισμού κολύμπησαν και τερμάτισαν μπροστά από το δημαρχείο της Πρέβεζας μέσα σε θερμά χειροκροτήματα και με χαμόγελα ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους. Νικητές δεν υπήρξαν σε αυτό τον αγώνα αφού σημασία είχε η συμμετοχή και έτσι όλοι οι αθλητές παρέλαβαν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54