Έλληνες Σοσιαλιστές: Για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ

Με αφορμή την 3η Σεπτεμβρίου, που είναι η επέτειος ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, οι Έλληνες Σοσιαλιστές, έδωσαν στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Η εφετινή επέτειος ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ βρίσκει την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις. Τα παλιά κόμματα αποδεικνύονται, όλο και περισσότερο, αδύναμα να ανοίξουν νέους δρόμους, να γυρίσουν σελίδα και να ξαναζωντανέψουν την ελπίδα. Να πετύχουν, έστω σε κάποιο βαθμό, ότι ακριβώς πέτυχε το ΠΑΣΟΚ με την ίδρυση και τον αγώνα του.
 
Στις περιστάσεις αυτές, πραγματική τιμή στην ιστορική πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου της 3ης Σεπτέμβρη του 1974, μπορεί να είναι μόνον η προσπάθεια ανασύνταξης του σοσιαλιστικού κινήματος και της δημοκρατικής παράταξης και τίποτε άλλο.

Περιθώρια για συμβατικότητες, ελαφρότητες και μικρότητες απλώς, δεν υπάρχουν. Το σημερινό ξεπερασμένο σκηνικό πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει, όπως και τότε. Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ θα αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην προσπάθεια αυτή. Είμαστε βέβαιοι ότι, με την στήριξη των πολλών και αδύναμων της κοινωνίας μας και της νέας γενιάς, θα βγει πέρα".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54